VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Perlusz László: Korai még a minimálbér-emelés konkrét számairól beszélni

2022.06.24. Perlusz László: Korai még a minimálbér-emelés konkrét számairól beszélni

A minimálbér-tárgyalások megkezdése előtt a szociális partnereknek inkább a módszertanról kellene egyeztetniük, semmint konkrét összegekről – mondta Perlusz László, a VOSZ főtitkára.

tovább

Vállalkozói hitel fix 0,5-3,5 százalékos kamattal – Miért népszerű a Széchenyi program?

2022.06.23. Vállalkozói hitel fix 0,5-3,5 százalékos kamattal – Miért népszerű a Széchenyi program?

Folytatódik a Széchenyi Kártya Program, július 1.-jétől továbbra is rendkívül kedvező feltételek mellett jutnak támogatott hitelekhez a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k). Indul a Széchenyi Kártya Program Max, amely két új konstrukciót is tartalmaz. A programot irányító Kavosz Zrt. közleményt adott ki az új feltételekről, amelyben számokat is közölt az elmúlt 20 év eredményeiről is.

tovább

Százmilliók az innovatív duális képzés fejlesztésére

2022.06.23.

A közelmúltban sikeresen lezárult EFOP projekt eredményeként jelentős oktatási-képzési fejlesztések valósultak meg a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) és a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában (PE ZEK). A 347 millió forintos európai uniós támogatást többek között a duális képzés minőségfejlesztésére, vállalati tananyagainak és ösztöndíjrendszerének fejlesztésére fordították.

tovább

Ki lesz az Év Projektmenedzsere 2022-ben?

2022.06.22. Ki lesz az Év Projektmenedzsere 2022-ben?

Idén is meghirdette az Év Projektmenedzsere Díj felhívását a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla, amelyhez csatlakozott a VOSZ. A pályázatokat 2022. október 2-ig várják.

tovább

10 milliárd forint jut a méhek állatjóléti támogatására

2022.06.21. 10 milliárd forint jut a méhek állatjóléti támogatására

Tízmilliárd forint keretösszeggel hirdette meg az Agrárminisztérium a méhek állatjóléti támogatását – közölte Nagy István tárcavezető.

tovább

Gazsi Attila: Megtartaná a KATA vonzerejét a VOSZ

2022.06.21. Gazsi Attila: Megtartaná a KATA vonzerejét a VOSZ

A B2C és B2B szolgáltatókat választaná külön a VOSZ a KATA módosítása során, elsősorban a magánszemélyeknek teljesítő (B2C) vállalkozásokat részesítené előnyben – mondta Gazsi Attila, a szervezet elnökhelyettese.

tovább

A kkv-szektor a Széchenyi Kártya Programban olcsó hitelhez jut

2022.06.21. A kkv-szektor a Széchenyi Kártya Programban olcsó hitelhez jut

A kkv-szektor a háborús környezet ellenére is olcsó, elérhető hitelforráshoz jut a Széchenyi kártya program folytatásával – hangsúlyozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn a program legújabb termékeiről a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával tartott sajtótájékoztatón Budapesten.

tovább

Meghosszabbította a kormány a Széchenyi Kártya Programot

2022.06.20. Meghosszabbította a kormány a Széchenyi Kártya Programot

A hitel nélküli gazdasági növekedés káros, ezért a hitelpiacokat segíteni kell. A kormány ezért döntött úgy, hogy meghosszabbítja 2022. december 31-ig a Széchenyi-kártya kamattámogatott programjait – jelentette be Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

tovább

Rezsicsökkentés csak mikrovállalkozásoknak!

2022.06.20. Rezsicsökkentés csak mikrovállalkozásoknak!

A támogatás szűkülésére számítani lehetett – írja Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára, aki szerint a vállalkozásokat az energiahatékonyság javításában és a megújuló forrásokra való átállásban is segíteni kell.

tovább

Fizetési könnyítést kérne a NAV-tól? Mutatjuk a lehetőségeket!

2022.06.19. Fizetési könnyítést kérne a NAV-tól? Mutatjuk a lehetőségeket!

A nehéz pénzügyi helyzetbe került vállalkozások fizetési könnyítést – halasztást, részletfizetést, mérséklést – kérhetnek az adóhatóságtól. A különböző lehetőségekre vonatkozó legfontosabb tudnivalókat a K-X Consulting foglalta össze.

tovább