voszborsod

Híreink

Gazdálkodó szervezetek, egyéni vállalkozók fizetési kedvezményei

2020.06.05.

A NAV a fizetési kedvezményi eljárások során figyelembe veszi a koronavírus-járvány által okozott gazdasági nehézségeket, melyek az adózók széles körét érintik. Ezek ahátrányosan befolyásolhatják az adófizetési által nyilvántartott adók, járulékok, pótlékok, bírságok és egyéb tartozások) kötelezettség teljesítését, aminek áthidalására a törvényi keretek között, kérelemre az alábbi fizetési kedvezmények engedélyezhetők:

tovább

Megjelent a GINOP pályázat: 70%-os támogatás, 100% előleggel vállalkozásoknak!

2020.05.23. Megjelent a GINOP pályázat: 70%-os támogatás, 100% előleggel vállalkozásoknak!

Megjelent a mikro-kis és középvállalkozásokat segítő GINOP pályázati felhívás. A vállalatok többek között új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására vehetnek igénybe támogatást. Minimum 5.000.000 Ft, maximum 153.500.000 Ft támogatás igényelhető, mely 100% előleg formájában kerülhet rövid időn belül folyósításra!

tovább

Bértámogatás: szinte ingyen lehet felvenni minimálbéres dolgozókat

2020.05.23. Bértámogatás: szinte ingyen lehet felvenni minimálbéres dolgozókat

Új, ezúttal munkahelyteremtést ösztönző bértámogatást indított a kormány május 18-án. Becslések szerint eddig már több mint 120 ezer ember veszítette el az állását, ezt nem tudták megakadályozni az intézkedésekkel, és most arra kaphatnak vissza nem térítendő támogatást a munkáltatók, ha bővítik a létszámukat.

tovább

Új támogatás minden vidéki magánszálláshelynek!

2020.05.21. Új támogatás minden vidéki magánszálláshelynek!

Magyarország kormánya arról döntött, hogy újabb 150 milliárd forintot biztosít turisztikai fejlesztésekre, a magyarországi szálláshelyek teljeskörű megújítását célzó program utolsó szakaszának megvalósítására. Minden magánszálláshely, beleértve a legkisebb falusi turisztikai szolgáltatókat is, szobánként 1 millió forint támogatást kap felújításra még az idén.

tovább

Megjelent a pályázat elektromos autó beszerzésekre - akár 55% támogatás!

2020.05.19. Megjelent a pályázat elektromos autó beszerzésekre - akár 55% támogatás!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Klímavédelmi Akciótervhez kapcsolódóan pályázati kiírást tett közzé ötmilliárd forintos keretösszeggel, elektromos autó és/vagy elektromos robogó beszerzésére. A támogatás akár a vételár 55%-a is lehet.

tovább

Május 15-től igényelhetőek a Széchenyi Kártya Program új hiteltermékei

2020.05.18. Május 15-től igényelhetőek a Széchenyi Kártya Program új hiteltermékei

A hazai kis- és középvállalkozások támogatása érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai támogatása mellett 2020. május 15-től igényelhető négy új, speciálisan a válsághelyzetre kialakított Széchenyi Kártya konstrukció.

tovább

Agrár Széchenyi Kártya Plusz hitel igényelhető - max. 200 MFt - 100 %-os támogatás

2020.05.12. Agrár Széchenyi Kártya Plusz hitel igényelhető - max. 200 MFt - 100 %-os támogatás

A mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére a COVID-19 koronavírus járvány miatti gazdasági nehézségek kezelésére, a kedvezőtlen gazdasági hatások enyhítése érdekében új, kedvezményes feltételrendszerű, emelt hitelösszegű, kiemelt állami kamat- és kezességi díjtámogatásban, illetve költségtámogatásban részesített Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel került bevezetésre.

tovább

Új GINOP pályázati felhívás jelenik meg, akár 800 M Ft, 70%-os támogatás!

2020.05.07. Új GINOP pályázati felhívás jelenik meg, akár 800 M Ft, 70%-os támogatás!

A tervezet szerint mikro-, kis- és középvállalkozások többek között új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására vehetnek igénybe támogatást. Minimum 5.000.000 Ft, maximum 153.500.000 Ft támogatás igényelhető, mely 100% előleg formájában kerülhet rövid időn belül folyósításra!

tovább

Könnyítések és határidő-módosítások az áprilisi adócsomagban

2020.05.06. Könnyítések és határidő-módosítások az áprilisi adócsomagban

Megjelent a Magyar Közlönyben a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges adózási könnyítésekről szóló 140/2020. (IV.21.) Kormányrendelet, amely a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett adózási könnyítéseket és a határidők módosítását szabályozza.

tovább

Teljes társaságiadó-mentesség járhat az újra befektetett profitra

2020.05.05. Teljes társaságiadó-mentesség járhat az újra befektetett profitra

A törvényjavaslat biztosítja, hogy a fejlesztési tartalék összegét az egész adózás előtti nyereségből le lehet írni. A tervezet azokat az adókönnyítő intézkedéseket is tartalmazza, amelyek csak úgy tudnak érdemi segítséget nyújtani a vállalkozásoknak, ha a veszélyhelyzetet követően is hatályban maradnak.

tovább