VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Nem várható súlyos kalászosvetőmag-hiány 2022 őszén

2022.09.19. Nem várható súlyos kalászosvetőmag-hiány 2022 őszén

Idén is elkészítette a kalászosvetőmag-helyzetkép szakmai áttekintését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A jelentés egyik fő megállapítása, hogy 2022-ben a kánikula és a tartós csapadékhiány alapjaiban határozta meg a kalászos növények termesztését és a vetőmag-szaporítást. A szokottnál két héttel korábban kezdődött az aratás, ám az országos termésátlag mindenhol többé-kevésbé gyengébben alakult a korábbi évekhez képest.

tovább

2,5-szeresére nőtt a katások által kiállított számlák összértéke augusztusban

2022.09.19. 2,5-szeresére nőtt a katások által kiállított számlák összértéke augusztusban

2022. augusztus 31-én megszűnt a régi kata. Aki még tudta, az utolsó napokban „kiszámlázhatta” magát, de még így is csak kevesen érték el a 12 millió forintos keretet.

tovább

Megjelent a takarmányszállítási támogatásról szóló jogszabály

2022.09.19. Megjelent a takarmányszállítási támogatásról szóló jogszabály

Megjelent az Aszály Veszélyhelyzeti Operatív Törzs döntése alapján kidolgozott rendelet, amely az aszály miatt ellátási gondokkal küzdő állattartók tömegtakarmány szállítási költségeinek finanszírozásában nyújt segítséget. A támogatás keretösszege 3 milliárd forint.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 38. héten?

2022.09.19. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 38. héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a szeptember 19-én kezdődő héten.

tovább

Marad a benzin- és élelmiszerárstop, jön az új munkavédelmi akcióterv

2022.09.19. Marad a benzin- és élelmiszerárstop, jön az új munkavédelmi akcióterv

Maradnak az ársapkák, indul az energiaintenzív kkv-kat támogató program, napirenden van egy gyármentő program és egy új munkahelyvédelmi akcióterv is.

tovább

A bértárgyalások megkezdését sürgetik a szakmai szervezetek

2022.09.19. A bértárgyalások megkezdését sürgetik a szakmai szervezetek

Közösen sürgetik levélben a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma monitoring bizottságának összehívását a VKF munkavállalói és munkáltatói oldal képviselői - közölte a a Magyar Szakszervezeti Szövetség.

tovább

Meg lehet emelni a minimálbért, ha közben cégek dőlnek be?

2022.09.19. Meg lehet emelni a minimálbért, ha közben cégek dőlnek be?

Nem támogat a Magyar Szakszervezeti Szövetség százalékosan egy számjegyű minimálbér-emelést, amikor augusztusban a 15 százalékot is meghaladta az infláció Magyarországon. Nem hajlandó elfogadni reálbércsökkenést a szakmai szervezet. Azonban kérdéses, hogy lehet-e úgy minimálbért emelni, hogy közben sorra dőlnek be a cégek.

tovább

Minimálbérek az EU-ban: megszavazta az Európai Parlament az új szabályokat

2022.09.16. Minimálbérek az EU-ban: megszavazta az Európai Parlament az új szabályokat

Az EU tisztességes megélhetést és munkakörülményeket biztosító minimálbér megállapítását és a kollektív béralku lehetőségének kiterjesztését várja a tagállamoktól.

tovább

Bejelentési kötelezettség egyes energiahordozók kivitelére

2022.09.16. Bejelentési kötelezettség egyes energiahordozók kivitelére

Az orosz-ukrán háború következtében kialakult energiaválság miatt, 2022. szeptember 10-ei hatállyal a Kormány tovább bővítette a bejelentésre kötelezett energiahordozók körét – hívják fel a figyelmet a PwC Magyarország szakértői. Ennek megfelelően előzetes bejelentési kötelezettség vonatkozik a Magyarországról – az európai uniós tagállamokba és a harmadik országokba – történő szén és egyes szénből előállított termékek kivitelére.

tovább

A cégek több mint felének nehézséget jelentett a pénzügyi kötelezettség teljesítése

2022.09.16. A cégek több mint felének nehézséget jelentett a pénzügyi kötelezettség teljesítése

Júliusban a cégvezetők 44 százalékának egyáltalán nem volt nehéz teljesíteni vállalkozása pénzügyi kötelezettségét, míg 56 százaléka tapasztalt különböző nehézséget, a következő félévre vonatkozóan kevésbé bizakodók – derül ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) felméréséből.

tovább