voszborsod

Híreink

Mit tehetünk, ha nem fizet a partnerünk?

2021.03.25. Mit tehetünk, ha nem fizet a partnerünk?

A világjárvány gazdasági hatásai miatt fizetésképtelenségi hullám söpörhet végig az európai vállalkozások között. Az OECD kimutatása szerint a leginkább érintett ágazatokban akár a cégek 30 százaléka is érintett lehet. Nem nehéz belátni, hogy a partnerei fizetésképtelenségéből eredő kockázatokat minden vállalkozásnak minimalizálnia kell. De mit lehet tenni, ha a legnagyobb körültekintés ellenére sem tudjuk elkerülni a bajt?

tovább

Óriási keretű támogatások 2021-2022-ben a Vidékfejlesztési Program keretében!

2021.03.23. Óriási keretű támogatások 2021-2022-ben a Vidékfejlesztési Program keretében!

Idén és jövőre 1500 milliárd forint juthat mezőgazdaság- és vidékfejlesztésre uniós forrásokból, magyar költségvetési társfinanszírozással.
Az idei keretből már csaknem 1000 milliárd forint kiírásáról döntöttek. Az idei pályázatokat várhatóan júniusig meghirdetik, és az év végéig ki is fizethetik. A határidők szorosak, az utolsó elszámolásokat 2025 végéig le kell zárni. Az első kiírások a következő hónapban jelennek meg.

tovább

Női vállalkozókat segítő program indult 15 MFt díjazással

2021.03.20. Női vállalkozókat segítő program indult 15 MFt díjazással

Nőnapon indult útjára az MFB csoporthoz tartozó Hiventures Startupher programja, amely a női vállalkozók felkarolását és támogatását tűzte ki célul.

tovább

Indul az Európai Bizottság EIC Accelerator pályázata 70% támogatással!

2021.03.19. Indul az Európai Bizottság EIC Accelerator pályázata 70% támogatással!

Március 18-án, csütörtökön mutatta be az Európai Bizottság az Európai Innovációs Tanács 2021-2027-es munkaprogramját, közte az EIC Accelerator programot, melyben a pályázók 70%-os közvetlen, vissza nem térítendő támogatást és jelentős tőkebefektetést nyerhetnek el. A magyar részvételt 100%-os előkészítési támogatással támogatja a Magyar Állam.

tovább

A hó végéig igényelhetik a márciusi bértámogatást a 8-ától bezárni kényszerültek

2021.03.18. A hó végéig igényelhetik a márciusi bértámogatást a 8-ától bezárni kényszerültek

Még két hétig, március végéig igényelhetik dolgozóik munkahelyeinek megvédése érdekében az erre a hónapra járó ágazati bértámogatást a koronavírus miatt újabban átmeneti bezárásra kényszerült vállalkozások.

tovább

Hogyan tovább, katás egyéni vállalkozók?

2021.03.16.

A 2021. január 1-jétől életbe lépett kata szigorítások kihívás elé állítják a kisadózókat és partnereiket, akik a NAV idei tervezete alapján szigorúbb ellenőrzésekre is számíthatnak. Sok vállalkozó számára ugyanakkor még kérdéses lehet, hogy milyen lehetőségei vannak, ha a szabályozási változások miatt másik adónemet kell választania.

tovább

Ezekkel a tevékenységekkel nem kell márciusra katát fizetni

2021.03.15. Ezekkel a tevékenységekkel nem kell márciusra katát fizetni

A 2021 februárjában már katázó, mentesített tevékenységet folytató kisadózó vállalkozásnak 2021 márciusára nem kell megfizetnie a főállású, illetve a nem főállású kisadózó utáni tételes adót. A kedvezményt a NAV kérelem nélkül megállapítja.

tovább

Döntött a Kúria: visszajár a behajthatatlan követelések áfája

2021.03.14. Döntött a Kúria: visszajár a behajthatatlan követelések áfája

A Kúria először döntött érdemben a behajthatatlan követelésekre jutó áfa visszatérítésével kapcsolatos ügyekben – mégpedig az adózók javára. Az ítéletek több hasonló ügyben is utat mutatnak, sőt: a 2020-ban hatályba lépett szabályok alapján kért visszatérítésekben is segíthetik az adózókat.

tovább

Munkaköri leírás: a legfontosabb tudnivalók

2021.03.12. Munkaköri leírás: a legfontosabb tudnivalók

A munkaszerződésnek nem kötelező eleme a munkaköri leírás, mégis a legtöbb esetben a munkaviszony egyik fontos dokumentuma. A munkaköri leírás mind a munkáltató, mind a munkavállaló számára lényeges szereppel bír.

tovább

Megjelent a Közlönyben! Kik kapnak támogatást az újabb koronavírus-zárlat miatt

2021.03.07. Megjelent a Közlönyben! Kik kapnak támogatást az újabb koronavírus-zárlat miatt

A kibővített bértámogatás részleteit egy pénteken megjelent kormányrendelet szabályozza. A rendelet részletesen meghatározza azokat a tevékenységi köröket, amelyekre ez a támogatási forma vonatkozik.

tovább