VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

DUSKA SÁNDOR: A VOSZ A KÖTELEZŐ ADATSZOLGÁLTATÁSBAN IS SEGÍTENI FOGJA A VENDÉGLÁTÓKAT

2023.02.13. DUSKA SÁNDOR: A VOSZ A KÖTELEZŐ ADATSZOLGÁLTATÁSBAN IS SEGÍTENI FOGJA A VENDÉGLÁTÓKAT

Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

tovább

Vádemelés az OLAF feljelentése alapján indult „pályázatos” bűnügyben

2023.02.10. Vádemelés az OLAF feljelentése alapján indult „pályázatos” bűnügyben

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) feljelentése alapján indult, uniós támogatás jogosulatlan igénybevételével kapcsolatos bűnügyben a Fővárosi Főügyészség 11 személlyel szemben emelt vádat, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.

tovább

A K+F tevékenység ösztönzése: készpénztámogatások, adó- és adóalap-kedvezménye

2023.02.10. A K+F tevékenység ösztönzése: készpénztámogatások, adó- és adóalap-kedvezménye

Magyarországon szerencsés helyzetben vannak a kutatás-fejlesztési („K+F”) tevékenységet végző vállalatok, hiszen számos ösztönző érhető el részükre adókedvezmények, hazai és európai uniós támogatások, juttatások formájában. A Deloitte gazdasági podcastjében ennek részleteiről beszéltek a cég szakértői.

tovább

KPMG: 2026-ban kell először közzétenni a fenntarthatósági jelentést

2023.02.10. KPMG: 2026-ban kell először közzétenni a fenntarthatósági jelentést

A feltörekvő magyar vállatoknak 2026-ban kell először közzétenniük az Európai Unió által előírt fenntarthatósági jelentés rendszere (CSRD) alapján készített beszámolóikat a 2025. évi eredményeiről - hívta fel a figyelmet a KPMG nemzetközi tanácsadó cég.

tovább

Az OTP-részvény volt tavaly a kisbefektetők egyik kedvence

2023.02.10. Az OTP-részvény volt tavaly a kisbefektetők egyik kedvence

A befektetési alapok és az OTP-részvény voltak a kisbefektetők tavalyi kedvencei. Az állam a nyáron elengedte a lakossági megtakarításokat, ősszel hozott csak vissza valamennyit az állampapírpiacról elpártolt pénzekből. Bár a lakosság új értékpapírok után nézett, az adózásra kevesen figyelnek oda tudatosan – írja elemzésében a Bank360.hu.

tovább

Stabilnak látja a régiós bankpiacot a Deloitte

2023.02.09. Stabilnak látja a régiós bankpiacot a Deloitte

A jelenlegi magas inflációs környezet hátrányosan érintheti a jövőbeli növekedési kilátásokat, amennyiben tartósan negatív hatása lesz a hitelek iránti keresletre – állapítja meg a Deloitte közép-kelet-európai banki fúziókról és felvásárlásokról szóló tanulmánya.

tovább

Péntektől kevesebbet kell fizetni a gázolajért a magyar kutakon

2023.02.09. Péntektől kevesebbet kell fizetni a gázolajért a magyar kutakon

Tovább csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára február 10-én, a benzin ára nem változik.

tovább

Szja-tervezet: idén sem kér igazolásokat a NAV

2023.02.09. Szja-tervezet: idén sem kér igazolásokat a NAV

A NAV idén is külön kérés nélkül elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét. A folyamat automatikus, éppen ezért nem kell a kedvezményekre jogosító igazolásokat beküldeni a NAV-hoz és nem kell kérni a hivatalt a bevallás tervezetének elkészítésére sem.

tovább

Támogatott mezőgazdasági biztosítások: igazolni kell a költségek észszerűségét

2023.02.08. Támogatott mezőgazdasági biztosítások: igazolni kell a költségek észszerűségét

„A mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás” (VP3-17.1.1.-16.) című felhívás keretében csak „azon biztosítási szerződések díjához nyújtható támogatás, amelyek esetében a biztosítási díjak reálisak, ésszerűek”.

tovább

Kell-e félnie a NAV-tól a külföldi bankszámlák tulajdonosainak?

2023.02.08. Kell-e félnie a NAV-tól a külföldi bankszámlák tulajdonosainak?

Azok közül, akik külföldi bankszámlán tartanak vagyonokat vagy realizálnak jövedelmet, sokan kaptak mostanában invitálást a NAV-tól egy támogató eljárásra. Egy NAV meghívó sosem kellemes, még akkor sem, ha a támogatás a célja. Vagy nincs mitől félni? A kérdésre dr. Gondi Anilla, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője válaszol.

tovább