VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

A szakemberhiány és az árfolyam-ingadozás akadályozza leginkább a kkv-k működését

2022.09.15. A szakemberhiány és az árfolyam-ingadozás akadályozza leginkább a kkv-k működését

Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.

tovább

Új VP-felhívás a láthatáron:15 milliárd forintból javulhatnak a baromfik életkörülményei

2022.09.15. Új VP-felhívás a láthatáron:15 milliárd forintból javulhatnak a baromfik életkörülményei

Várhatóan novemberben jelenik meg „Baromfi állatjóléti támogatás” című (VP3-14.1.4-22) felhívása.

tovább

Budapesten tanácskozott a Munkaadók Nemzetközi Szövetsége

2022.09.15. Budapesten tanácskozott a Munkaadók Nemzetközi Szövetsége

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) meghívására Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének (IOE International Organization of Employers) Európai és Közép-Ázsia csoportja.

tovább

Új uniós szabályok a globális erdőirtás megfékezése

2022.09.14. Új uniós szabályok a globális erdőirtás megfékezése

Az Európai Parlament szerint a vállalatoknak gondoskodniuk kell arról, hogy az általuk az Unióban forgalmazott termékek előállításához ne legyen szükség erdőterületek kiirtására.

tovább

Nem kell minden NAV-vizsgálattól megijedni

2022.09.14. Nem kell minden NAV-vizsgálattól megijedni

2018. óta létezik a magyar adóigazgatási eljárásban az úgynevezett jogkövetési vizsgálat. Mivel az ilyen típusú vizsgálatok – a megfelelő együttműködés esetén – gyakran végződnek szankciók nélkül, esetükben különösen igaz, hogy nem megijedni, hanem konstruktívan együttműködni érdemes az adóhatósággal – mondja a Niveus Consulting Group szakértője.

tovább

Külföldi áfa visszaigénylése: közeleg a határidő

2022.09.14. Külföldi áfa visszaigénylése: közeleg a határidő

Magyarországon 2022. szeptember 30-a az a határidő, ameddig vissza lehet igényelni a 2021-ben külföldön fizetett áfát ‒ hívják fel a figyelmet a BDO Magyarország adómenedzserei, Dr. Mucsi-Szabó Brigitta és Rácz István.

tovább

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége közleménye

2022.09.14.

Budapest, 2022. szeptember 13., kedd (OS) - Az MGYOSZ és a VOSZ meghívására két napon keresztül Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének (IOE International Organization of Employers) Európai és Közép-Ázsia csoportja

tovább

Pályázat 10 milliárd forint iskolaépületek elektromos hálózatának megújítására

2022.09.13. Pályázat 10 milliárd forint iskolaépületek elektromos hálózatának megújítására

A tervek szerint novemberben jelenik meg a 10 milliárd forint keretösszegű „Az állami fenntartású köznevelési intézmények elektromos rendszerének megújítása” című (EFOP-4.1.12-22) felhívás.

tovább

A kisebb bankoknál már 7–8 százalékos betéti kamat is elérhető

2022.09.13. A kisebb bankoknál már 7–8 százalékos betéti kamat is elérhető

A kisebb pénzintézeteknél 5 százalék feletti kamattal köthetjük le a pénzünket, néhány plusz feltétel vállalásával pedig a nagyobb bankoknál elérhető éves kamat többszörösét is megkaphatjuk kamatprémiumként. Több helyen már 6–7 százalékos vagy annál is magasabb kamatot is kínálnak. A nagyobb bankoknál nehezen indulnak meg felfelé a szinte nem is látható betéti kamatok, de egy-két időszakos akció erejéig már mutatkozik a változás.

tovább

Szeptember végéig nyilatkozniuk kell a régi katásoknak

2022.09.13. Szeptember végéig nyilatkozniuk kell a régi katásoknak

A régi katásoknak a kataalanyiság megszűnése miatt szeptember 30-ig nyilatkozniuk kell a bevételeikről, és az esetleges 40 százalékos mértékű adót is be kell vallaniuk – hívta fel a figyelmet a NAV.

tovább