voszborsod

Híreink

A magyar gazdaság újraindítását segíti az Irinyi Terv iparstratégiai támogatási program

2021.06.26. A magyar gazdaság újraindítását segíti az Irinyi Terv iparstratégiai támogatási program

A kormány célja, hogy segítse a magyar gazdaság újraindulását, ennek egyik eszköze az Irinyi Terv is, amellyel a legkiválóbb vállalkozásokat támogatja. A magas hozzáadott értékű, nemzetközi piacokon is versenyképes termékek kifejlesztését és piacra vitelét támogató iparstratégiai programban 2,2 milliárd forint költségvetési forrás áll majd a hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások rendelkezésére, amelyre június 28-tól lehet beadni a kérelmeket.

tovább

Az év végéig marad a SZÉP Kártya kedvező adózása

2021.06.25. Az év végéig marad a SZÉP Kártya kedvező adózása

A Széchenyi Pihenő Kártyára adott munkáltatói támogatás után a munkáltatónak év végéig csak 15 százalék személyi jövedelemadót (Szja) kell fizetni, mivel szociális hozzájárulási adó (Szocho) sem merül fel. A munkabérhez viszonyítva ez azonos nettó értékre számítva 35 százalékos megtakarítást jelent a munkáltató részére.

tovább

Mentőövet kapnak a fizetésképtelenség határára sodródott cégek

2021.06.22. Mentőövet kapnak a fizetésképtelenség határára sodródott cégek

2022. július 1-jén lép hatályba az új szerkezetátalakítási törvény, amely megoldást nyújthat a fizetésképtelenség határára sodródott vállalkozások pénzügyi nehézségeinek korai kezelésére, fizetőképességük helyreállítására.

tovább

Öt tévhit a részmunkaidő körül

2021.06.21. Öt tévhit a részmunkaidő körül

A részmunkaidő esetén általában közismert, hogy kevesebbet kell dolgozni. Ám a részmunkaidővel kapcsolatban sokak számára nem minden ilyen egyértelmű. A leggyakoribb tévhiteket vettük sorra.

tovább

NHP helyett Széchenyi kártya GO hitelek 0 és 0,5 % közötti kamattal

2021.06.19. NHP helyett Széchenyi kártya GO hitelek 0 és 0,5 % közötti kamattal

A Magyar Nemzeti Bank a 3000 milliárd forintos keretösszeg elérésével kivezeti NHP Hajrá nevű konstrukcióját, a KAVOSZ Zrt. által koordinált Széchenyi Kártya Program keretében újraindítási konstrukciók lesznek elérhetők július 1-jével, amelyek folyószámlahitelként, beruházási és forgóeszköz célokra is igénybe vehetők lesznek a kis- és középvállalkozások számára.

tovább

NHP helyett Széchenyi kártya hitelek 0 és 0,5 % közötti kamattal

2021.06.12. NHP helyett Széchenyi kártya hitelek 0 és 0,5 % közötti kamattal

A Magyar Nemzeti Bank a 3000 milliárd forintos keretösszeg elérésével kivezeti NHP Hajrá nevű konstrukcióját, a KAVOSZ Zrt. által koordinált Széchenyi Kártya Program keretében újraindítási konstrukciók lesznek elérhetők július 1-jével, amelyek folyószámlahitelként, beruházási és forgóeszköz célokra is igénybe vehetők lesznek a kis- és középvállalkozások számára.

tovább

219 ezer forintot kaphatnak a bértámogatásra nem jogosult önfoglalkoztatók

2021.06.10. 219 ezer forintot kaphatnak a bértámogatásra nem jogosult önfoglalkoztatók

Az ITM közölte, a garantált bérminimummal megegyező összeget, 219 ezer forintot kaphatnak a veszélyhelyzeti korlátozásokkal érintett 56 főtevékenységet folytató önfoglalkoztatók. Az egyszeri támogatás mintegy 100-120 ezer érintett, mások mellett például fodrászok, kozmetikusok, idegenvezetők, előadóművészek és autósiskolai oktatók számára könnyítheti meg az újraindulást.

tovább

A rászorulók célzott segítséget kaphatnak a törlesztési moratórium után

2021.06.08. A rászorulók célzott segítséget kaphatnak a törlesztési moratórium után

A gazdaság stabilitása és gyors növekedési pályára állítása érdekében a Magyar Bankszövetség támogatja, hogy a moratórium meghosszabbításában a rászorulók, a koronavírus-járványban jelentős károkat elszenvedő családok és vállalkozások kaphassanak további, célzott segítséget.

tovább

Eszközök beszerzésére tudnak pályázni az élelmiszeripari szereplők

2021.06.05. Eszközök beszerzésére tudnak pályázni az élelmiszeripari szereplők

Megjelent a VP3-4.2.1-4.2.2.-1-21 - "Élelmiszeripari üzemek fejlesztése" című pályázati felhívás. A felhívás keretében egyebek mellett termeléshez, előállításhoz, feldolgzáshoz kapcsolódóan lehet eszközöket beszerezni. A maximálisan igényelhető, vissza nem térítendő támogatási összeg 100 millió Ft.

tovább

Megjelent a 2021–2027-es időszak európai uniós támogatásaihoz kötődő eljárásrend

2021.05.28. Megjelent a 2021–2027-es időszak európai uniós támogatásaihoz kötődő eljárásrend

Megjelent a 256/2021 (V.18.) Kormányrendelet, amely a 2021-2027-es programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szól.

tovább