VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai április első napjaiban?

2024.04.02.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai április első napjaiban?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az április 1-jén kezdődő héten.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai.

Kiemelt ellenőrzési témakörök

A NAV 2024-re a rendelkezésére álló adatvagyon felhasználásával, célzott kockázatelemzéssel és a gazdasági folyamatokhoz igazodva határozta meg az ellenőrzések irányát. A NAV az ellenőrzések típusát az adózók magatartásának függvényében választja meg; kiemelt figyelmet kap idén az adózói adatszolgáltatások adathelyességének biztosítása.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai április 1. és 7. között
– kedden Bólyban és Dunaszekcsőn a vendéglátóhelyeket,
– szerdán Drávaszabolcson az élelmiszerboltokat,
– csütörtökön Pécsett, a ruhaboltokat;
– Palkonyán, a „Palkonyai Húsvét” rendezvény árusait
ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.
A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.
Az adóhatóság munkatársai továbbra is kiemelten ellenőrzik a kezelőszemélyzet nélküli automataberendezések üzemeltetését a vármegye egész területén.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 2-án a vármegyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága április 2. és 5. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– április 2. kedd: Szécsényi járás
– április 3. szerda: Pásztói járás
– április 4. csütörtök: Balassagyarmati járás
– április 5. péntek: Salgótarjáni járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a kertészetekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 1-ig vizsgálják azokat az adózókat, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

vissza