VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Akár 70% támogatás mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztéseinek támogatására!

2021.06.27. Akár 70% támogatás mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztéseinek támogatására!

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 200 milliárd forint.
A felhívás keretében mikro-, kis-, és középvállalkozások nyújthatnak be támogatási kérelmet.
A támogatási kérelmek benyújtása 2021. július 12-től 2022. január 17-ig lehetséges.

tovább

A lízing is helyet kap a Széchenyi Kártya Programban

2021.06.27. A lízing is helyet kap a Széchenyi Kártya Programban

A koronavírus-járvány utáni gazdasági fenntartható növekedés érdekében július 1-től elindul a Széchenyi Kártya Program keretein belül a Széchenyi Kártya Újraindítási Program, amelynek keretében többféle kedvezményes finanszírozási konstrukciót, köztük támogatott lízingfinanszírozást igényelhetnek a magyar vállalkozások.

tovább

A magyar gazdaság újraindítását segíti az Irinyi Terv iparstratégiai támogatási program

2021.06.26. A magyar gazdaság újraindítását segíti az Irinyi Terv iparstratégiai támogatási program

A kormány célja, hogy segítse a magyar gazdaság újraindulását, ennek egyik eszköze az Irinyi Terv is, amellyel a legkiválóbb vállalkozásokat támogatja. A magas hozzáadott értékű, nemzetközi piacokon is versenyképes termékek kifejlesztését és piacra vitelét támogató iparstratégiai programban 2,2 milliárd forint költségvetési forrás áll majd a hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások rendelkezésére, amelyre június 28-tól lehet beadni a kérelmeket.

tovább

Az év végéig marad a SZÉP Kártya kedvező adózása

2021.06.25. Az év végéig marad a SZÉP Kártya kedvező adózása

A Széchenyi Pihenő Kártyára adott munkáltatói támogatás után a munkáltatónak év végéig csak 15 százalék személyi jövedelemadót (Szja) kell fizetni, mivel szociális hozzájárulási adó (Szocho) sem merül fel. A munkabérhez viszonyítva ez azonos nettó értékre számítva 35 százalékos megtakarítást jelent a munkáltató részére.

tovább

Mentőövet kapnak a fizetésképtelenség határára sodródott cégek

2021.06.22. Mentőövet kapnak a fizetésképtelenség határára sodródott cégek

2022. július 1-jén lép hatályba az új szerkezetátalakítási törvény, amely megoldást nyújthat a fizetésképtelenség határára sodródott vállalkozások pénzügyi nehézségeinek korai kezelésére, fizetőképességük helyreállítására.

tovább

Öt tévhit a részmunkaidő körül

2021.06.21. Öt tévhit a részmunkaidő körül

A részmunkaidő esetén általában közismert, hogy kevesebbet kell dolgozni. Ám a részmunkaidővel kapcsolatban sokak számára nem minden ilyen egyértelmű. A leggyakoribb tévhiteket vettük sorra.

tovább

NHP helyett Széchenyi kártya GO hitelek 0 és 0,5 % közötti kamattal

2021.06.19. NHP helyett Széchenyi kártya GO hitelek 0 és 0,5 % közötti kamattal

A Magyar Nemzeti Bank a 3000 milliárd forintos keretösszeg elérésével kivezeti NHP Hajrá nevű konstrukcióját, a KAVOSZ Zrt. által koordinált Széchenyi Kártya Program keretében újraindítási konstrukciók lesznek elérhetők július 1-jével, amelyek folyószámlahitelként, beruházási és forgóeszköz célokra is igénybe vehetők lesznek a kis- és középvállalkozások számára.

tovább

NHP helyett Széchenyi kártya hitelek 0 és 0,5 % közötti kamattal

2021.06.12. NHP helyett Széchenyi kártya hitelek 0 és 0,5 % közötti kamattal

A Magyar Nemzeti Bank a 3000 milliárd forintos keretösszeg elérésével kivezeti NHP Hajrá nevű konstrukcióját, a KAVOSZ Zrt. által koordinált Széchenyi Kártya Program keretében újraindítási konstrukciók lesznek elérhetők július 1-jével, amelyek folyószámlahitelként, beruházási és forgóeszköz célokra is igénybe vehetők lesznek a kis- és középvállalkozások számára.

tovább

219 ezer forintot kaphatnak a bértámogatásra nem jogosult önfoglalkoztatók

2021.06.10. 219 ezer forintot kaphatnak a bértámogatásra nem jogosult önfoglalkoztatók

Az ITM közölte, a garantált bérminimummal megegyező összeget, 219 ezer forintot kaphatnak a veszélyhelyzeti korlátozásokkal érintett 56 főtevékenységet folytató önfoglalkoztatók. Az egyszeri támogatás mintegy 100-120 ezer érintett, mások mellett például fodrászok, kozmetikusok, idegenvezetők, előadóművészek és autósiskolai oktatók számára könnyítheti meg az újraindulást.

tovább

A rászorulók célzott segítséget kaphatnak a törlesztési moratórium után

2021.06.08. A rászorulók célzott segítséget kaphatnak a törlesztési moratórium után

A gazdaság stabilitása és gyors növekedési pályára állítása érdekében a Magyar Bankszövetség támogatja, hogy a moratórium meghosszabbításában a rászorulók, a koronavírus-járványban jelentős károkat elszenvedő családok és vállalkozások kaphassanak további, célzott segítséget.

tovább