VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Rendkívüli kormányintézkedések!

2020.03.13. Rendkívüli kormányintézkedések!

Határellenőrzés, beutazási tilalom, hatósági házi karantén
A már kihirdetett veszélyhelyzet keretében a kormány rendkívüli intézkedéseket rendelt el az immár világjárvánnyá nyilvánított koronavírus-járvány megelőzésére, a magyar emberek egészségének és életének megóvása érdekében.

tovább

Munkahely-fenntartásra is igényelhető lesz a képzési támogatás

2020.03.01. Munkahely-fenntartásra is igényelhető lesz a képzési támogatás

Reagálva a munkaerőpiac változásaira, átalakulnak a képzési támogatás szabályai. A kedvező változásoknak köszönhetően rugalmasabbá válik a támogatás igénylésének és felhasználásának folyamata, új lehetőségként pedig már munkahely-fenntartásra is igényelhető a támogatás.

tovább

NAV, adó, digitalizáció – Felkészültek?

2020.03.01. NAV, adó, digitalizáció – Felkészültek?

A magyar áfakulcsot és az áfarés-csökkentés ütemét nézve egyszerre vagyunk a csúcson. Egy digitális NAV adóforradalom kellős közepén érezhetjük magukat, olyan mértékű és intenzitású változások zajlanak az adózás terén, amelyre eddig még nemcsak Magyarországon, de másutt sem volt példa.

tovább

A kkv-k felzárkózását is ösztönzik az iparűzési adó tervezett változásai

2020.03.01. A kkv-k felzárkózását is ösztönzik az iparűzési adó tervezett változásai

A Nemzeti Versenyképességi Tanács IPA-javaslata a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások tömegei számára jelenthet jelentős könnyítést – mondta az Üzletemnek adott interjúban Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára.

tovább

Forradalmi változást hoz az azonnali fizetés

2020.02.14. Forradalmi változást hoz az azonnali fizetés

Forradalmi változást hoz az azonnali fizetés márciusi elindulása Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint, ami az ország versenyképességének is további lökést ad majd.

tovább

Hatalmas az érdeklődés a GINOP foglalkoztatásbővítési pályázatra

2020.02.14. Hatalmas az érdeklődés a GINOP foglalkoztatásbővítési pályázatra

Egy nap alatt 73 pályázati kérelem került benyújtásra összesen 2,85 milliárd forintos támogatási igénnyel, ami a kiírt keretösszeg egynegyede. Ez a szám 4,1 milliárd forintra ugrott tegnap óta, így érdemes a tervezett támogatási kérelmeket minél előbb benyújtani.

tovább

Elsősorban kis- és középvállalkozásoknak segít a Magyar Multi Program

2020.02.14. Elsősorban kis- és középvállalkozásoknak segít a Magyar Multi Program

A program segíti a nagy növekedésű, innovatív és exportképes termékeket, illetve szolgáltatásokat előállító vállalkozások további fejlődését. Március 31-ig van lehetőség pályázni, az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 2.000.000 Ft, maximum 36.000.000 Ft.

tovább

Személyes Vállalkozói Mentorprogram

2020.01.31.

A személyes vállalkozói mentorálás során egy tapasztalt, jó kapcsolatrendszerrel rendelkező sikeres és megbecsült vállalkozó osztja meg a tudását, tapasztalatait és bölcsességét egy olyan vállalkozóval, aki szeretne szakmailag fejlődni, szeretné dinamizálni, növekedési pályára állítani a vállalkozását, és ehhez szeretne külső segítséget igénybe venni.

tovább

Eddig jól működött a hatéves bérmegállapodás

2020.01.31.

A bérköltségek robbanásszerű növekedésének elviseléséhez szükség volt a vállalkozások tartalékaira is – mondta az Üzletemnek adott interjúban Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint Magyarországon nincs szükség a minimálbér-számítás mechanizmusának módosítására.

tovább

Áfa: tíz dolog, amire 2020-ban érdemes figyelni

2020.01.31. Áfa: tíz dolog, amire 2020-ban érdemes figyelni

Az áfaszabályok változása sok szektort és társaságot érinthet: az RSM Hungary összegyűjtötte, melyek azok a területek, amelyekre 2020-ban érdemes kiemelt figyelmet fordítani a hazai vagy az európai jogszabályok változása okán.

tovább