VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Korlátozható-e a munkatársak versenytárshoz vándorlása?

2019.09.14. Korlátozható-e a munkatársak versenytárshoz vándorlása?

A munkáltatók és a munkavállalók gazdasági érdekei összeütközésének kényes területe a versenytárshoz történő „átigazolás”. Nem véletlen ez, hiszen egy-egy munkatárs fejében ott lehet a céges stratégia, a kemény munkával évek alatt megszerzett üzleti ismeretek és kapcsolatok.

tovább

Meghosszabbította a kormány a kkv-kat célzó IKT-pályázat határidejét

2019.09.14. Meghosszabbította a kormány a kkv-kat célzó IKT-pályázat határidejét

Meghosszabbította pályázatok beadásának határidejét a kormány a kkv-kat célzó „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása” című (GINOP-3.2.2-8.2.4-16) felhívásban.

tovább

Kkv-k figyelem, új GINOP-felhívás a láthatáron!

2019.08.31.

Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a kormány a „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai modernizációjának támogatása” (GINOP-1.2.10-19 kódszámú) felhívás tervezetét.

tovább

Felülvizsgáltathatja-e a munkáltató a munkavállaló keresőképtelenségét?

2019.08.31. Felülvizsgáltathatja-e a munkáltató a munkavállaló keresőképtelenségét?

Az orvos által megállapított keresőképtelenségnek a munkaviszony több területére is hatása lehet, akár a munkavégzési kötelezettséget, a táppénzre jogosultságot vagy a munkaviszony megszüntetését tekintjük. A munkáltatóknál gyakran felmerülő kérdés, van-e lehetősége a keresőképtelenség felülvizsgálatára?

tovább

A tulajdonos halála a kft vége?

2019.08.31. A tulajdonos halála a kft vége?

A Magyarországon működő több, mint félmillió gazdasági társaság közül jelenleg 375 009 darab korlátolt felelősségű társaságot (kft) tart nyilván a KSH. A kft-k magyar gazdaságban betöltött kiemelt szerepe a KSH adataiból is látható, így érdemes megvizsgálni, hogy mi lesz egy kft sorsa, ha a tulajdonosa meghal.

tovább

Uniós rendelet védi a vállalkozásokat az online közvetítőcégekkel szemben

2019.08.31. Uniós rendelet védi a vállalkozásokat az online közvetítőcégekkel szemben

Az eddigieknél szigorúbb szabályok mellett, átláthatóbban kell működniük 2020. július 12-től a vállalkozások és fogyasztók közé ékelődő online közvetítő szolgáltatóknak.

tovább

A munkahelyi egészségvédelem és biztonság mindenkit érint

2019.08.31. A munkahelyi egészségvédelem és biztonság mindenkit érint

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya közétette az Európai Bizottság „A munkahelyi egészségvédelem és biztonság mindenkit érint” című gyakorlati útmutatóját.

tovább

Digitális önkormányzat: már nem álom a sorban állás nélküli ügyintézés

2019.08.18. Digitális önkormányzat: már nem álom a sorban állás nélküli ügyintézés

Országossá vált az önkormányzati online ügyintézés, így pár kattintással már 150-nél is több különféle közigazgatási ügy indítható, illetve követhető egyszerűen nyomon

tovább

Biztonsági öv nélkül száguldozunk az internetes sztrádán

2019.08.18. Biztonsági öv nélkül száguldozunk az internetes sztrádán

Az interneten vásárlók között többségben vannak a készpénzmentes fizetési módokat preferálók, ám az online vásárlás biztonságosságában saját felelősségét még csak kevés felhasználó látja.

tovább

Mire jó az európai egészségbiztosítási kártya?

2019.08.18. Mire jó az európai egészségbiztosítási kártya?

A betegségek sajnos nincsenek tekintettel a nyaralásra, ezért fontos, hogy európai utazásunk során megkapjuk a szükséges egészségügyi ellátást. Ebben segít az egészségbiztosítási kártya.

tovább