VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Figyelmeztet a Nébih: ismét Európa-szerte terjed a madárinfluenza

2022.09.05. Figyelmeztet a Nébih: ismét Európa-szerte terjed a madárinfluenza

Portugáliától Finnországig számos európai országban kimutatták az elmúlt hetekben a magas patogenitású madárinfluenza vírusát, ami egyértelmű igazolja, hogy a betegség továbbra is fokozott és folyamatos veszélyt jelent a baromfiállományokra. A Nébih felhívja az állattartók figyelmét, hogy állataik védelme érdekében kiemelten fontos a járványügyi előírások betartása.

tovább

Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel: rendkívüli kamattámogatás aszálykárosultaknak

2022.09.05. Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel: rendkívüli kamattámogatás aszálykárosultaknak

A rendkívül súlyos aszályhelyzetre tekintettel, a mezőgazdasági termelés finanszírozási helyzetének javítása és az élelmiszerellátás biztonsága érdekében a kormány megteremti annak feltételeit, hogy a kárt szenvedett gazdálkodók és a nehéz helyzetben lévő állattartók számára az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitelhez kapcsolódó kamatszint 3 százalékra mérséklődjön – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

tovább

Adózást könnyítő intézkedések a kata megszűnése kapcsán

2022.09.05. Adózást könnyítő intézkedések a kata megszűnése kapcsán

A legfontosabb tudnivalókat Dr. Asztalos Zsuzsa főosztályvezető-helyettes és Dr. Rabné dr. Barizs Gabriella szakértő, a NAV Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztályának munkatársai foglalták össze az Adóvilág szeptemberi számában.

tovább

„Kerüljük a kartellezést, mert súlyos vége lehet!”

2022.09.05. „Kerüljük a kartellezést, mert súlyos vége lehet!”

Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) országos elnökségi ülésén tartott előadást a versenyjogi jogsértésekről és az önkéntes szabálykövetés előnyeiről.

tovább

Csődhullám fenyegethet a VOSZ főtitkára szerint

2022.09.05. Csődhullám fenyegethet a VOSZ főtitkára szerint

Bezárási hullámot indíthat el a folyamatos energiadrágulás a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 36. héten?

2022.09.05. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 36. héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a szeptember 5-én kezdődő héten.

tovább

Gépjárműadó befizetése: a NAV levelében szereplő „FIZETÉS” link helyes használata

2022.09.02. Gépjárműadó befizetése: a NAV levelében szereplő „FIZETÉS” link helyes használata

A NAV gépjárműadóról szóló tájékoztató levelében szereplő, bankkártyás fizetéshez navigáló „FIZETÉS” elnevezésű link használatánál fontos, hogy a befizető újrakattintás nélkül várja meg a fizetés utáni visszajelzést – hívja fel a figyelmet az adóhivatal.

tovább

Mi van a 6,5 százalékos GDP-növekedés „mögött”?

2022.09.02. Mi van a 6,5 százalékos GDP-növekedés „mögött”?

Az első negyedévi 8,2 százalék után 2022 második negyedévében 6,5 százalékkal haladta meg a GDP az egy évvel korábbit. A KSH közzétette a részletes mutatókat is.

tovább

Krisán László: soha nem látott érdeklődés a Széchenyi Kártya Program MAX iránt

2022.09.02. Krisán László: soha nem látott érdeklődés a Széchenyi Kártya Program MAX iránt

Augusztus 29-től igényelhető a Széchenyi Mikrohitel MAX, ezzel a Széchenyi Kártya Program MAX konstrukcióinak mindegyike elérhető már a piacon. A vállalkozók régi-új finanszírozási lehetőségeiről Krisán Lászlót, a Programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

tovább

Enyhítenék az ökológiai állattartás takarmányhiányát

2022.09.01. Enyhítenék az ökológiai állattartás takarmányhiányát

Az idei kárenyhítési évre vonatkozóan 2022. augusztus 19-én aszályhelyzetet hirdetett ki az agrárminiszter Magyarország egész területére. Az aszályközlemény hozzájárulhat az idei szélsőséges időjárás kapcsán az ökológiai gazdálkodásban előállt ökológiai vagy átállási takarmányhiány megoldásához.

tovább