VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Október 1-ig pályázhatnak az innovátorok

2022.09.12. Október 1-ig pályázhatnak az innovátorok

Ismét meghirdették a HTE Fekete László-díjat. A hazai távközlési és informatikai szakma kiemelt tagja, Fekete László emlékére létrehozott díj az infokommunikációs innovátorok elismerésére hivatott. A zsűri 2022. október 1. éjfélig várja a jelentkezőket, akiktől mindössze egy maximum 6 oldalas, tevékenységüket bemutató pályázati anyagot kér.

tovább

Megtöbbszörözhető a rezsicsökkentett árú gázmennyiség egy új rendelet szerint

2022.09.12. Megtöbbszörözhető a rezsicsökkentett árú gázmennyiség egy új rendelet szerint

Azokra a többlakásos, de egy mérőórás ingatlanokra is többszörös kedvezményes árú gázmennyiséget ad egy új rendelet, amelyek nem társasházakban vagy lakásszövetkezetekben vannak.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 37. héten?

2022.09.12. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 37. héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a szeptember 12-én kezdődő héten.

tovább

"Ez egy feneketlen tó" - csődhullámot hozhatnak magukkal az energiaárak?

2022.09.12. "Ez egy feneketlen tó" - csődhullámot hozhatnak magukkal az energiaárak?

A Vállakozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a növekvő rezsiköltség miatt a cégek egy részének olyan magasra kellene emelnie az árait, amelyet a vásárlók már nem tudnak kifizetni. Úgy látja, többen és hosszabb időre húzhatják le a rolót, mint a koronavírus-járvány miatt.

tovább

Már csak hetek maradtak az állami pénzből lakást felújítóknak

2022.09.09. Már csak hetek maradtak az állami pénzből lakást felújítóknak

Alig maradt ideje az igénylésre és a teljes megvalósításra azoknak, akik még az otthonfelújítási támogatásból szeretnék korszerűsíteni vagy felújítani az ingatlanjukat. A magas kamatok idején nagyobb munkálatok már nem biztos, hogy beleférnek ebbe a kisebb, gyorsabb átalakításokra, azonban még elég lehet az idő, ha találunk kivitelezőt.

tovább

Szeptember 1-től a cégek is szabadon költözhetnek az EU-n belül

2022.09.09. Szeptember 1-től a cégek is szabadon költözhetnek az EU-n belül

Szeptember 1-jétől már nem csak magánszemélyek tudnak átköltözni Magyarországról egy másik EU tagállamba, hanem akár cégek is. Bár jó pár hónapot várni kell a határon, de a nap végén a kft.-nkből például GmbH válhat. Ráadásul a költözés még adóelőnnyel is járhat. Az új szabályozást Czoboly Gergely ügyvéd, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője mutatja be.

tovább

Kilőtt az infláció, mint a rakéta

2022.09.09. Kilőtt az infláció, mint a rakéta

A júniusi 10,7 és a júliusi 13,7százalék után augusztusban 15,6 százalékkal emelkedtek átlagosan a fogyasztói árak Magyarországon.

tovább

Komoly bajban a munkáltatók: retteghetnek a dolgozók, hogy fogják így kifizetni őket?

2022.09.09. Komoly bajban a munkáltatók: retteghetnek a dolgozók, hogy fogják így kifizetni őket?

Idén év elején jelentősen nőtt a bruttó minimálbér összege, azonban a 10% felett várható éves infláció miatt 2023-ban is nagyobb mért mértékű emelésre lenne szükség. Nem sokára kezdőknek a tárgyalások a jövő évi minimálbér összegéről, a megállapodás viszont nehéz feladat lesz a kiszámíthatatlan globális helyzett mellett – írja a HR Portál.

tovább

Nem lesz hosszútávú megállapodás a minmálbérről

2022.09.09. Nem lesz hosszútávú megállapodás a minmálbérről

A nehéz gazdasági helyzet a hamarosan induló bértárgyalások során is központi szerepet játszik majd, hiszen a jövő évi minimálbér meghatározásakor az elszálló inflációval is számolnia kell a szervezeteknek. Hol tart most a tárgyalási folyamat? Miben ért egyet a munkáltatói és a munkavállalói oldal eddig? Mennyire reális egy évközbeni bérkorrekció? A bértárgyalásokon résztvevő szervezetek képviselőit kérdeztük.

tovább

Borúlátóvá tette az e-kereskedőket a lassuló növekedés és a romló kilátások

2022.09.08. Borúlátóvá tette az e-kereskedőket a lassuló növekedés és a romló kilátások

A leggyengébb első féléves teljesítményét produkálta 2016 óta a belföldi online kiskereskedelem, amely az előző félévhez viszonyítva, 14,5 százalékos növekedést követően – bruttó 570 milliárd forintos forgalommal zárta 2022 első hat hónapját. A GKID és az Árukereső.hu kilenc éve készülő Online Kiskereskedelmi Index kutatásának idei második fordulós eredményeiből az is kiolvasható, hogy a kereskedők a folytatást tekintve sem optimisták.

tovább