VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a nagyhéten?

2024.03.25.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a nagyhéten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a március 25-én kezdődő héten.

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a március 25-én kezdődő héten.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 22. és 29. között Budapesten ellenőrzik a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékek értékesítőit. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a pénztárgép üzemeltetésével összefüggő szabályok betartását ellenőrzik.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 22-től Budapesten ellenőrzik a húsvéti termékek árusítását. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését fogják vizsgálni.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 25. és 28. között ellenőrzik a távol-keleti termékek árusítóit, piacokat, bevásárlóközpontokat és éttermeket. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, a jövedéki termékeket, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 25. és 31. között az édesség- és húsboltokban ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai március 25. és 31. között hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön a vármegye egész területén ellenőrzik a húsvéthoz kapcsolódó termékek értékesítőit, különös tekintettel a piaci kitelepülőkre, a zöldség-, tojás-, hentesáru- és édességkereskedőkre. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.
A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.
Az adóhatóság munkatársai továbbra is kiemelten ellenőrzik a kezelőszemélyzet nélküli automataberendezések üzemeltetését a vármegye egész területén.

Békés vármegye

A NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 25. és 29. között a húsboltokat, a (húsvéti) sonka-, tojás- és csokoládéárusokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai – a húsvéthoz kapcsolódóan – március 25. és 28. között a füstölt- és húsáruk, a tojás, édesség és primőr zöldségek árusítóinál vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését.

Győr-Moson-Sopron vármegye

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 24. és 31. között a húsvéthoz kapcsolódó termékeket (csokoládé, füstölt húsok, ajándéktárgy stb.) árusító vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is vizsgálják.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 27. és 28. között a húsvéthoz kapcsolódó termékek árusítóit ellenőrzik, főként a piacokon. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.
A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Heves vármegye

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai márciusban a vármegye területén található számítástechnikai és telekommunikációs üzleteknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, az áruk eredetét, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 18. és 28. között az édesség- és húsboltokban ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást és a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 25. és 28. között a húsvéti termékeket árusítókat ellenőrzik az üzletekben és a piacokon. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága március 25. és 28. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– március 25. hétfő: Balassagyarmati járás
– március 26. kedd: Salgótarjáni járás
– március 27. szerda: Pásztói járás
– március 28. csütörtök: Bátonyterenyei járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a piacokon és kitelepüléseken húsvéti termékeket árusítóknál. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest vármegye

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 18. és 28. között az élelmiszer-kereskedőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei a 12–13. héten a húsvéti ünnepekhez kapcsolódóan füstölt árukat értékesítőknél, tojás, édesség, szezonális zöldség- és gyümölcsárusítóknál, kitelepüléseken, piacokon, valamint vásárokon ellenőriznek.
Ellenőrzésre számíthatnak március 26-án a Kaposvári Nagypiac, március 27-én a fonyódi piac árusai is.
Az ellenőrzések továbbá kiterjednek a mezőgazdasági és kertészeti termékek forgalmazóira és előállítóira, az online vásárlásokra, a kezelőszemélyzet nélküli automataberendezésekre, a jövedéki termékek ellenőrzésére, valamint a vármegye teljes területén ellenőrzésre számíthatnak az építkezések.
A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 11. és 28. között az ajándék-, hús-, és élelmiszerüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– március 25. hétfő: Tolna
– március 26. kedd: Dunaföldvár
– március 27. szerda: Szekszárd

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. március 25. és 28. között a húsvéti ünnepekhez kapcsolódóan az alábbi járásokban ellenőrzik a húsboltokat, valamint a tojás- és édességkereskedőket:
– március 25. hétfő: Balatonfüred
– március 26. kedd: Veszprém
– március 27. szerda: Balatonalmádi
– március 28. csütörtök: Várpalota
A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
– január 22. és május 1. között azokat az adózókat vizsgálják, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés; a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják;
– március 18. és 28. között a hús- és húskészítmények, valamint a húsvéti termékek árusítóinál ellenőriznek; a revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, a jövedéki szabályok betartását, valamint a pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

vissza