VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása

2024.05.20. Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása

Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 21. héten?

2024.05.20. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 21. héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a május 20-án kezdődő héten.

tovább

A következő években jelentős agrárhitelállomány-növekedés várható

2024.05.20. A következő években jelentős agrárhitelállomány-növekedés várható

A 2022-es év után 2023 is kihívásokkal terhelt volt az agrárium és az egész gazdaság szempontjából. Az idei évben az elsődleges feladat az agrárgazdaság szereplői számára a felkészülés, valamint a már elérhető és megnyíló pályázati lehetőségek kiaknázása.

tovább

Nem ért véget a magyar cégek szenvedése a tavalyi csődhullámmal

2024.05.20. Nem ért véget a magyar cégek szenvedése a tavalyi csődhullámmal

Magyarországon és a régióban is megugrott tavaly a cégek szenvedéséről árulkodó fizetésképtelenségi eljárások száma, és 2024-ben a javuló gazdasági kilátások ellenére még tovább folytatódhat a növekedésük.

tovább

Egyszerűsített foglalkoztatás: van néhány banánhéj…

2024.05.17. Egyszerűsített foglalkoztatás: van néhány banánhéj…

Az adókedvezmények és az egyszerű hatósági bejelentés miatt az egyszerűsített foglalkoztatás különösen népszerű ilyenkor a munkaadók körében, azonban sokan nincsenek tisztában az alkalmazásának buktatóival.

tovább

Forráshiány miatt a gazdák közel kétharmada kényszerül gépbeszerzések elhalasztására

2024.05.17. Forráshiány miatt a gazdák közel kétharmada kényszerül gépbeszerzések elhalasztására

A gazdálkodók 82 százaléka értékelte negatívan az előző évet a termelés eredményessége szempontjából. A legnagyobb kihívásnak továbbra is a felvásárlási árak alakulását, a termeléshez kapcsolódó költségek magas szintjét tartják, miközben továbbra is tartanak az új támogatási rendszerhez kapcsolódó adminisztráció vélt nehézségeitől – derül ki az Agroinform.hu AgroFeeling 2024 című, a gazdálkodói hangulatot és terveket célzó felméréséből.

tovább

GINOP Plusz: 800–850 milliárd forintra pályázhatnak idén a vállalkozások

2024.05.16. GINOP Plusz: 800–850 milliárd forintra pályázhatnak idén a vállalkozások

A 2021–2027-es időszakra szóló, uniós forrásból működő Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz) 2500 milliárd forint keretéből az idén mintegy 800–850 milliárd forint forrásra jelenik meg felhívás a vállalkozások számára – tájékoztatott Greinstetter Balázs, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára.

tovább

LIFE Program: Ne hagyja ki az idei év 32 pályázati felhívását!

2024.05.16. LIFE Program: Ne hagyja ki az idei év 32 pályázati felhívását!

2024-es új pályázati lehetőségek környezet-és természetvédelemi témájú projektek számára! Az Európai Unió LIFE Programjának 2024-es pályázati csomagja április 18-án került meghirdetésre összesen 571 millió euró keretösszegben, amelyekre a pályázatok benyújtási határideje szeptember közepe.

tovább

Népszerű az eÁfa bevallás, egyre többen használják az M2M rendszert

2024.05.16. Népszerű az eÁfa bevallás, egyre többen használják az M2M rendszert

Az eÁfával kapcsolatos jogszabályok idén január 1-jétől hatályosak, és első alkalommal 2024. február 1-jétől nyílt lehetősége az adózóknak arra, hogy az eÁfa rendszeren keresztül – a webes felületen, vagy az úgynevezett M2M gép-gép kapcsolattal – nyújtsák be az áfa bevallásaikat. A Deloitte szakértői összefoglalták az eddigi tapasztalatokat, tudnivalókat az eÁfa használatával kapcsolatban.

tovább

A transzferárazás rejtett csapdái

2024.05.16. A transzferárazás rejtett csapdái

A NAV ellenőrzési gyakorlatában egyre komolyabb szerepet kap a transzferárazás auditja. Ráadásul a vonatkozó szabályok is évről-évre egyre összetettebbek. A leggyakoribb buktatókra Barta Péter, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője hívja fel a figyelmet.

tovább