VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

30 milliárd forintos program indul a falvakban működő kisvállalkozásoknak!

2022.01.22. 30 milliárd forintos program indul a falvakban működő kisvállalkozásoknak!

A kormány 30 milliárd forintos keretösszeggel elindítja a Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Programot. A pályázaton 2-10 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek a 10 fő alatti cégek új eszközök, gépek vásárlására, ingatlanberuházásra, technológiai fejlesztésre. A támogatás összegéből akár 3000 magyar mikrovállalkozás indíthat fejlesztéseket.

tovább

Ismét lehet pályázni borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésére!

2022.01.19. Ismét lehet pályázni borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésére!

Megnyílt az idei szakasz a borászati gépek, technológiai berendezés beszerzése című pályázat támogatási kérelmeinek benyújtására.
A pályázati támogatás célja új borászati gépek, technológiai berendezések beszerzése, a vállalkozás összteljesítményének javítása, valamint minőségi borászati termékek előállítása vagy forgalmazásra történő előkészítése.

tovább

Indul a kezdő exportőrök felkészítése a külpiaci sikerekre

2022.01.14.

Januártól már igénybe vehetőek a Fit for Export pályázat szolgáltatásai. A Fit for Export projekt, az Európai Unió támogatásával nyújt professzionális felkészítést a hazai kis- és középvállalkozásoknak a külpiacokon való megjelenéshez. A 1,5 milliárd forintos keretösszegből 250 hazai vállalkozás kaphat képzést és megjelenési lehetőséget a nemzetközi felületeken. Külügyminisztérium konzorciumként felel.

tovább

A vállalkozások egymástól is tanulnak a Modern Mintaüzemek Programjában

2022.01.11. A vállalkozások egymástól is tanulnak a Modern Mintaüzemek Programjában

A Modern Mintaüzem Program célja, hogy olyan cégeket támogasson, amelyek otthonuknak érzik hazánkat, és amelyek meg akarják nyerni a 2020-as évtizedet az élvonalbeli technológiák megismerésével és alkalmazásával.

tovább

Hogyan adózunk 2022-ben?

2022.01.09. Hogyan adózunk 2022-ben?

Számos adóváltozás lépett életbe januártól: áfa, adótervezés, tao, szja, kiva, szocho vagy hipa terén egyaránt van mire figyelniük a cégeknek. A társaságok számára fontos, adózást érintő 2022-től életbe lépő változásokat tekintettük át.

tovább

140 milliárd forintos kerettel megnyílt a vállalkozások kutatás-fejlesztési GINOP pályázat

2022.01.08. 140 milliárd forintos kerettel megnyílt a vállalkozások kutatás-fejlesztési GINOP pályázat

Január 5-től benyújthatók a mikro-, kis és középvállalkozások, kutatóhelyek pályázatai 140 milliárd forint keretösszegben a vállalati kutatás-fejlesztés és innováció erősítésére a "GINOP Plusz-2.1.1-21 - Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése" felhívás keretében.

tovább

Most éri meg igazán beruházni a cégeknek

2022.01.08. Most éri meg igazán beruházni a cégeknek

Egyaránt kedvező változásokkal indul az új év, többek között a társasági adóban, a helyi iparűzési adóban, a kisvállalati adóban és a munkáltatói adóterhek tekintetében is. A kkv-k előtt is korábban nem látott lehetőség nyílik adókedvezmény érvényesítésére a fejlesztésekkel kapcsolatban.

tovább

10 milliárd forintra pályázhatnak a Zöld Nemzeti Bajnokok

2022.01.06. 10 milliárd forintra pályázhatnak a Zöld Nemzeti Bajnokok

Tízmilliárd forinttal folytatódik a zöldgazdaság területén működő vállalkozások technológiafejlesztésének támogatása a Zöld Nemzeti Bajnokok program keretében. A pályázat előminősítésére szerdától lehet jelentkezni.

tovább

Újabb fogyasztóvédelmi szabályok 2022-től

2022.01.05. Újabb fogyasztóvédelmi szabályok 2022-től

Az új évben újabb szabályokkal bővül a fogyasztókat védő jogi előírások köre. Az Európai Unió vonatkozó irányelvét átültető, nyáron elfogadott kormányrendelet számos fogyasztóvédelmi rendelkezést léptet életbe 2022-től. E fogyasztóvédelmi szabályok a fogyasztó és vállalkozás közötti áruk adásvételét, valamint a digitális tartalom szolgáltatását és digitális szolgáltatások nyújtását érintik.

tovább

Idén már az MKIK-nak kell fizetni a kamarai hozzájárulás összegét

2022.01.03. Idén már az MKIK-nak kell fizetni a kamarai hozzájárulás összegét

Ezekben a napokban sok százezer magyarországi vállalkozás kap értesítést arról, hogy az évi 5 ezer forintos kamarai hozzájárulást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell megfizetni a területileg illetékes kamara helyett.

tovább