VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

VOSZ: Akár a kormány által tervezett időpont előtt vége lehet az árstopnak

2023.01.20. VOSZ: Akár a kormány által tervezett időpont előtt vége lehet az árstopnak

Akár a kormány által tervezett időpont előtt vége lehet az árstopnak - ezt a VOSZ Kereskedelmi Tagozatának elnöke mondta híradónknak. Szerinte: figyelve az eseményeket, itt az ideje az árplafon kivezetésének, mert piaci torzulásokat okoz. Az Iparkamara elnöke úgy véli: az árstopot akkor lehet a legkevesebb kárral kivezetni, amikor az élelmiszerár-infláció eléri a csúcsát. Az ATV Híradó riportja.

tovább

Állami fenntartású vagy magánegészségügyi rendszerre van szükség?

2023.01.20. Állami fenntartású vagy magánegészségügyi rendszerre van szükség?

„Álláspontunk szerint nincs két szektor, egy szektor van az egészségügyben, mégpedig az, amelyik a hozzá forduló beteget meggyógyítja!”

tovább

Egyre többen sürgetik az árstop kivezetését itthon: újabb szervezet szólalt fel

2023.01.20. Egyre többen sürgetik az árstop kivezetését itthon: újabb szervezet szólalt fel

A VOSZ álláspontja szerint eljött az idő, hogy megtervezzük az árstopok kivezetését! A könnyítéseket az infláció csökkenésével párhuzamosan lehet bevezetni, így az árbefagyasztások feloldása fokozatosan történhet meg, a lakosság és a gazdasági szereplők teherbíró képességét figyelembe véve. A bajba kerülő boltok számára támogatást kell nyújtani, hogy a teljes kivezetésig fenntarthassák működésüket.

tovább

Folytatódott a konzultációsorozat a gazdaság helyzetéről

2023.01.19. Folytatódott a konzultációsorozat a gazdaság helyzetéről

Tíz vidéki nagyvárost érintő eseménysorozaton több mint kétszáz gazdasági és politikai szereplővel, polgármesterekkel, helyi képviselőkkel, valamint kis- és közepes vállalkozások döntéshozóival folytat párbeszédet az Egyensúly Intézet és a VOSZ.

tovább

Mi legyen az élelmiszerárstoppal?

2023.01.19. Mi legyen az élelmiszerárstoppal?

A VOSZ álláspontja szerint eljött az idő, hogy megtervezzük az árstopok kivezetését. A könnyítéseket az infláció csökkenésével párhuzamosan lehet bevezetni, így az árbefagyasztások feloldása fokozatosan történhet meg, a lakosság és a gazdasági szereplők teherbíró képességét figyelembe véve. A bajba kerülő boltok számára támogatást kell nyújtani, hogy a teljes kivezetésig fenntarthassák működésüket.

tovább

MNB vállalati konjunktúra felmérés: a negatív tartományban maradt az index

2023.01.18. MNB vállalati konjunktúra felmérés: a negatív tartományban maradt az index

Az MNB vállalati konjunktúra indexe továbbra is a kedvezőtlen konjunktúrát jelző negatív tartományban volt 2022. decemberben (mínusz 5 pont), azonban értéke kismértékben javult az előző hónaphoz (mínusz 7 pont) képest.

tovább

Nyolc változás a Munka Törvénykönyvében 2023. január elsejétől

2023.01.18. Nyolc változás a Munka Törvénykönyvében 2023. január elsejétől

2023. január 1-től több ponton módosult a Munka Törvénykönyve. A legfontosabb tudnivalókat a Man At Work szakértői foglalták össze.

tovább

Emelkedik a személyi kedvezmény összege

2023.01.17. Emelkedik a személyi kedvezmény összege

A súlyosan fogyatékos magánszemély által érvényesíthető személyi kedvezmény havi összege a minimálbér egyharmada száz forintra kerekítve, így a minimálbérrel együtt emelkedett január 1-től.

tovább

Vége van az aranykornak az e-kereskedelmi piacon?

2023.01.17. Vége van az aranykornak az e-kereskedelmi piacon?

Az elmúlt években megszokott volt, hogy az online eladások rekordokat döntöttek a kereskedelmi szektorban a karácsonyi szezonban, tavaly decemberben viszont elmaradtak a csúcseredmények – állapították meg az Ecommerce Hungary Egyesület webkereskedelmi szakértői.

tovább

Három fontos autós változás 2023-ban

2023.01.17. Három fontos autós változás 2023-ban

A 2023-as év fontosabb autós változásaival minden járművezetőnek érdemes tisztában lenni – hívta fel a figyelmet az e-autopalyamatrica.hu portál.

tovább