voszborsod

Híreink

HIPA 50% kedvezmény: a legfontosabb tudnivalók

2021.02.18. HIPA 50% kedvezmény: a legfontosabb tudnivalók

A koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges egyes intézkedésekről szóló 639/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet („639/2020. Korm.rend.”) csökkenti bizonyos esetekben a mikro-, kis-, és középvállalkozások („kkv”), iparűzési adóterhelését.

tovább

Munkaerő-intenzitást növelő pályázat

2021.02.07. Munkaerő-intenzitást növelő pályázat

A program célja, hogy a KKV-k intenzív kapacitásbővítő és technológiai fejlesztésének támogatása által elősegítse a szektor versenyképességének és termelékenységének növelését, amely során a vállalkozás az új technológia alkalmazása érdekében a munkavállalók képzettségi szintjét is növeli, ezáltal is elősegítve egy magasabb hozzáadott értékű termék létrehozását.

tovább

BIREG: a legfontosabb tudnivalók egy helyen

2021.02.07. BIREG: a legfontosabb tudnivalók egy helyen

2021. január 1-től új adminisztrációs kötelezettség, a BIREG terheli a nemzetközi fuvarozásban részt vevő fuvarozókat és a nemzetközi fuvarozások feladóit, illetve címzettjeit is. A legfontosabb tudnivalókat alább foglalták össze.

tovább

Hamarosan indul az európai innovációkat támogató új Horizont Európa program!

2021.02.04. Hamarosan indul az európai innovációkat támogató új Horizont Európa program!

Áprilistól érhető el az Európai Unió minden eddiginél nagyobb, 95,5 milliárd eurós keretösszegű Horizont Európa programja, amely már idén is jelentős forrásokkal támogatja a magyarországi kutatásokat és innovációt - mondta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztériuma (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára.

tovább

Hipa-könnyítés kkv-knak: a legfontosabb tudnivalók

2021.02.03. Hipa-könnyítés kkv-knak: a legfontosabb tudnivalók

A 2021-es adóévre helyi iparűzési adókönnyítést kapnak a 4 milliárd forint árbevétel vagy mérlegfőösszeg alatti kkv-k. Várhatóan a 3000 legnagyobb magyar cégen kívül minden társaságot érinthet a hipa fizetési könnyítés, február 25-ig kell a hipa kedvezményre az igénylést benyújtani.

tovább

Behajthatatlan követelések: így változtak az áfaszabályok

2021.02.01. Behajthatatlan követelések: így változtak az áfaszabályok

2020. január 1-je óta a termékértékesítés vagy szolgáltatásnyújtás után fizetendő áfa alapja – meghatározott feltételek teljesülése esetén – csökkenthető, ha az adóalany vevő a termék vagy szolgáltatás ellenértékét nem egyenlítette ki. Az adóalap utólag önellenőrzéssel, a behajthatatlan követelésként elszámolt ellenérték vagy részellenérték adót nem tartalmazó összegével korrigálható.

tovább

A számviteli törvényt érintő 2021-es jelentős változások

2021.01.27. A számviteli törvényt érintő 2021-es jelentős változások

A 2021. évi számvitelitörvény-változások esetében érdemes pár újonnan beépült módosításra odafigyelnie a vállalkozásoknak, hiszen egy részük nemcsak számviteli, de adózási szempontból is kedvezőek lehetnek, ráadásul már a 2020-as évre visszamenőlegesen is alkalmazhatóak.

tovább

Négy százalékkal emelkedhet a minimálbér

2021.01.22. Négy százalékkal emelkedhet a minimálbér

Elkészül hamarosan a megállapodás szövegtervezete, amelyről jövőhét hétfőn döntés születhet – mondta a Világgazdaságnak Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára, miután a vállalkozások és a szakszervezetek egyeztettek a minimálbér és garantált bérminimum emelésének mértékéről.

tovább

A Google pályázatot indít a kelet-európai régió digitális felzárkóztatásáért

2021.01.21. A Google pályázatot indít a kelet-európai régió digitális felzárkóztatásáért

A Google meghirdette a közép- és a kelet-európai régió országainak szóló Google.org Impact Challenge programját, amely a digitális felzárkóztatásért, illetve az inkluzív gazdasági növekedés elősegítéséért dolgozó szervezetek támogatását célozza.

tovább

Februártól újraindul az építőipari támogatási program!

2021.01.18. Februártól újraindul az építőipari támogatási program!

Folytatódik az ÉPÍTŐ-5 nevű támogatási program, amelynek keretében építőipari mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak technológiai korszerűsítésére és hatékonyságuk növelésére.

tovább