VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

KEZDŐDIK AZ ELŐLEGFIZETÉS AZ EGYSÉGES KÉRELMEKRE

2022.10.18. KEZDŐDIK AZ ELŐLEGFIZETÉS AZ EGYSÉGES KÉRELMEKRE

A területalapú támogatások, vagyis az egységes területalapú támogatás (Single Area Payment Scheme, SAPS) és a zöldítési támogatás összege megközelíti a 94 ezer forintot hektáronként. Az előleg mértéke legfeljebb 70 százalék lehet. A Magyar Államkincstár november 30-ig előlegként, majd részfizetésként összesen csaknem 322 milliárd forintot fizet ki.

tovább

EZEK AZ ADÓVÁLTOZÁSOK VÁRHATÓK JÖVŐRE

2022.10.18. EZEK AZ ADÓVÁLTOZÁSOK VÁRHATÓK JÖVŐRE

A pénzügyminiszter bejelentése szerint az adórendszerben nagy átalakításokat nem terveznek. Az Országgyűlésnek benyújtandó adómódosító javaslatok szerint az átalányadózóknak havi helyett csak negyedéves járulékbevallást kell benyújtaniuk. Az iparűzési adó esetében a sávos adózást évi 25 millió forintos bevételig választhatják a kisvállalkozások; a legkisebb cégek mindössze 50 ezer forint adót fizethetnek - mármint helyi iparűzési adóban.

tovább

LEÁRAZÁS? CSAK SZABÁLYOSAN

2022.10.18. LEÁRAZÁS? CSAK SZABÁLYOSAN

A tartósan magas infláció és az emelkedő árak még fogékonyabbá teszik a vásárlókat a különféle akciókra. A megváltozott piaci környezetben azonban a kereskedőknek fokozottan figyelniük kell a leárazások szabályszerű meghirdetésére, hiszen már egyetlen fogyasztói panasz is hatósági eljáráshoz vezethet – hívja fel a figyelmet az EY.

tovább

Sokat spórolhat a működésén a cég, ha megfogadja ezt az 5 tanácsot

2022.10.18. Sokat spórolhat a működésén a cég, ha megfogadja ezt az 5 tanácsot

Míg korábban egyértelműen az innováció egyik meghatározó lépése volt, ha egy cég az informatikai rendszerét felhőalapúra helyezte, a jelenlegi gazdasági helyzetben ez már költségcsökkentés szempontjából kerül előtérbe. Az informatikai rendszer és működési háttér újragondolásával, hatékonyabbá tételével akár milliókat is spórolhat éves szinten egy vállalkozás.

tovább

Követeléseik teljes összegét megkapják a Sberbank betétesei

2022.10.18. Követeléseik teljes összegét megkapják a Sberbank betétesei

Megkapják a teljes követelésüket a Sberbank betétesei, a kártalanítás jövő héten indul – mondta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

tovább

Lefújta a kormány a napelem pályázat novemberi újraindulását

2022.10.18. Lefújta a kormány a napelem pályázat novemberi újraindulását

Mégsem lehet novembertől újra jelentkezni az ingyenmilliókkal kecsegtető napelem támogatásra, lefújták a pályázat második körét. Csak akkor nyitják meg újra ezt a támogatási lehetőséget, ha hozzáférünk az uniós helyreállítási alap pénzeihez.

tovább

Továbbra sem biztató az európai madárinfluenza-helyzet

2022.10.17. Továbbra sem biztató az európai madárinfluenza-helyzet

Nincs kedvező irányú változás az európai madárinfluenza-helyzetet tekintve szeptember eleje óta, sőt az ősszel zajló vadmadárvonulás kontinens-szerte tovább növelte a vírus terjedésének kockázatát – hívta fel a figyelmet a Nébih.

tovább

Özönlik a friss tőke a kötvényalapokhoz

2022.10.17. Özönlik a friss tőke a kötvényalapokhoz

Szeptemberben 2,9 százalékkal, azaz 240 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon – tájékoztatott a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ).

tovább

Népszámlálás: szerda délelőttig lehet online kitölteni a kérdőíveket

2022.10.17. Népszámlálás: szerda délelőttig lehet online kitölteni a kérdőíveket

A vártnál is jóval többen hagyták a népszámlálási kérdőív online kitöltését az utolsó napokra. A nagy érdeklődésre tekintettel a Központi Statisztikai Hivatal szerda 10.00 óráig meghosszabbítja a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 42. héten?

2022.10.17. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 42. héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az október 17-én kezdődő héten.

tovább