VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Ismertető a támogatási programokhoz kapcsolódó növényvédőszer hatóanyaglistákról

2024.03.24. Ismertető a támogatási programokhoz kapcsolódó növényvédőszer hatóanyaglistákról

A Nébih növényvédelmi szakértői évente összeállítják a különböző támogatási programokban tiltott, valamint az azokban felhasználható növényvédő szer hatóanyaglistákat. Az eligazodásban az alábbi összefoglalóval nyújt segítséget a hivatal.

tovább

Az új stratégia eddigi eredményeiről tájékoztatott a VOSZ elnöke

2024.03.24. Az új stratégia eddigi eredményeiről tájékoztatott a VOSZ elnöke

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vármegyei szervezetei márciusban és áprilisban tartják éves rendes beszámoló taggyűléseiket, amelyekkel egyidőben vállalkozói fórumot is rendeznek.

tovább

Ukrán kereskedelmi központ létrehozása

2024.03.24. Ukrán kereskedelmi központ létrehozása

Andrij Afanaszjev, az Ukrajina-Ekszpo Kft. igazgatója 2024. február 29-én személyes megbeszélést kezdeményezett az alábbi ügyben.

tovább

Háromból két magyar vállalkozónő nem jut forráshoz vagy segítséghez

2024.03.21. Háromból két magyar vállalkozónő nem jut forráshoz vagy segítséghez

A Visa ismét elindítja nemzetközi She`s Next programját Magyarországon, hogy támogassa a nők által vezetett kis- és középvállalkozások fejlődését. Az előző évben sikerrel zárult programot követően a női vállalkozók újra pályázhatnak az öt, egyenként kétmillió forintos támogatásra. A nyertesek egy éven át vállalkozásfejlesztési mentorálást is kapnak növekedésük elősegítésére.

tovább

Megjelent a mezőgazdasági biztosításokhoz kapcsolódó díjtámogatás pályázat

2024.03.21. Megjelent a mezőgazdasági biztosításokhoz kapcsolódó díjtámogatás pályázat

A 2027-ig tartó Közös Agrárpolitika Stratégia Terv keretei között megjelent a második vidékfejlesztési pályázati felhívás, amely a mezőgazdasági biztosítások után igénybe vehető díjtámogatás feltételeit tartalmazza, folytatva a Vidékfejlesztési Programban működtetett konstrukciót.

tovább

Építőipar: a januári magyar adatnál nincs erősebb az EU-ban

2024.03.21. Építőipar: a januári magyar adatnál nincs erősebb az EU-ban

A decemberi 3,6 százalékos növekedés után 2024. januárban mindössze 0,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet az építőipari termelés volumene az Európai Unióban.

tovább

Keresik 2023 sikeres vállalkozónőit és női vállalatvezetőit

2024.03.21. Keresik 2023 sikeres vállalkozónőit és női vállalatvezetőit

Az emberek szeretik a történeteket. Szeretnek tanulni, inspirálódni, erőt meríteni mások meséiből. Ezért, ahogy 2018 óta folyamatosan, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány és a Sikeres Nők Egyesülete (Professional Women’s Association – PWA) idén is kiírja a Van egy jó történeted? című pályázatát, amelyben keresik a 2023. év legsikeresebb, leginspirálóbb női vállalkozóját és női vállalatvezetőjét.

tovább

Hogy lesz itt növekedés, ha egyelőre minden satuba fogja a magyar gazdaságot?

2024.03.21. Hogy lesz itt növekedés, ha egyelőre minden satuba fogja a magyar gazdaságot?

Egyelőre sem a külső, sem a belső kereslet nem támogatja a magyar gazdaság növekedését, így egyre biztosabb, hogy lőttek a kormány idei 4 százalékos céljának. De hogy pontosan milyen állapotban van a magyar gazdaság, ennek jártunk utána. Ágazati szereplőket és elemzőt is kérdeztünk a témában.

tovább

Ha autót venne, ezzel mindenképp legyen tisztában

2024.03.20. Ha autót venne, ezzel mindenképp legyen tisztában

Az idei évben jelentősen nőhet a piacon lévő használt autók száma, éppen ezért az árak csökkenésére számíthatunk – jelezte az Indexnek Horti Flóra, az MBH Bank szenior ágazati elemzője. Hozzátette, hogy ehhez a német gazdaság teljesítményének javulása kell, ami 2024 második felében felgyorsulhat. Rámutatott, hogy az autók számát illetően Magyarország jelentős lemaradásban van, ebben hamarosan Románia beelőzhet minket.

tovább

Munkaerőköltség-növekedésben Magyarország volt az „EU-ezüstérmes” 2023 végén

2024.03.20. Munkaerőköltség-növekedésben Magyarország volt az „EU-ezüstérmes” 2023 végén

2023 negyedik negyedévében átlagosan 4,0 százalékkal emelkedett a munkaerőköltség az Európai Unióban az előző év azonos negyedévéhez képest – tájékoztatott az Eurostat.

tovább