voszborsod

Híreink

Még egy hónapig kérhető a KFI bértámogatás

2021.04.21.

Május 23-ig nyújthatják be bértámogatási kérelmeiket a kutatás, fejlesztés és innováció területén dolgozó munkavállalóik után a munkáltatók. A januárban újraindult Kutatók és fejlesztők innovatív bértámogatása program idén több mint 16 ezer magasan képzett szakember megtartásához járult hozzá összesen 12 milliárd forinttal.

tovább

Milyen következményekkel járhat a késedelem?

2021.04.20. Milyen következményekkel járhat a késedelem?

Ha valamivel elkésünk, annak a mindennapi életben is lehetnek hátrányos következményei. Ha valamely jog által előírt kötelezettség teljesítésével esünk késedelembe, annak jogi jellegű következményei is lesznek. Különösen a szerződéses kötelezettségek esetén érdemes tisztában lenni a késedelem következményeivel. Mit értünk késedelem alatt? Melyek a legfontosabb következményei?

tovább

Mikor szabályos a foglalkoztatás? – Változtak a feltételek

2021.04.19. Mikor szabályos a foglalkoztatás? – Változtak a feltételek

2021. március 11-én változtak a munkaügyi kapcsolat rendezettségéhez szükséges feltételek, amelyekkel a foglalkoztatás minden szempontból szabályosnak tekinthető.

tovább

Nagy könnyítés a SZÉP kártyák használatakor

2021.04.16. Nagy könnyítés a SZÉP kártyák használatakor

Bármilyen alszámláról lehet költeni bármilyen, SZÉP-kártya által engedélyezett célra - derül ki a Magyar Közlöny 63. számában megjelent rendeletből.

tovább

Áprilisra is érvényesek a kedvező NAV szabályok

2021.04.14. Áprilisra is érvényesek a kedvező NAV szabályok

2021 áprilisában is érvényben maradnak a veszélyeztetett gazdasági ágazatokban működő vállalkozásokra vonatkozó kedvezmények – hívja fel a figyelmet a NAV.

tovább

Ha információra van szükségük, kérdezzék Valit!

2021.04.12. Ha információra van szükségük, kérdezzék Valit!

Megújult a Vállalkozói információs portál (Vali), az oldalon a hazai vállalkozások pár kattintással személyre szabottan tudják megtalálni a rendelkezésükre álló állami támogatásokat, fejlesztési lehetőségeket.

tovább

A gazdaság újraindítása - az első fokozat

2021.04.07. A gazdaság újraindítása - az első fokozat

Április 7-től életbe lépett a Kormány 144/2021. (III. 27.) Korm. rendelet a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozata. Pintér Sándor belügyminiszter határozatában megállapította, hogy április 6-án, kedden beadták a 2,5 milliomodik koronavírus elleni védőoltást, amely a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldása első fokozatának feltétele volt.

tovább

Az áprilisi bérekre is igényelhető az ágazati bértámogatás

2021.04.02. Az áprilisi bérekre is igényelhető az ágazati bértámogatás

A kormány döntése értelmében az áprilisi bérekre is igényelhető az ágazati bértámogatás, a munkáltatói járulékokat továbbra sem kell megfizetni az érintett dolgozók után

tovább

Tao és hipa-bevallást módosító tételek: ezt kell ellenőriznie!

2021.03.27. Tao és hipa-bevallást módosító tételek: ezt kell ellenőriznie!

Az éves tao- és hipa-kötelezettségek, -bevallások összeállításakor érdemes egy listán végigfutni, milyen tételek módosíthatják a cég adófizetési kötelezettségét. Ha még nem tette meg, az alábbi lista alapján ellenőrizze a 2020-as adóbevallásokat benyújtásuk előtt!

tovább

Kezdődik az adózás legújabb, online korszaka

2021.03.26. Kezdődik az adózás legújabb, online korszaka

Megkezdődik ma egy új, online korszak, amelyben az adóhivatal már minden számlát lát. A március 31-ig tartó szankciómentesség lejártát követően továbbra is méltányosan, az adózóval együttműködve jár el a NAV.

tovább