VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Parragh László kamatplafont és hitelmoratóriumot kér a vállalkozásoknak

2022.10.21. Parragh László kamatplafont és hitelmoratóriumot kér a vállalkozásoknak

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) azt kéri a kormánytól, hogy fontolja meg a lakossági hitelezéshez hasonlóan a kamatplafon azonnali bevezetését – 5-10 százalékos sávban – valamint a meglévő vállalkozói hiteleknél biztosítsa a moratórium lehetőségét.

tovább

Őszi adócsomag: jól járnak a kisvállalkozók, kevésbé az önkormányzatok

2022.10.21. Őszi adócsomag: jól járnak a kisvállalkozók, kevésbé az önkormányzatok

Bagdi Lajos, Niveus Consulting Group adótanácsadási partner kommentárja az egyes adótörvények módosításáról szóló T/1614-es számú törvényjavaslathoz.

tovább

Gyors és átfogó állami beavatkozást sürget a VOSZ

2022.10.21. Gyors és átfogó állami beavatkozást sürget a VOSZ

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) arra kéri a magyar kormányt, hogy mindent tegyen meg a vállalkozásokat sújtó energiaár-robbanás drámai hatásainak enyhítése, a drasztikusan emelkedő finanszírozási költségek csökkentése és a munkaerő-költségek féken tartása érdekében.

tovább

Elviszi a válság a jövő évi béremeléseket?

2022.10.21.

A bizonytalan gazdasági helyzet miatt elképzelhető

tovább

Új bortörvény segíti a szőlő- és bortermelőket

2022.10.20. Új bortörvény segíti a szőlő- és bortermelőket

Magyarországon mintegy 30 ezer szőlész, valamint borász tevékenykedik, akik a jövőben is számíthatnak Magyarország kormányának együttműködésére és segítségére.

tovább

Akár 3,5 milliárd forint tagdíjkedvezményt is adhat az Agrárkamara

2022.10.20. Akár 3,5 milliárd forint tagdíjkedvezményt is adhat az Agrárkamara

Az eddigi kedvezményeken túl idén 1 milliárd, jövőre várhatóan 2-2,5 milliárd forint tagdíjkedvezményt biztosít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – közölte az érdekképviselet szerdán.

tovább

Csütörtökön indul a regisztráció az energiatámogatási programban

2022.10.20. Csütörtökön indul a regisztráció az energiatámogatási programban

Az elhúzódó háború és a szankciós felárak drasztikus mértékben drágították meg az energiahordozókat egész Európában. A kormány a nemzetközi energiaválság hatásainak leginkább kitett feldolgozóipari kis- és középvállalkozásokat a munkahelyek megőrzése érdekében vissza nem térítendő támogatással segíti. Az idén 100 milliárd forintos keretösszegű energiatámogatási program első, regisztrációs szakasza 2022. október 20-án, csütörtökön kezdődik.

tovább

Záporoznak a bankok kamatemelései a hitelekre

2022.10.20. Záporoznak a bankok kamatemelései a hitelekre

Októberben már nincs olyan nagybank, amelyik ne növelte volna a hitelei kamatát. A hó eleji hullámot újabb drágítások követték, amelyek ráadásul többnyire még csak az MNB korábbi kamatdöntésére reagáltak, a múlt heti forintmentő lépés sok esetben még ezután fog megjelenni a kölcsönök árában.

tovább

Csak a Baltikumban „háborúsabb” az infláció, mint Magyarországon

2022.10.20. Csak a Baltikumban „háborúsabb” az infláció, mint Magyarországon

Az augusztusi 10,1 százalék után szeptemberben 10,9 százalékos volt az átlagos infláció az Európai Unióban – tájékoztatott az Eurostat.

tovább

KiMAXolta az indulást a Széchenyi Kártya

2022.10.20. KiMAXolta az indulást a Széchenyi Kártya

Rendkívüli érdeklődés jellemzi a nyár végén indult új, a hazai kis- és középvállalatokat segítő hitel- és lízingprogramot. A Széchenyi Kártya Program MAX különböző termékeire 2022. október 18-ig több mint 13 ezer hitelkérelmet fogadtak be 575 milliárd forintot meghaladó értékben a Programban részt vevő hitelintézetek – számolt be Krisán László, a programot irányító KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

tovább