voszborsod

Híreink

Szavazás a Megyei PRIMA Díj Közönségdíjára

2021.10.17. Szavazás a Megyei PRIMA Díj Közönségdíjára

A VOSZ B-A-Z. megyei Szervezete elnöksége meghirdette a PRIMA Díjat, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sport életének legkiválóbb képviselőit ismerjük el.
A megyei PRIMA Díj várományosai közül hárman kapnak PRIMA Díjat és egyvalaki Közönségdíjban részesül.
A kiválasztottak 2021. november 6.-án a Miskolci Nemzeti Színházban a nagyszabású megyei PRIMA Díj Gálán vehetik át díjaikat.

tovább

Elindult a Széchenyi Mikrohitel GO! hitelkonstrukció (50MFT, 10 év, 0,5% kamat)

2021.10.17. Elindult a Széchenyi Mikrohitel GO! hitelkonstrukció (50MFT, 10 év, 0,5% kamat)

A gazdaság újraindítása érdekében a legkisebb vállalkozások számára elindult a Széchenyi Mikrohitel GO! új hitelkonstrukció a Széchenyi Kártya Programban, amely a mikrovállalkozások beruházási céljait segíti – jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

tovább

Tisztújítás a VOSZ-nál

2021.10.15. Tisztújítás a VOSZ-nál

Tisztújítás zajlott le a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségében: az érdekképviselet Küldöttgyűlése elnökévé választotta Eppel Jánost, a szervezet társelnökét. A megválasztott tisztségviselői kör – akiknek a megbízatása a 2026. évi tisztújító Küldöttgyűlésig tart – több új, neves és elismert vállalkozóval gazdagodott.

tovább

100 millió Ft-ra is pályázhatnak a mezőgazdasági termelők turizmus fejlesztés céljából!

2021.10.12. 100 millió Ft-ra is pályázhatnak a mezőgazdasági termelők turizmus fejlesztés céljából!

Megjelent a Vidéki turizmus fejlesztése" című pályázat felhívás tervezete, a pályázatra olyan mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők nyújthatnak be támogatási kérelemet, akik vidéki térségben működnek és új szálláshelyet akarnak létrehozni vagy meglévő szálláshelyét szeretné fejleszteni, bővíteni. A pályázat keretében igényelhető maximális támogatási összeg 100 millió Ft.

tovább

Novembertől újra - vidéki mikrovállalkozások pályázhatnak komplex eszközbeszerzésre!

2021.10.12. Novembertől újra - vidéki mikrovállalkozások pályázhatnak komplex eszközbeszerzésre!

November elejétől lehet pályázatot benyújtani, a Széchenyi 2020 keretében jelent meg a „Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása” című (GINOP-1.2.9-20 kódszámú) felhívásra, amelyre a közép-magyarországi régió kivételével, december elejéig jelentkezhetnek a mikro- és kisvállalkozások.

tovább

Nem kötelező minden vendéglátásban dolgozónak képesítéssel rendelkeznie

2021.10.11. Nem kötelező minden vendéglátásban dolgozónak képesítéssel rendelkeznie

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az elmúlt időszakban érkezett piaci visszajelzéseket figyelembe véve módosította a képesítési követelmények rendeletét azért, hogy 2021. október 13-tól a konyhai, valamint a cukrászati tevékenységekben csak a szakmai felügyeletet ellátó személynek kelljen képesítéssel rendelkeznie. Részletek>>>

tovább

Jövő év közepéig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot

2021.10.08. Jövő év közepéig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot

A kabinet 2022. június 30-ig meghosszabbítja a rászorulók segítésére bevezetett hitelmoratóriumot.

tovább

Akár 68 millió forint támogatás is járhat új alkalmazottak után!

2021.09.30. Akár 68 millió forint támogatás is járhat új alkalmazottak után!

A járványkezelés részeként Magyarország Kormánya akár 17 fő esetében, négymillió forintig terjedő, vissza nem térítendő munkabértámogatást nyújt a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, az újonnan felvett dolgozók után.

tovább

Akár 800 millió forintra pályázhatnak kutatás-fejlesztési projektjeikre a vállalkozások!

2021.09.23. Akár 800 millió forintra pályázhatnak kutatás-fejlesztési projektjeikre a vállalkozások!

Megjelent a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2021-1.1.3-PIACI KFI kódszámú Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása című pályázata, ahol vállalkozások pályázhatnak a karácsony előtti hétig kísérleti fejlesztésre és az ehhez kapcsolódó infrastrukturális beszerzésekre.

tovább

Akár 70%-os BREXIT kárenyhítő támogatás vállalkozásoknak!

2021.09.22. Akár 70%-os BREXIT kárenyhítő támogatás vállalkozásoknak!

Megjelent a "Magyar vállalkozások pályázati támogatása az Európai Bizottság Brexit kárenyhítő forrásának (Brexit Adjustment Reserve – Brexit Alkalmazkodási Tartalék - BAR) keretéből" című pályázat közleménye. Olyan vállalatok nyújthatnak be támogatási kérelmet, melyeknek a tevékenységét a Brexit megállapodás negatívan érintett, támogatás igényelhető eszközbeszerzésre és ingatlan beruházásra.

tovább