voszborsod

Híreink

Kkv-k figyelem, új GINOP-felhívás a láthatáron!

2019.08.31.

Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a kormány a „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai modernizációjának támogatása” (GINOP-1.2.10-19 kódszámú) felhívás tervezetét.

tovább

Felülvizsgáltathatja-e a munkáltató a munkavállaló keresőképtelenségét?

2019.08.31. Felülvizsgáltathatja-e a munkáltató a munkavállaló keresőképtelenségét?

Az orvos által megállapított keresőképtelenségnek a munkaviszony több területére is hatása lehet, akár a munkavégzési kötelezettséget, a táppénzre jogosultságot vagy a munkaviszony megszüntetését tekintjük. A munkáltatóknál gyakran felmerülő kérdés, van-e lehetősége a keresőképtelenség felülvizsgálatára?

tovább

A tulajdonos halála a kft vége?

2019.08.31. A tulajdonos halála a kft vége?

A Magyarországon működő több, mint félmillió gazdasági társaság közül jelenleg 375 009 darab korlátolt felelősségű társaságot (kft) tart nyilván a KSH. A kft-k magyar gazdaságban betöltött kiemelt szerepe a KSH adataiból is látható, így érdemes megvizsgálni, hogy mi lesz egy kft sorsa, ha a tulajdonosa meghal.

tovább

Uniós rendelet védi a vállalkozásokat az online közvetítőcégekkel szemben

2019.08.31. Uniós rendelet védi a vállalkozásokat az online közvetítőcégekkel szemben

Az eddigieknél szigorúbb szabályok mellett, átláthatóbban kell működniük 2020. július 12-től a vállalkozások és fogyasztók közé ékelődő online közvetítő szolgáltatóknak.

tovább

A munkahelyi egészségvédelem és biztonság mindenkit érint

2019.08.31. A munkahelyi egészségvédelem és biztonság mindenkit érint

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya közétette az Európai Bizottság „A munkahelyi egészségvédelem és biztonság mindenkit érint” című gyakorlati útmutatóját.

tovább

Digitális önkormányzat: már nem álom a sorban állás nélküli ügyintézés

2019.08.18. Digitális önkormányzat: már nem álom a sorban állás nélküli ügyintézés

Országossá vált az önkormányzati online ügyintézés, így pár kattintással már 150-nél is több különféle közigazgatási ügy indítható, illetve követhető egyszerűen nyomon

tovább

Biztonsági öv nélkül száguldozunk az internetes sztrádán

2019.08.18. Biztonsági öv nélkül száguldozunk az internetes sztrádán

Az interneten vásárlók között többségben vannak a készpénzmentes fizetési módokat preferálók, ám az online vásárlás biztonságosságában saját felelősségét még csak kevés felhasználó látja.

tovább

Mire jó az európai egészségbiztosítási kártya?

2019.08.18. Mire jó az európai egészségbiztosítási kártya?

A betegségek sajnos nincsenek tekintettel a nyaralásra, ezért fontos, hogy európai utazásunk során megkapjuk a szükséges egészségügyi ellátást. Ebben segít az egészségbiztosítási kártya.

tovább

Családi vállalkozások: rövidtávú kihívások vs. hosszútávú vízió

2019.08.18.

Azok a tulajdonosok, akik épp a következő generációnak tervezik átadni a kontrollt, közvetlen, személyes nyomás alatt állnak a vállalat és a család hosszú távú jövője és a napi ügyekben rejlő lehetőségek szorításában.

tovább

További 3,5 milliárd munkahelyteremtésre

2019.08.04.

Újabb 3,5 milliárd forint munkahelyteremtő támogatásra pályázhatnak augusztustól a mikro-, kis- és középvállalkozások, a pénzből 1500 új álláshely is létrejöhet Magyarországon – jelentette be Varga Mihály.

tovább