VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Különadó nélkül is 123 milliárd forint adót fizettek a magyarországi bankok 2023-ban

2024.01.28. Különadó nélkül is 123 milliárd forint adót fizettek a magyarországi bankok 2023-ban

A magyarországi bankok adózott eredménye 2023-ban csaknem a triplája lett az előző évinek, és dolgozóik bérét is megemelték. A hitelezés viszont nem ment jól, a betétállomány is csökkent.

tovább

Tanítsunk Magyarországért program

2024.01.28. Tanítsunk Magyarországért program

Dr. György László kormánybiztos a Tanítsunk Magyarországért program eredményeiről adott elő a kecskeméti VOSZ elnökségi ülésen. 2023-tól a Program a Tanítsunk Magyarországért Alapítvány és a Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Közhasznú Kft. együttműködése keretében valósul meg oly módon, hogy a Program mentor-mentorált lábát az NTK, a vállalati lábát az Alapítvány építi, fejleszti.

tovább

Versenyelőnyre tehetnek szert a Gyármentő Programban részt vevő hazai nagyvállalatok

2024.01.25. Versenyelőnyre tehetnek szert a Gyármentő Programban részt vevő hazai nagyvállalatok

A HIPA által kezelt Gyármentő Program keretében 150 milliárd forintot biztosított a Kormány a nagyvállalatok energiahatékonysági és megújulóenergia-fejlesztéseire. Joó István, a HIPA vezérigazgatója elmondta: a kedvezményezett vállalatok mintegy 65 ezer munkahelyet óvnak meg, miközben számottevő versenyelőnyre tehetnek szert a beruházások eredményeképp.

tovább

1 ponttal csökkent az MNB vállalati konjunktúraindexe novemberben

2024.01.25. 1 ponttal csökkent az MNB vállalati konjunktúraindexe novemberben

Az MNB vállalati konjunktúraindexe az októberi mínusz 7 pontról mínusz 8 pontra csökkent 2023 novemberben.

tovább

NKFI Alap: 147 milliárd forint értékben jönnek új pályázatok 2024-ben

2024.01.25. NKFI Alap: 147 milliárd forint értékben jönnek új pályázatok 2024-ben

A Kulturális és Innovációs Minisztérium kihirdette a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI Alap) 2024. évi Programstratégiáját.

tovább

Munkavállalási engedélyezési változások 2024-ben: új lehetőségek a magyar kkv-k előtt

2024.01.25. Munkavállalási engedélyezési változások 2024-ben: új lehetőségek a magyar kkv-k előtt

A 2024-es év fordulópontot jelent a magyar munkaerőpiac történetében. A munkavállalási engedélyezési rendszer átalakulása nemcsak új kihívásokat hozott, de új lehetőségeket is kínál a kis- és középvállalkozásoknak a harmadik országbeli munkaerő bevonására – hívja fel a figyelmet a Híd Consulting.

tovább

Retteghetnek a magyar munkavállalók: ha ezt meglépi a munkahelyük, egyből menniük kell

2024.01.25. Retteghetnek a magyar munkavállalók: ha ezt meglépi a munkahelyük, egyből menniük kell

Tendenciaszerűen tovább romlott az üzleti hangulat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megbízásából elkészült 2023. negyedik negyedéves kutatás adatai szerint, amely ezúttal is az Egyensúly Intézet végzett el, amely egy éve kezdte el mérni a VOSZ tagvállalkozásainak gazdasági hangulatát.

tovább

A vásárlóerő csökkenése sokkolta a kkv-kat 2023-ban

2024.01.25. A vásárlóerő csökkenése sokkolta a kkv-kat 2023-ban

A negyedik negyedéves adatok szerint a VOSZ Barométer Index 50 százalékra csökkent az év eleji 61 százalékról. A friss kutatást bemutató sajtóbeszélgetésen az is elhangzott, hogy a VOSZ tagvállalkozások számára kiemelt problémákat és nehézséget jelentettek a csökkenő vásárlóerő, az infláció, valamint új elemként a fizetési morál romlása.

tovább

Beindult a kamatcsökkentési verseny a személyi hiteleknél

2024.01.24. Beindult a kamatcsökkentési verseny a személyi hiteleknél

Tavaly a folyósított lakossági kölcsönök harmada személyi kölcsön volt, miközben a lakáshitel piac harmada eltűnt, a személyi hitel kihelyezés meghaladta a 2022. évit. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint idén a bankok egymás közötti versenyének köszönhetően végre a személyi kölcsönök kamatai is nagyot csökkenhetnek – januárban már látszanak ennek jelei.

tovább

A cégek ötöde szigorított a home office szabályokon

2024.01.24. A cégek ötöde szigorított a home office szabályokon

A megkérdezett hazai vállalkozások közel egyötödénél szigorítottak az elmúlt egy évben a home office szabályokon a Schneider Electric felmérése szerint. Az otthoni munkavégzés lehetősége széleskörűen elterjedt, a kutatásban részt vevő HR-szakemberek 90 százaléka jelezte, hogy cégénél van ilyen lehetőség. Ugyanakkor az is jól látszik, hogy egyre nagyobb az igény a keretek meghatározására és azok szigorú betartatására.

tovább