VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 25. héten?

2024.06.16. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 25. héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a június 17-én kezdődő héten.

tovább

Nőtt a gépi bérmunka iránti igény az agráriumban

2024.06.16. Nőtt a gépi bérmunka iránti igény az agráriumban

A gazdálkodók 81 százaléka számolt be arról, hogy a tartósan alacsony terményárak miatt kieső bevételek miatt az elmúlt egy év során volt olyan tervezett gépvásárlása, amit végül el kellett halasztania. Ebben a helyzetben tovább nőtt a gépi bérmunka jelentősége – derül ki az Agroinform.hu legutóbbi felméréséből.

tovább

Csúcsra járatja a NAV a transzferár-ellenőrzéseket

2024.06.16. Csúcsra járatja a NAV a transzferár-ellenőrzéseket

Az RSM Hungary tapasztalatai szerint a NAV rekordszámú közvetlen transzferár ellenőrzést indított 2023-ban és 2024 első felében – írja Kaczub János, a társaság adóüzletágának menedzsere.

tovább

Zárul a Baross Gábor Hitelprogram

2024.06.16. Zárul a Baross Gábor Hitelprogram

Az EXIM Magyarország az év elején biztosított 200 milliárd forintos többletforrás 100 százalékára megkötötte a szerződéseket.

tovább

Gyengébb az uniós átlagnál az áprilisi magyar ipari adat

2024.06.16. Gyengébb az uniós átlagnál az áprilisi magyar ipari adat

Az előző hónaphoz képest 0,5 százalékkal nőtt, az egy évvel korábbitól azonban így is 2,0 százalékkal elmaradt az ipari termelés volumene 2024 áprilisában az Európai Unióban.

tovább

Forráshiány akadályozza a vállalati innovációt

2024.06.13. Forráshiány akadályozza a vállalati innovációt

A nem túl rózsás gazdasági kilátások és a finanszírozás, a pályázatok hiánya visszafogja a vállalatok innovációs kedvét. Így elsősorban belső hatékonyságuk javítására és ügyfeleik jobb kiszolgálására összpontosítanak – mondja Németh Balázs, a K&H innovációs igazgatója.

tovább

Idén csak 180 ezer lakás felújítását prognosztizálja az ÉVOSZ

2024.06.13. Idén csak 180 ezer lakás felújítását prognosztizálja az ÉVOSZ

A rendelésállományt és a cégek várakozásait figyelembe véve az építőipar továbbra is a termelés csökkenésére készül – közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ).

tovább

Tavaly is aktív volt a GVH

2024.06.13. Tavaly is aktív volt a GVH

Az Országgyűlés részére készített jelentésben a GVH részletesen beszámol 2023-as tevékenységéről: az indított és lezárult versenyhatósági eljárásokról, a lefolytatott átfogó ágazati vizsgálatokról, illetve a kiszabott bírságok alakulásáról. A vállalkozások számára legfontosabb megállapításokat dr. László-Bölcskei Kinga ügyvéd, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners szakértője foglalta össze.

tovább

41 százalékkal nőtt a magyar startup ökoszisztéma értéke

2024.06.12. 41 százalékkal nőtt a magyar startup ökoszisztéma értéke

A London TechWeeken mutatta be a 2024 Global Startup Ecosystem Report-ot (GSER) a Startup Genome és a Global Entrepreneurship Network. A GSER startup adatbázisa globálisan egyedülálló: közel 5 millió vállalat adatait elemzi, több mint 300 vállalkozói innovációs ökoszisztémában. Egyedi betekintést és ismereteket nyújt a világ startup trendjeiről, valamint rangsorolja a 40 legjobb globális, feltörekvő és regionális ökoszisztémát.

tovább

Nyári diákmunka: a legfontosabb szabályok

2024.06.12. Nyári diákmunka: a legfontosabb szabályok

A munkát vállaló diákok helyzete különleges, hiszen a tapasztalat és a jártasság hiánya miatt kiszolgáltatottabbak, mint a felnőttek – hangsúlyozza a Nemzetgazdasági Minisztérium, amely idén is közzétette a diákmunkára vonatkozó munkavédelmi és munkaügyi tájékoztatóját.

tovább