VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai Sándor, József és Benedek hetében?

2024.03.18. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai Sándor, József és Benedek hetében?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a március 18-án kezdődő héten.

tovább

A VOSZ és az Egyensúly Intézet javaslatai a külföldön dolgozók hazahívására

2024.03.18. A VOSZ és az Egyensúly Intézet javaslatai a külföldön dolgozók hazahívására

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az Egyensúly Intézettel és a foglalkoztatáspolitika több neves szakértőjével közösen javaslatcsomagot dolgozott ki a külföldön dolgozó magyarok hazahívására – jelentették be a VOSZ konferenciáján 2024. március 13-án a budapesti Bálna Rendezvényközpontban.

tovább

Lakhatási támogatással és munkásszállókkal enyhítené a munkaerőhiányt a kormány

2024.03.18. Lakhatási támogatással és munkásszállókkal enyhítené a munkaerőhiányt a kormány

A lakhatás elérhetőségének és megfizethetőségének javításával próbálja enyhíteni a munkaerőhiányt a kormány több, az elmúlt időszakban bejelentett intézkedés alapján.

tovább

Natura 2000 gyepterületek kompenzációs támogatása

2024.03.15. Natura 2000 gyepterületek kompenzációs támogatása

Megjelent az első vidékfejlesztési pályázati felhívás a 2027-ig tartó KAP Stratégia Terv keretei között: az érintett gazdálkodók a Natura 2000 gyepterületek után vehetnek igénybe kompenzációs támogatást, amelynek rendelkezésre álló, tervezett keretösszege 36,1 milliárd forint.

tovább

„KKV Technológia Plusz Hitelprogram”: elindult a társadalmi egyeztetés

2024.03.15. „KKV Technológia Plusz Hitelprogram”: elindult a társadalmi egyeztetés

Az uniós forrásokat használó Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz) I. prioritásán keresztül a kormány a következő időszakban – olcsó és célzott hitelekkel – összesen 450 milliárd forintot biztosít a vállalkozások fejlesztésére, ebből 155,54 milliárd forintnyi forrás már a második negyedévtől kezdődően elérhetővé válhat.

tovább

VOSZ: Évi 5-10 ezer külföldön dolgozó magyar térhet később haza

2024.03.15. VOSZ: Évi 5-10 ezer külföldön dolgozó magyar térhet később haza

A Vállakozók és Munkaadók Országos Szövetségének (VOSZ) Együtt gondolkodás a hazai munkaerőpiaci tartalékokról című konferenciáján Kozák Ákos üzleti kapcsolatok igazgató és Kenyeres László projektmenedzser (Egyensúly Intézet) beszélt az Egyensúly Intézet és a VOSZ szakpolitikai javaslatcsomagjáról a külföldön dolgozó magyar munkaerő hazahívására.

tovább

Nyilvánosságra hozták az osztrákok, hány magyar dolgozik Ausztriában

2024.03.15. Nyilvánosságra hozták az osztrákok, hány magyar dolgozik Ausztriában

Megjelent a legfrissebb statisztika arról, hogy hány magyar dolgozik hivatalosan Ausztriában. Ebből az látszik, hogy a nyolcszor kisebb lélekszámú Magyarország lényegében ugyanannyi munkaerőt ad az osztrákoknak, mint Németország.

tovább

Így lehetne még több magyart munkába állítani

2024.03.15. Így lehetne még több magyart munkába állítani

Megfelelő képzésekkel, valamint a rugalmas munkavégzés, a részmunkaidő minél szélesebb körű alkalmazásával, illetve a lemaradó térségek közlekedési kapcsolatainak javításával elő lehetne segíteni, hogy a mintegy 300 ezres hazai munkaerő-tartalék minél nagyobb hányada álljon munkába – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által szervezett munkaerőpiaci konferencia kerekasztal-beszélgetésén.

tovább

Nagy Márton: elenyésző a vendégmunkások aránya Magyarországon

2024.03.15. Nagy Márton: elenyésző a vendégmunkások aránya Magyarországon

A munkaerőpiac hazai forrásairól és problémáiról beszélt a nemzetgazdasági miniszter egy konferencián. Nagy Márton megoldási lehetőségekről és a közeljövőben indult és induló, fiatalokat támogató programokról is beszámolt.

tovább

Hadat üzen a gázkazánoknak (is) az új uniós javaslat

2024.03.13. Hadat üzen a gázkazánoknak (is) az új uniós javaslat

Az Európai Parlament képviselői elfogadták az Európai Tanáccsal már egyeztetett javaslatokat az épületek energiafogyasztásának és kibocsátásának további csökkentését elősegítő szabályokról.

tovább