voszborsod

Híreink

Mikor mondhatjuk egy szerződésre, hogy uzsorás szerződés?

2021.05.20. Mikor mondhatjuk egy szerződésre, hogy uzsorás szerződés?

Előnytelen szerződéskötés, magas kamatok esetén sokan egyből azt gondolják, hogy uzsorás szerződésről van szó. Az uzsorás szerződés azonban nem csak a köznyelvben ismert kifejezés. A jog is ismeri ezt a kategóriát, és kellő súllyal csap le rá. Mitől lesz egy szerződés uzsorás? Cégek is válhatnak uzsora áldozatává? Mi az uzsorás szerződés sorsa?

tovább

NAV információs füzetek

2021.05.17. NAV információs füzetek

Az oldalon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakemberei által készített tájékoztató anyagokat olvashatja. Ezen tájékoztató anyagok természetesen csak a fontosabb előírásokat, normákat tartalmazzák. Ha ez a tájékoztatás nem nyújt kellő mélységű eligazítást, kérjük, bátran forduljon NAV ügyfélszolgálati munkatársaihoz, ahol konkrét kérdésére szakszerű választ kap.

tovább

Iránytű a vállalkozásoknak – Tudástranszfer és szemléletformálás a kkv-szektorban

2021.05.13. Iránytű a vállalkozásoknak – Tudástranszfer és szemléletformálás a kkv-szektorban

Elsősorban az induló és mikro vállalkozások fejlődését és fenntartható működését segítő online platformot hoz létre a VOSZ.
A VOSZ szervezésében megvalósuló fejlesztés eredményeként olyan platform valósul meg, amelynek segítségével elérhetővé válnak olyan 21. századi informatikai megoldások, amelyek segítik a vállalkozásokat a fejlődésükben és a fenntartható működésükben.

tovább

Adómegtakarítási lehetőségek pandémia után

2021.05.11. Adómegtakarítási lehetőségek pandémia után

Sorra vettük azokat az adókönnyítési lehetőségeket, amelyekkel a cégek jelenleg is élni tudnak. Melyek azok az adómegtakarítási alternatívák, amelyek a gazdaság újraindítását követően is igénybe vehetőek!

tovább

Indul az állattartó telepek fejlesztésének pályázata!

2021.05.01. Indul az állattartó telepek fejlesztésének pályázata!

Megjelent az „Állattartó telepek megújításának támogatása” című (VP2-4.1.1.9-21 kódszámú) felhívása. A pályázat keretében mezőgazdasági termelők pályázhatnak állattartó telepeik technológiai fejlesztésre és eszközbeszerzésre. A pályázat keretében akár 100 millió Ft-os támogatás is igényelhető.

tovább

Segítené a turizmus és a vendéglátás újraindítását a Versenyképességi Tanács

2021.05.01. Segítené a turizmus és a vendéglátás újraindítását a Versenyképességi Tanács

A turizmus és vendéglátás újraindítását segítve a turizmusfejlesztési hozzájárulás elengedésének meghosszabbítását, adókönnyítéseket, kedvezményeket javasol a versenyképességi tanács.

tovább

Kirúghatom-e a vírustagadó kollégát?

2021.04.28. Kirúghatom-e a vírustagadó kollégát?

A munkáltató és a munkavállaló közös érdeke, hogy a pandémia ideje alatt a munkáltató továbbra is foglalkoztassa a munkavállalót, aki ezért megkapja a munkabérét így ne legyenek tömeges leépítések és elbocsátások. De mit lehet tenni, ha egy munkavállaló nyíltan osztja meg nézeteit, miszerint a SARS-CoV-2 vírus nem létezik vagy annak súlyát kérdőjelezi meg, adott esetben a védelmi intézkedéseket feleslegesnek vagy túlzónak tartja?

tovább

A K+F minősítéssel megszerezhető adókedvezményeket érdemes megismerni

2021.04.27. A K+F minősítéssel megszerezhető adókedvezményeket érdemes megismerni

A K+F minősítéssel megszerezhető adókedvezményekkel akár minden tízedik munkavállaló bérét vagy 10 millió forintonként 1 millió forintot is megspórolhatnak a cégek. Az eljárás megkönnyítése érdekében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) egy Fehér Könyvet készített, ami a kutatás-fejlesztést végzőknek és a pályázatok elbírálóinak is útmutatást ad.

tovább

Az új kertészeti- és ültetvénytelepítési pályázaton akár 500 MFt. a támogatás

2021.04.26. Az új kertészeti- és ültetvénytelepítési pályázaton akár 500 MFt. a támogatás

Megjelent a "VP - Kertészet – ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása" pályázat felhívása. A pályázat keretében mezőgazdasági termelők nyújthatnak be támogatási kérelmet gyümölcstermő, aroma-, gyógy- és fűszenövény ültetvények telepítésére, cseréjére. A maximálisan igényelhető támogatási összeg 500 millió Ft.

tovább

Akár 100 millió forintos támogatás júliustól az élelmiszeripari üzemek számára!

2021.04.23. Akár 100 millió forintos támogatás júliustól az élelmiszeripari üzemek számára!

Júliustól élelmiszeripari üzemek nyújthatnak be a Vidékfejlesztési Program keretében támogatási kérelmet akár 100 millió forint vissza nem térítendő támogatásra, akár 50% támogatási intenzitással, élelmiszerfeldolgozó és borászati tevékenységeik fejlesztésére.

tovább