VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének közleménye

2022.10.20. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének közleménye

Budapest, 2022. október 20., csütörtök (OS) - A VOSZ arra kéri a magyar kormányt, hogy mindent tegyen meg a vállalkozásokat sújtó energiaár-robbanás drámai hatásainak enyhítése, a drasztikusan emelkedő finanszírozási költségek csökkentése és munkaerő költségek féken tartása érdekében.

tovább

A VOSZ javaslatai az energiaválság pusztító hatásainak enyhítésére

2022.10.20. A VOSZ javaslatai az energiaválság pusztító hatásainak enyhítésére

A vállalkozók értik a helyzet komolyságát, felelősen gondolkodnak és ezúttal is készek elmenni teherbíró- és működőképességük határáig, de efelett tehetetlenek és segítség nélkül védtelenek a közelgő veszedelemmel szemben, amely elsöpörheti vállalkozásukat.

tovább

Aktuál: Perlusz László

2022.10.19. Aktuál: Perlusz László

Perlusz László a Portfoliónak arról beszélt, hogy a Magyar Nemzeti Bank pénteki, drámai mértékű kamatemelése miatt fennáll a veszélye annak, hogy ténylegesen leáll a cégek piaci alapú hitelezése. Hogy nemzetközi szinten versenyhátrányba kerülnek-e, erről is kérdezzük a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkárát.

tovább

Csatornafelmérési projektet indított az Agrárkamara

2022.10.19. Csatornafelmérési projektet indított az Agrárkamara

Ahhoz, hogy jövőre ne ismétlődhessen meg az idei extrém aszálykár, biztosítani kell, hogy már kora tavasszal több víz legyen a talajban, illetve legyen miből öntözniük a gazdálkodóknak. Ehhez feltétlenül szükséges az érintett területeken a csapadék elraktározása, a csatornák feltöltése, illetve (ahol csak lehet) feltöltve tartása – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

tovább

Már 50 ezer vállalkozás húzhatta le a rolót a kata módosítás hatására

2022.10.19. Már 50 ezer vállalkozás húzhatta le a rolót a kata módosítás hatására

Augusztusban és szeptemberben komoly végelszámolási hullám indult a társas vállalkozások körében, egyéni vállalkozások pedig tízezrével zártak be. A két hónapban együttesen már 50 ezerrel több vállalkozást szűnt meg vagy lépett a megszűnés útjára.

tovább

Átalányadózás: a VOSZ üdvözli az egyszerűsítést

2022.10.19. Átalányadózás: a VOSZ üdvözli az egyszerűsítést

„Az ONYA felületen történő adóbevallás-kitöltés és -beadás azon egyéni vállalkozók számára is lehetséges, akik az egyszerűsített bevallási feltételeknek nem felelnek meg, azonban ebben az esetben a teljes nyomtatvány kitöltése szükséges.”

tovább

Több ezer munkavállaló érdekében kérik a kormánytól a hulladékkoncesszió elhalasztását

2022.10.18. Több ezer munkavállaló érdekében kérik a kormánytól a hulladékkoncesszió elhalasztását

Előkészítetlenségre hivatkozva nyolc hulladékos érdekképviselet azt kéri a kabinettől, hogy 2023 közepéről 2024 elejére halasszák el az új hulladékkoncessziós rendszer bevezetését.

tovább

Magyarországon az épületszektor felelős a klímaváltozást okozó üvegházgázok harmadáért

2022.10.18. Magyarországon az épületszektor felelős a klímaváltozást okozó üvegházgázok harmadáért

A közlekedés pedig a kibocsátások nagyjából negyedéért. Ha a végső energiafelhasználást nézzük, akkor is hasonló kép rajzolódik ki, nagyjából a negyede a közlekedéshez, harmada pedig az épületszektorhoz kapcsolódik.

tovább

Jövőre nem lesz boltos bruttó 350 ezer forint alatt

2022.10.18. Jövőre nem lesz boltos bruttó 350 ezer forint alatt

Több kereskedelmi vállalatnál is megkezdődnek az egyeztetések a napokban a jövő évi béremelések mértékéről. A munkáltatóknak annak ellenére is jelentősen a zsebükbe kell nyúlniuk, hogy az energia- és a szállítási költségek, valamint a beszerzési árak elszabadulása legalább akkora terhet jelent számukra, mint dolgozóiknak a magas infláció.

tovább

Tavaszra félmillió munkanélküli lehet?

2022.10.18. Tavaszra félmillió munkanélküli lehet?

A Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke szerint tavaszra akár félmillióra is nőhet a munkanélküliek száma Magyarországon az energiaválság miatt.

tovább