VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

32 ezernél is több család jelentkezett a Napenergia Plusz Programba

2024.07.11. 32 ezernél is több család jelentkezett a Napenergia Plusz Programba

A lehetőség kedd esti felfüggesztéséig 32 430 előregisztrációs kérelem érkezett be a modern napelemes rendszerek telepítését támogató kiírásra. Az Energiaügyi Minisztérium az eredeti 75,8 milliárd forintos keretösszeget 30 milliárd forinttal emelte meg. A kormány így az előzetesen becsült 15 ezernél sokkal több, akár 25-26 ezer családtól vállalhatja át beruházási költségeik kétharmadát a Napenergia Plusz Programmal.

tovább

Változnak a munkaerőpiacra lépők utáni szochokedvezmény szabályai

2024.07.11. Változnak a munkaerőpiacra lépők utáni szochokedvezmény szabályai

A „veszélyhelyzet” ideje alatt módosulnak a Szocho tv. 11. §-a szerinti kedvezmény szabályai – hívta fel a figyelmet a NAV.

tovább

„Emeli a tétet” a NAV

2024.07.11. „Emeli a tétet” a NAV

Augusztus 1-jétől módosulnak az adózás rendjéről szóló törvény mulasztási bírságot tartalmazó rendelkezései – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.

tovább

Kötetlen munkarend: a legfontosabb tudnivalók

2024.07.10. Kötetlen munkarend: a legfontosabb tudnivalók

A munkáltató egyik legfontosabb jogosultsága a munkaviszonyban a munkarend meghatározása, vagyis a munkaidő beosztása. Bizonyos munkakörök esetén azonban mindkét félnek előnyös lehet, ha a munkavállaló maga osztja be a munkaidejét. A kötetlen munkarenddel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

tovább

Hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat vonna be a mezőgazdasági munkába

2024.07.10. Hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat vonna be a mezőgazdasági munkába

Új vidékfejlesztési pályázati felhívás jelent meg 1,6 milliárd forint keretösszeggel, amely a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok számára biztosít lehetőséget értékteremtő tevékenység végzésére a mezőgazdasághoz kapcsolódóan.

tovább

Júniusban visszavonulót fújt az infláció

2024.07.10. Júniusban visszavonulót fújt az infláció

Májushoz viszonyítva nem változott, az egy évvel korábbinál 3,7 százalékkal volt magasabb a fogyasztói árak átlagos szintje 2024. júniusban.

tovább

A 19–29 évesek 18 százalékosnak érezték a 4 százalékos májusi inflációt

2024.07.09. A 19–29 évesek 18 százalékosnak érezték a 4 százalékos májusi inflációt

Továbbra is a ténylegesnél jóval magasabb inflációt érzékelnek a fiatalok a K&H ifjúsági index szerint. A második negyedévben átlagosan 18 százalékos drágulásról számoltak be, ami nem mutat jelentős változást az első negyedéves felmérésben szereplő 19 százalékos átlaghoz képest, ugyanakkor jóval meghaladja a hivatalos statisztikákban szereplő májusi 4 százalékos áremelkedést.

tovább

Napenergia Plusz Program: felfüggesztik az előregisztrációs kérelmek befogadását

2024.07.09. Napenergia Plusz Program: felfüggesztik az előregisztrációs kérelmek befogadását

30 milliárd forinttal emelik a Napenergia Plusz Program keretösszegét. A pályázaton ingatlanonként akár 5 millió forinttal támogatják a háztartásokat a zöldenergia termelésében és tárolásában.

tovább

Duplájára emelkedik több, NAV által kiszabható bírság

2024.07.09. Duplájára emelkedik több, NAV által kiszabható bírság

A „veszélyhelyzettel” indokolja a kormány a szigorítást.

tovább

Életbe lép a „háborúellenes akcióterv”

2024.07.09. Életbe lép a „háborúellenes akcióterv”

Védelmi hozzájárulást kell fizetnie minden olyan multinacionális vállalatnak, amely a háborús időkben extraprofitra tett szert; a hozzájárulást a bankszektornak, a multiknak és az energiacégeknek kell megfizetniük – jelentette be a július 8-i rendkívüli kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.

tovább