VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

ÚJ szekció a VOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei szervezetén belül

2024.07.02. ÚJ szekció a VOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei szervezetén belül

A modern társadalmi és gazdasági környezet elvárásaira reagálva a VOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei szervezetén belül is megalakult a Fenntarthatósági Szekció.

tovább

Így kell rugalmasabbá tenni a vállalkozásokat a klímaváltozásban

2024.07.02. Így kell rugalmasabbá tenni a vállalkozásokat a klímaváltozásban

A klímaváltozáshoz a vállalkozásoknak is alkalmazkodniuk kell, ami igen komplex kihívást állít a cégvezetők elé. A Szellemi Tulajdon Világszervezete társszerzőként friss jelentésében ehhez ad támpontokat a vezetőknek.

tovább

Újabb ülést tartott a Nemzeti ESG Tanács

2024.07.02. Újabb ülést tartott a Nemzeti ESG Tanács

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter vezetésével tartotta meg ülését a Nemzeti ESG Tanács - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-t.

tovább

Gyötrődnek a hazai vállalkozások, de még javukra is fordulhat a kocka

2024.07.02. Gyötrődnek a hazai vállalkozások, de még javukra is fordulhat a kocka

Hamarosan vége 2024 első félévének, amikor is az első negyedév nehézségei után átértékeléssel, újratervezéssel fordíthatnak a magyar vállalkozások – derül ki a Comline Budapest összefoglalójából. Bár a reálbérek emelkedtek az első negyedévben, az infláció csökkent, a vásárlóerő növekedése nem indult el.

tovább

Egyensúly Intézet: A világgazdaság helyzete 2024 júniusában

2024.07.02. Egyensúly Intézet: A világgazdaság helyzete 2024 júniusában

Az infláció a nagy gazdaságokban tovább fog lassulni, várhatóan 2025-re elérve a jegybanki célokat – prognosztizálja az Egyensúly Intézet 2024. júniusi gazdasági gyorsjelentésében.

tovább

Kilenc vármegyében duplájára nőtt az otthonteremtés költsége hat év alatt

2024.07.01. Kilenc vármegyében duplájára nőtt az otthonteremtés költsége hat év alatt

Számottevő mértékben növekedett 2018 óta az otthonteremtéshez szükséges összeg hazánkban a Duna House elemzése szerint. Országosan 86 százalékos emelkedés után 20,6 millió forinttal került többe az ingatlanvásárlás, vidéken csaknem a duplájára, 32,7 millió forintra nőtt a házra, lakásra költött átlagos vételár idén.

tovább

50 milliárd forintos új kertészeti pályázatot írtak ki

2024.07.01. 50 milliárd forintos új kertészeti pályázatot írtak ki

Új pályázati felhívás jelent meg 50 milliárd forint keretösszeggel a kertészeti növényházak, hűtőházak, zöldségtárolók létrehozásának és korszerűsítésének, valamint a megtermelt zöldség és gyümölcs fogyasztói áruvá készítését szolgáló eszközök beszerzésének támogatására.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai július első napjaiban?

2024.07.01. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai július első napjaiban?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a július 1-jén kezdődő (27.) héten.

tovább

Újratervezéssel fordíthatnak a hazai vállalkozások

2024.06.27. Újratervezéssel fordíthatnak a hazai vállalkozások

Az idei első negyedév nehézségei után átértékeléssel, újratervezéssel fordíthatnak a magyar vállalkozások – derül ki az egyik legnagyobb, hazai alapítású tréningcég, a Comline Budapest összefoglalójából. Bár a reálbérek emelkedtek az első negyedévben, az infláció csökkent, a vásárlóerő növekedése nem indult el. A vállalkozások óvatosan indultak neki az évnek, hiszen belső problémákkal, a szakemberhiánnyal is küzdeniük kellett.

tovább

A DRS-rendelet jövedéki vonatkozásai

2024.06.27. A DRS-rendelet jövedéki vonatkozásai

2024. július 1-jétől csak a DRS-rendelet szerint hozhatók forgalomba a kötelezően visszaváltható termékek – emlékeztet az adóhivatal.

tovább