voszborsod

Híreink

Szerződés megszüntetése: hogyan lehetséges?

2020.11.14. Szerződés megszüntetése: hogyan lehetséges?

Szerződés megszüntetés esetén a legtöbben arra gondolnak, hogy valamilyen szerződésszegés miatt kerül sor erre a lépésre. Azonban egy szerződés megszüntetésére nem csak abból az okból kerülhet sor, hogy valamely szerződő fél a szerződést nem teljesíti, vagy nem a szerződésnek megfelelően teljesít. Az egyes szerződések jelentősen különbözhetnek abból a szempontból is, hogy milyen módon lehet megszüntetni azokat.

tovább

Megjelent a Kormány rendelete az új gazdaságvédelmi intézkedésekről

2020.11.12.

Megjelent a Kormány 485/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet ideje alatt egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről

tovább

350 Ft-os euróval tervezi a kormány az új EU-s pénzeket

2020.11.07. 350 Ft-os euróval tervezi a kormány az új EU-s pénzeket

A jövő év első negyedévében várhatóan megjelenteti a kormány az új EU-s ciklus forrásaiból az első pályázatokat, amelyek a kis- és középvállalkozásoknak, illetve a családoknak szólnak, majd nyáron elfogadhatja az Európai Bizottság az új Operatív Programokat,

tovább

Mit hoz a vállalatoknak a 2020 őszi adócsomag?

2020.11.07. Mit hoz a vállalatoknak a 2020 őszi adócsomag?

Egykapus hipa, áfabevallási tervezet, kiva értékhatárok változása, megbízható adózóknak és magánszemélyeknek automatikus fizetési könnyítések. Sok területen hozhat kisebb változásokat az őszi adócsomag.

tovább

Divat lehet jövőre a KIVA.

2020.11.06. Divat lehet jövőre a KIVA.

Jelentősen megnőhet azon vállalkozások száma, amelyek adónemet váltanak és a kisvállalkozási adót (KIVA) választják az októberben benyújtott adócsomag könnyítései révén. Kiknek lehet előnyös a KIVA és ki választhatja?

tovább

Újraindul a VNT pályázat - támogatás közép- és nagy vállalkozásoknak!

2020.11.05. Újraindul a VNT pályázat - támogatás közép- és nagy vállalkozásoknak!

Szijjártó Péter, külügyminiszter csütörtök kora délután Facebook oldalán jelentette be a nagy sikerű VNT1 pályázat folytatását. A HIPA (Hungarian Investment Promotion Agency) által kezelt pályázat napokon belül újra megnyílhat!

tovább

Kijárási és utazási korlátozások: mit lehet és mit nem?

2020.11.04. Kijárási és utazási korlátozások: mit lehet és mit nem?

Magyarország 2020. szeptember 1.-től újfent lezárta határait a nem magyar állampolgárok előtt. Az akkor bevezetett rendelkezések eltörölték a zöld, sárga és piros országok trikolór rendszerét - ezzel gyakorlatilag minden országot vörösnek minősítettek. Az akkor bevezetett szabályok a jelenlegi módosítás szerint december 1.-ig hatályban maradnak.

tovább

Mikor kell az áfát hozzáadni az árhoz?

2020.11.02. Mikor kell az áfát hozzáadni az árhoz?

A mindennapi szerződéseink értelmezésében az áfa sok komplikációt tud okozni. Tartalmazza-e például a vételár az áfát, ha arról a felek külön nem rendelkeztek? A garanciális visszatartás áfás vagy áfa-mentes összegből teljesítendő-e? A vagyonszerzési illetéket az ingatlan bruttó vagy nettó összege után kell-e megfizetni?

tovább

Miniszteri elismerés a legjobbaknak

2020.10.30. Miniszteri elismerés a legjobbaknak

Varga Mihály tárcavezető elismeréseket adott át a Pénzügyminisztérium október 23. alkalmából rendezett ünnepségén.

tovább

Tapasztalatcserét folytattak vállalkozások a Vállalati Fehér Könyvről

2020.10.23. Tapasztalatcserét folytattak vállalkozások a Vállalati Fehér Könyvről

Magyarországi vállalkozások képviselői osztották meg tapasztalataikat az egészségügyi védekezést támogató Vállalati Fehér Könyv alkalmazhatóságáról és ismertették a munkavállalók egészségét védő eddigi intézkedéseiket a Vállalati Fehér Könyv első tapasztalatai címmel megrendezett konferencián szerdán az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM).

tovább