VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Március 5-től újabb 15 milliárd forintra pályázhatnak a cégek

2024.03.06. Március 5-től újabb 15 milliárd forintra pályázhatnak a cégek

Az uniós forrásokból megvalósuló Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz 3.2.1 kiemelt projektjének célja, hogy a vállalatoknak nyújtott – feltételesen visszatérítendő – támogatásokon keresztül segítse munkavállalóik képzését.

tovább

Jegybanki elemzés a GDP alakulásáról

2024.03.06. Jegybanki elemzés a GDP alakulásáról

Az elemzés az MNB Közgazdasági előrejelzés és elemzés igazgatóságán készült, amit Baksay Gergely, a Közgazdasági és költségvetési elemzésekért felelős ügyvezető igazgató hagyott jóvá.

tovább

75 044 milliárd forint volt a GDP 2023-ban

2024.03.06. 75 044 milliárd forint volt a GDP 2023-ban

2023. IV. negyedévben a GDP volumene a nyers adatok szerint nem változott, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 0,5 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit – jelentette a KSH. A statisztikai hivatal közzétette a részletes IV. negyedévi, illetve a 2023 egészére vonatkozó adatokat is.

tovább

Jelentős kamatcsökkentést kérnek a Széchenyi Kártya Programban

2024.03.06. Jelentős kamatcsökkentést kérnek a Széchenyi Kártya Programban

A vállalkozók kérését meghallgatva és a csökkenő kamatkörnyezetre reagálva az eddigi 5 százalékról 3,5 százalékra javasolja csökkenteni a Széchenyi Kártya Program hiteleinek a kamatát a programot koordináló KAVOSZ Zrt. Az MNB adatai szerint a tavalyi első félévi 56% után a negyedik negyedévben is 41% volt a támogatott termékek aránya a kkv-hitelezésben, nem kis jelentősége lenne tehát egy ilyen lépésnek, aminek a lehetőségét már vizsgálja is a kormányzat.

tovább

Borsod-Abaúj-Zemplén együtt fejlődik az itt működő vállalkozásokkal

2024.03.06. Borsod-Abaúj-Zemplén együtt fejlődik az itt működő vállalkozásokkal

Borsod-Abaúj-Zemplén gazdasági szereplői fontos szerepet töltenek be a vármegyei települések, valamint az ott lakók és dolgozók életében - hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vármegyei szervezetének fórumán.

tovább

Az egységes uniós társaságiadó-rendszer halasztását kérik

2024.03.05. Az egységes uniós társaságiadó-rendszer halasztását kérik

Az egységes uniós társaságiadó-rendszer elfogadásának halasztása mellett érvel több üzleti szereplő is, mivel szerintük túl sok még a nyitott kérdés. A vállalkozások nem szeretnének kibújni a szabályozás alól, de azt gondolják, hogy előbb a részletszabályokat kellene tisztázni az új rendszer bevezetéséhez – mondja a Deloitte Magyarország szakértője.

tovább

Idéntől plusz egy hónap van a gépjárműadó befizetésére

2024.03.05. Idéntől plusz egy hónap van a gépjárműadó befizetésére

Március elején érkeznek a NAV a gépjárműadóval kapcsolatos határozatok a gépjárműadó fizetésére kötelezetteknek vagy képviselőjüknek. Idén egy hónapot nyernek a gépjármű üzembentartói, tulajdonosai. Több mint ötmillió jármű után – március 15-e helyett – 2024-től elegendő április 15-ig befizetni az adót, amelyről az idén mindenki határozatot kap a befizetési határidő változása miatt.

tovább

Orbán Viktor: őrködni kell négy józan paraszti megfontolás fölött

2024.03.05. Orbán Viktor: őrködni kell négy józan paraszti megfontolás fölött

Adottak a stabil gazdaságpolitika feltételei – hangsúlyozta a miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett, március 4-i gazdasági évnyitó rendezvényen, amelyen beszédet mondott Parragh László kamarai elnök, Varga Mihály pénzügy- és Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter is.

tovább

A kriptoeszközök adózása

2024.03.04. A kriptoeszközök adózása

A tavalyi drámai árfolyamingadozások után az utóbbi időben jelentősen emelkedtek a legismertebb kriptoeszközök árfolyamai, így számos magyar magánszemély realizálhatott nyereséget vagy akár komoly veszteséget is. A 2023. évi Szja-bevallási határidőhöz közeledve a Grant Thornton feleleveníti a kriptoeszközök magyarországi adózási szabályait.

tovább

Tovább csökkent az infláció az eurózónában

2024.03.04. Tovább csökkent az infláció az eurózónában

Az Eurostat gyorsbecslése szerint a decemberi 2,9 és a januári 2,8 százalék után 2024. februárban 2,6 százalékra csökkent az éves infláció az euróövezetben.

tovább