VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Jövő nyárig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot

2021.09.14. Jövő nyárig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot

A nyugdíjasok, a gyermeket várók, illetve nevelők, a közfoglalkoztatottak és azok a vállalkozók, magánszemélyek kérelmezhetik a hitelmoratórium jövő nyárig történő meghosszabbítását, akiknek az előző évhez képest csökkent a jövedelmük.

tovább

Tisztújító küldöttválasztó gyűlést tartott a VOSZ BAZ. Megyei Szervezete

2021.09.09.

Tisztújító küldöttválasztó gyűlést tartott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tagszervezete szerdán. A tagság további öt évre megerősítette elnöki pozíciójában Ádám Imrét és a korábbi, összesen 13 főből álló elnökséget.

tovább

MEGHÍVÓ VOSZ Területi Küldöttválasztó Gyűlésére (csak Tagoknak)

2021.08.29. MEGHÍVÓ VOSZ Területi Küldöttválasztó Gyűlésére (csak Tagoknak)

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete tisztelettel
meghívja Tagjait a 2021. évi Területi Küldöttválasztó Gyűlésére és Megyei Közgyűlésére és az ezt követő állófogadásra.

tovább

Jó lenne, ha kétszázezer lenne a minimálbér?

2021.08.24. Jó lenne, ha kétszázezer lenne a minimálbér?

A minimálbér 200 ezer forintra emelése egyértelmű kormányzati szándékként fogalmazódik meg, mivel az alacsony bérszínvonal ma már az ország versenyképességét is csökkenti. A szándékot támogatják a vállalkozói érdekképviseletek is, ugyanakkor megfogalmazzák: a legkisebb bér közel 25 százalékos emelésének érdemi adópolitikai lépésekkel kell együtt járnia, már csak a szinte borítékolható bérfeszültségek elkerülése miatt is.

tovább

A jövő évi adótörvény több kedvező szabálya már most is alkalmazható

2021.08.17. A jövő évi adótörvény több kedvező szabálya már most is alkalmazható

Június 10-től ugyanis többféle jövedelem vált adómentessé, és megnőtt az egyetemet támogató cégek adókedvezménye is. Az energiaellátók már az idei évre alkalmazhatják a kedvező veszteség elszámolási szabályokat, és már az idén fehéredhet a kriptopiac is.

tovább

Már elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új eVÁM webalkalmazása

2021.08.05. Már elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új eVÁM webalkalmazása

2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező, 22 euró értéket meg nem haladó áruk áfamentessége. Értéktől függetlenül áfát kell fizetni e termékekre, és vám-árunyilatkozatot kell benyújtani a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, amely az új, webes felületen lehetővé teszi a nyilatkozatok online benyújtását.

tovább

Ötmillió forinttal is csökkenthető a fizetendő adó

2021.07.30. Ötmillió forinttal is csökkenthető a fizetendő adó

Érdemes kihasználni a legújabb adóügyi könnyítést, amely szerint a koronavírus-válság miatt akár ötmillió forinttal is csökkenhet a fizetendő adó. A kérelmeket idén év végéig lehet benyújtani.

tovább

A fuvarokmányok papírmentessé válnak

2021.07.22. A fuvarokmányok papírmentessé válnak

A fuvarokmányokat a gépkocsivezetők a jövőben egy okoseszközön követhetik nyomon „vaskos dossziék és papírhalmok helyett” az e-CMR szolgáltatás kifejlesztésének köszönhetően – mondta Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

tovább

Mikor érvénytelen a munkaszerződés?

2021.07.20. Mikor érvénytelen a munkaszerződés?

A munkaszerződés a munkaviszony alapvető dokumentuma. Így annak esetleges érvénytelensége kihat az egész munkaviszonyra. Mikor lesz a munkaszerződés érvénytelen? Az érvénytelen munkaszerződés semmis vagy megtámadható?

tovább

Már lehet jelentkezni céglátogatásra a Modern Mintaüzem programban

2021.07.10. Már lehet jelentkezni céglátogatásra a Modern Mintaüzem programban

Útjára indult a Modern Mintaüzemek program, amelynek célja, hogy a vállalkozások működés közben tekinthessék meg a legmodernebb technológiákat. Vállalkozói felmérések ugyanis azt az eredményt hozták, hogy nagy segítséget jelentene, ha a vállalkozók testközelből, a gyakorlatban láthatnák a legmodernebb megoldásokat, beleértve a jövő technológiáit (például big data, IoT, felhő alapú szolgáltatások), amelyekkel fejlődhetnének.

tovább