voszborsod

Híreink

Megjelent a Közlönyben: ezek a szigorítások részletei

2021.03.05. Megjelent a Közlönyben: ezek a szigorítások részletei

Megjelent a Magyar Közlönyben a héten bejelentett, és hétfőtől érvényes országos lezárás részletes szabályai - teljes lista az üzletekről, szolgáltatásokról, amik működhetnek.

tovább

Akár 70 millió forint támogatás falusi kisbolt nyitására vagy üzemeltetésére!

2021.03.04. Akár 70 millió forint támogatás falusi kisbolt nyitására vagy üzemeltetésére!

Elindult az előjegyzési lehetőség.
Megjelent a falusi kisboltok támogatásának részletszabályait tartalmazó rendelet a Magyar Közlönyben. A kormány célja a kistelepülések népességmegtartó erejének növelése, a falvakban élők életszínvonalának emelése és a helyi gazdaság élénkítése.

tovább

100%-os előleggel lesz igényelhető a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön

2021.03.02. 100%-os előleggel lesz igényelhető a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön

A Kormány döntésének értelmében – a Gazdaság Újraindítási Akcióterv részeként - az (MFB) bonyolítja le a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogramot, melynek első szakasza a COVID-19 járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett vállalkozások számára nyújt segítséget.

tovább

Távmunka vs. home office általánosságban

2021.03.01. Távmunka vs. home office általánosságban

A koronavírus első hulláma alatt az is megismerte a távmunka és a home office kifejezéseket, aki eddig nem találkozott velük, és talán az is, aki nem akarta. A távmunkavégzés hirtelen népszerű lett, és robbanásszerűen terjed.

tovább

Távmunka vs. home office a vészhelyzet alatt

2021.03.01. Távmunka vs. home office a vészhelyzet alatt

A koronavírus második hulláma miatt bevezetett veszélyhelyzet sürgetővé tette a távmunka szabályainak rendezését, vagy legalábbis rugalmasabbá tételét.

tovább

Mire jó a fedezeti szerződés?

2021.02.28. Mire jó a fedezeti szerződés?

Ha a szerződést valamelyik fél megszegi, akkor ennek különböző következménye lehet. A következmény függ a szerződés jellegétől, a szerződésszegés körülményeitől, illetve a másik fél döntésétől. Gyakran előfordul, hogy a szerződésszegés miatt a szerződés nem teljesült célját a másik fél egy újabb szerződés megkötése útján valósítja meg. Ilyen esetben beszélhetünk fedezeti szerződésről.

tovább

A kkv-k akár 1500 eurót kaphatnak szellemitulajdon-jog érvényesítésére

2021.02.27. A kkv-k akár 1500 eurót kaphatnak szellemitulajdon-jog érvényesítésére

Az Európai Bizottság és az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) által támogatott Ideas Powered for Business kkv-alap olyan, az unió területén működő kis- és középvállalkozásoknak szól, amelyek szellemitulajdon-jogi stratégiájukat kívánják fejleszteni, és szeretnék megvédeni szellemitulajdon-jogaikat nemzeti, regionális vagy EU-szinten.

tovább

Ezek lesznek a NAV fő „célpontjai” 2021-ben

2021.02.21. Ezek lesznek a NAV fő „célpontjai” 2021-ben

Az adóhivatal közzétette idei ellenőrzési tervét.
A NAV elsődleges feladata 2021-ben is a költségvetés bevételeinek biztosítása. Ebből adódóan az együttműködő és jogkövető adózókat változatlanul segíti, ugyanakkor a szándékos adóelkerüléssel szemben továbbra is határozottan lép fel.

tovább

A 7 leggyakoribb ok, ami miatt elúszhat a cégeladás

2021.02.19. A 7 leggyakoribb ok, ami miatt elúszhat a cégeladás

Vannak olyan élethelyzetek, amikor egy működő cég eladósorba kerül:
- valaki felépített egy céget, amelynek évtizedeken át volt a gazdája, de úgy alakult az élete, hogy nem tud vele többet foglalkozni és nincs kinek átadni,
- valaki váratlanul örökölt egy céget, de nem ért sem az iparághoz, sem a cégvezetéshez,
- alapító gyerekei átvették a céget, de nem tudnak megállapodni a haladási irányról, a befektetett munka arányairól, a jövedelmekről.

tovább

Megemelt minimálbér garantált bérminimum és egyszerűsített foglalkoztatás a gyakorlatban

2021.02.19. Megemelt minimálbér garantált bérminimum és egyszerűsített foglalkoztatás a gyakorlatban

2021. február 1-jétől a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalónak megállapított havi minimálbér 167 400 forint, a legalább középfokú iskolai végzettséget vagy középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállalónak alapbérként megállapított garantált bérminimum havi összege 219 000 forint.

tovább