VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Ukrán kereskedelmi központ létrehozása

2024.03.24.

Ukrán kereskedelmi központ létrehozása

Andrij Afanaszjev, az Ukrajina-Ekszpo Kft. igazgatója 2024. február 29-én személyes megbeszélést kezdeményezett az alábbi ügyben.

Az ukrán cég egy kiállítási és kereskedelmi központot kíván létrehozni Kárpátalján a magyar–ukrán határ közvetlen közelében, Csap mellett. Olyan magyar cégekkel szeretné felvenni a kapcsolatot, amelyek készek termékeiket, illetve szolgáltatásaikat Ukrajnában is forgalmazni. Andrij Afanaszjev hangsúlyozta, tisztában van azzal, hogy a jelenlegi háborús helyzetben sok külföldi nem szívesen jön Ukrajnába, viszont potenciális piacként tekint az országra. Ezért elképzelése szerint a központban csak mintatermékek lennének, cége munkatársai végeznék a magyar cég termékeinek a bemutatását Ukrajnában. Az építkezéshez szükséges terület már rendelkezésre áll, de a fejlesztést az ukrán cég csak konkrét igény esetén kezdené el, a potenciális partner igényeihez igazodva. A beruházás időigénye 3–4 hónap.

2024. március 12-én Andrij Afanaszjev a mellékelt levélben kérte ukrán piac iránt érdeklődő magyar cégek felkutatását és elérhetőségeik megszerzését a megjelölt szektorokban. Amennyiben szeretne, részt venni ebben a kezdeményezésben, kérem jelezzen vissza az elnok@voszborsod.hu e-mail címre!

vissza