VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Jegybanki magyarázat az infláció alakulásáról

2023.11.13. Jegybanki magyarázat az infláció alakulásáról

Éves összevetésben 9,9 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak, így 9 hónappal az év eleji inflációs csúcsot követően újra egyszámjegyű tartományba mérséklődött az áremelkedés üteme – hangsúlyozza a jegybank elemzése.

tovább

Rászámoltak októberben az inflációra

2023.11.13. Rászámoltak októberben az inflációra

A szeptemberi 12,2 százalék után 2023 októberében a fogyasztói árak átlagosan 9,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat – tájékoztatott a KSH.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai november közepén?

2023.11.12. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai november közepén?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a november 13-án kezdődő héten.

tovább

Szabolcsban is megjelent a madárinfluenza

2023.11.12. Szabolcsban is megjelent a madárinfluenza

Újabb területen, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az érintett pecsenyekacsa állomány felszámolását a hatóság megkezdte.

tovább

Egy hét múlva akár dönthetnek is a minimálbér decemberi emeléséről

2023.11.12. Egy hét múlva akár dönthetnek is a minimálbér decemberi emeléséről

A kormány támogatja, hogy a legkisebb minimális keresetek emelésére már decemberben sor kerüljön – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

tovább

Európai Kereskedelem Napja: „köszönetet mondunk a szektor dolgozóinak”

2023.11.08. Európai Kereskedelem Napja: „köszönetet mondunk a szektor dolgozóinak”

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg 2023. november 7-én az Európai Kereskedelem Napját, amelynek alkalmából átadták a szakma legrangosabb elismeréseit is.

tovább

Elmaradt az egy évvel korábbitól szeptemberben az ipari termelés volumene

2023.11.08. Elmaradt az egy évvel korábbitól szeptemberben az ipari termelés volumene

2023 szeptemberében az ipari termelés volumene 7,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól; munkanaphatástól megtisztítva a termelés 5,8 százalékkal csökkent – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

tovább

Hiteles és sikeres vállalkozók osztják meg tapasztalataikat a Fiatal Vállalkozók Hetén

2023.11.07. Hiteles és sikeres vállalkozók osztják meg tapasztalataikat a Fiatal Vállalkozók Hetén

A Fiatal Vállalkozók Hetén idén a mesterséges intelligencia kérdéseire és a márkaépítés fontosságára is fókuszálunk – mondta az Üzletem.hu-nak Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége elnöke.

tovább

Novemberre elment a bankok kedve a kamatcsökkentéstől

2023.11.07. Novemberre elment a bankok kedve a kamatcsökkentéstől

Hosszú idő után először szinte minden banknál elmaradtak a hónap eleji kamatmódosítások. Az MNB újabb kamatvágása ellenére sem a jelzáloghiteleknél, sem a személyi kölcsönöknél nem történt érdemi változás. A lakáshiteleknél ezt magyarázzák az október elején bevezetett kamatplafon miatt előrehozott kamatcsökkentések, azonban a plafont nem kapó személyi kölcsönök sem lettek olcsóbbak – derül ki a Bank360.hu összeállításából.

tovább

Szigorúbb szabályok alapján kell tervezni a vetést

2023.11.06. Szigorúbb szabályok alapján kell tervezni a vetést

Az Európai Bizottság nemrég egyértelművé tette: 2024-re nem teszi lehetővé a tagállamok számára, hogy gazdálkodóiknak átmeneti mentességet biztosítsanak a vetésváltás és a nem termelő területek kijelölésének új szabályai alól. Így jövőre életbe lépnek a jóváhagyott magyar KAP Stratégiai Tervben foglalt szabályok. A termelőknek ezért már a szigorúbb szabályok alapján kell megtervezniük a jövő évi vetést.

tovább