voszborsod

Híreink

Zuggó Nikolett, a VOSZ Megyei Szervezetének társelnöke Magyar Gazdaságért Díjban részesült

2020.10.23. Zuggó Nikolett, a VOSZ Megyei Szervezetének társelnöke Magyar Gazdaságért Díjban részesült

Varga Mihály pénzügyminiszter az október 23.-i nemzeti ünnep alkalmából Magyar Gazdaságért Díj elismerésben részesítette a VOSZ Megyei Szervezetének társelnökét, a Fókusz Gimnázium Szakképző Iskola és Felnőttképző Intézmény vezetőjét, Zuggó Nikolettet. A Magyar Gazdaságért Díj a pénzügyminiszter által adható legmagasabb tárcakitüntetés, a gazdaság érdekében végzett kimagasló, példamutató tevékenység vagy életmű elismeréséért adományozható.

tovább

Szja-kedvezményt venne igénybe? – Példákkal segít a NAV

2020.10.22. Szja-kedvezményt venne igénybe? – Példákkal segít a NAV

Kinek, mikor, mennyi kedvezmény jár az adóból? A NAV új kiadványa a személyijövedelemadó-kedvezmények kiszámításában segít a családoknak, friss házasoknak, sokgyermekes édesanyáknak és a súlyos betegséggel küzdőknek.

tovább

Fiktív számlák: hogyan kerülhető el a baj?

2020.10.21. Fiktív számlák: hogyan kerülhető el a baj?

Immáron több évtizedes probléma a magyar gazdaságban az áfa visszaigénylésével kapcsolatos visszaélések kérdése. Az Európai Bizottság adatai szerint a be nem szedett áfa közel 140 milliárd euró kárt okoz a tagállamoknak évente. Magyarországon ez a kiesés eléri az évi 1,2 milliárd eurót (400 milliárd forint). Az adóhatóság komoly erőfeszítéseket tesz a fiktív számlákat kibocsátó és befogadó vállalkozások felkutatására.

tovább

Demján Sándor emlékére állított szobrot a Masterplast

2020.10.18. Demján Sándor emlékére állított szobrot a Masterplast

Demján Sándor emlékére állított szobrot a Masterplast Sárszentmihályon és parkot is elneveztek a két éve elhunyt nagyvállalkozóról, így tisztelegve az emléke előtt.

tovább

Elmarad az idei Megyei PRIMA Díj Gála

2020.10.17.

A VOSZ országos Elnöksége 2020. szeptember 9-én megtartott testületi ülésén úgy határozott, hogy - a koronavírus-járványra és ezzel összefüggésben az egészség- és életvédelem elsődlegességére tekintettel, összhangban a Prima Primissima Alapítvánnyal - Megyei Prima díjátadó rendezvényeket (gálaesteket) a 2020. évben nem tart és elmarad a 2020. december 4-re tervezett Vállalkozók Napja díjátadó rendezvény is a Müpa-ban.

tovább

50%-os bértámogatási program indul vállalkozásoknak!

2020.10.16. 50%-os bértámogatási program indul vállalkozásoknak!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium összesen több mint 12 milliárd forint forrásigénnyel indított programot az alacsony iskolai végzettségű és a fiatal álláskeresők iránti munkaerő-piaci kereslet élénkítése érdekében. A támogatást gyorsan és egyszerűen, elektronikus úton, egyetlen oldalnyi kérelem kitöltésével vehetik igénybe a munkaadók.

tovább

150 MFt vissza nem térítendő támogatás divat és dizájnipari vállalkozásoknak

2020.10.15. 150 MFt vissza nem térítendő támogatás divat és dizájnipari vállalkozásoknak

7 milliárd forintos keretösszeggel megjelent a divat és dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztését szolgáló GINOP-1.2.14-20 pályázati felhívás tervezete, mely keretében akár 150 milió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető. A kérelmek benyújtása előreláthatólag 2020. decembertől lesz lehetséges.

tovább

Akár 100% támogatás hátrányos helyzetű településeken vállalkozások fejlesztésére!

2020.10.11. Akár 100% támogatás hátrányos helyzetű településeken vállalkozások fejlesztésére!

Megjelent a hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztését támogató felhívás tervezet 5 milliárd forintos keretösszeggel, mely keretében akár 60 millió forint 70-100%-os vissza nem téritendő támogatás igényelhető. A kérelmek benyújtására előreláthatólag 2021. januártól lesz lehetőség.

tovább

Hogyan érhetjük utol Ausztriát?

2020.10.11. Hogyan érhetjük utol Ausztriát?

Ahhoz, hogy a 2020–2029-es évtizedben érdemi közeledést tudjuk véghez vinni az EU-hoz vagy éppen Ausztriához, rendkívül erőteljes versenyképességi fordulatra volna szükség – írja Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára.

tovább

Kisadózókkal kötött szerződések és béren kívüli juttatások: bírság is lehet belőle

2020.10.10. Kisadózókkal kötött szerződések és béren kívüli juttatások: bírság is lehet belőle

A kisadózókkal (például KATA-s vállalkozókkal) kötött szerződések és a béren kívüli juttatásként nyújtott utalványokkal kapcsolatos kötelezettségek vizsgálatára kiemelten fókuszál az adóhatóság. Erről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal külön tájékoztatást is adott ki.

tovább