VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Tb-változások 2023 nyarán

2023.08.17. Tb-változások 2023 nyarán

2023 július 1-től több társadalombiztosítást érintő változás is életbe lépett, nem csak az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásai körében, hanem az adatszolgáltatás tekintetében is. A társaságokat érintő legfontosabb változásokat Pentz Edina, az RSM Hungary bérszámfejtési üzletágvezetője foglalta össze.

tovább

Perlusz László: 10 százalék körüli minimálbér-emelésre futná a vállalkozásoknak

2023.08.17. Perlusz László: 10 százalék körüli minimálbér-emelésre futná a vállalkozásoknak

A munkavállalói szervezeteket tömörítő LIGA Szakszervezetek szerint 2024-ben 15 százalékkal kellene emelni a minimálbért, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége viszont 10 százalék körüli emelkedést tart elfogadhatónak.

tovább

Ipari termelés: az EU-ban 1,2 százalékos, Magyarországon 6,1 százalékos a júniusi v

2023.08.17. Ipari termelés: az EU-ban 1,2 százalékos, Magyarországon 6,1 százalékos a júniusi v

Májushoz képest 0,4 százalékkal nőtt, de az egy évvel korábbitól így is 1,2 százalékkal elmaradt júniusban az ipari termelés volumene az Európai Unióban.

tovább

Az EU sereghajtói között „dübörög” a magyar gazdaság

2023.08.17. Az EU sereghajtói között „dübörög” a magyar gazdaság

Az előző negyedévhez képest stagnált, éves összevetésben 0,5 százalékkal bővült az Európai Unió gazdasága 2023 második negyedévében.

tovább

Ipari termelés: közzétette a KSH a részletes júniusi adatokat

2023.08.16. Ipari termelés: közzétette a KSH a részletes júniusi adatokat

2021 júniusában az ipari termelés volumene 22 százalékkal meghaladta az előző év júniusának alacsony bázisszintjét; munkanaphatástól megtisztítva a termelés 18,6 százalékkal emelkedett – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

tovább

Építőipar: 7 százalékos visszaesés 2023 első félévében

2023.08.16. Építőipar: 7 százalékos visszaesés 2023 első félévében

Júniusban (a nyers adatok szerint) 3,8 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól az építőipari termelés volumene – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

tovább

Már most érdemes készülni a cégeknek az új áfaszabályokra

2023.08.15. Már most érdemes készülni a cégeknek az új áfaszabályokra

Alapjaiban reformálná meg az áfaszabályokat az Európai Bizottság egy javaslatcsomagja, mely a digitális korra való felkészülést és az uniós áfaszabályok korszerűsítését célozza. A tervezett változások több területet érintenének, többek között módosítanák, illetve megszüntetnék a vevői készlet egyszerűsítés jelenlegi rendszerét.

tovább

GFM: nyolc éve nem találtak ilyen kevés feketén foglalkoztatottat az építőiparban

2023.08.15. GFM: nyolc éve nem találtak ilyen kevés feketén foglalkoztatottat az építőiparban

Az idei nyáron volt a legkedvezőbb mind a szabálytalan munkáltatók, mind a szabálytalanul foglalkoztatott munkavállalók aránya 2015 óta a foglalkoztatás-felügyeleti hatóság szokásos, nyári akcióellenőrzése alapján. A be nem jelentett foglalkoztatás mértéke is mérséklődött, 26 százalék alá csökkent az arányuk az ellenőrzött munkavállalók esetében – ismertette a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

tovább

Késik a trendváltás a hazai lízingpiacon

2023.08.15. Késik a trendváltás a hazai lízingpiacon

A Magyar Lízingszövetség legfrissebb, második negyedéves jelentése szerint folytatódott az előző évi növekedés a hazai lízingpiacon, a finanszírozott összeg már elérte a 429,11 milliárd forintot; a szerződések száma ugyanakkor tovább csökkent szinte minden eszközkategóriában.

tovább

Kamatakciók várhatják majd a lakást vásárló fiatal családokat ősszel

2023.08.14. Kamatakciók várhatják majd a lakást vásárló fiatal családokat ősszel

Két év után emelkedett 1 százalék fölé a 10 évre fixált jelzáloghitelek átlagos kamatfelára. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint emiatt a bankok ősztől komolyabb lakáshitel-akciókba kezdhetnek – a jövőre változó csok és Babaváró támogatást ősszel igénylőkre bizonyosan kedvező ajánlatok várnak majd.

tovább