voszborsod

Híreink

Kijárási és utazási korlátozások: mit lehet és mit nem?

2020.11.04. Kijárási és utazási korlátozások: mit lehet és mit nem?

Magyarország 2020. szeptember 1.-től újfent lezárta határait a nem magyar állampolgárok előtt. Az akkor bevezetett rendelkezések eltörölték a zöld, sárga és piros országok trikolór rendszerét - ezzel gyakorlatilag minden országot vörösnek minősítettek. Az akkor bevezetett szabályok a jelenlegi módosítás szerint december 1.-ig hatályban maradnak.

tovább

Mikor kell az áfát hozzáadni az árhoz?

2020.11.02. Mikor kell az áfát hozzáadni az árhoz?

A mindennapi szerződéseink értelmezésében az áfa sok komplikációt tud okozni. Tartalmazza-e például a vételár az áfát, ha arról a felek külön nem rendelkeztek? A garanciális visszatartás áfás vagy áfa-mentes összegből teljesítendő-e? A vagyonszerzési illetéket az ingatlan bruttó vagy nettó összege után kell-e megfizetni?

tovább

Miniszteri elismerés a legjobbaknak

2020.10.30. Miniszteri elismerés a legjobbaknak

Varga Mihály tárcavezető elismeréseket adott át a Pénzügyminisztérium október 23. alkalmából rendezett ünnepségén.

tovább

Tapasztalatcserét folytattak vállalkozások a Vállalati Fehér Könyvről

2020.10.23. Tapasztalatcserét folytattak vállalkozások a Vállalati Fehér Könyvről

Magyarországi vállalkozások képviselői osztották meg tapasztalataikat az egészségügyi védekezést támogató Vállalati Fehér Könyv alkalmazhatóságáról és ismertették a munkavállalók egészségét védő eddigi intézkedéseiket a Vállalati Fehér Könyv első tapasztalatai címmel megrendezett konferencián szerdán az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM).

tovább

Zuggó Nikolett, a VOSZ Megyei Szervezetének társelnöke Magyar Gazdaságért Díjban részesült

2020.10.23. Zuggó Nikolett, a VOSZ Megyei Szervezetének társelnöke Magyar Gazdaságért Díjban részesült

Varga Mihály pénzügyminiszter az október 23.-i nemzeti ünnep alkalmából Magyar Gazdaságért Díj elismerésben részesítette a VOSZ Megyei Szervezetének társelnökét, a Fókusz Gimnázium Szakképző Iskola és Felnőttképző Intézmény vezetőjét, Zuggó Nikolettet. A Magyar Gazdaságért Díj a pénzügyminiszter által adható legmagasabb tárcakitüntetés, a gazdaság érdekében végzett kimagasló, példamutató tevékenység vagy életmű elismeréséért adományozható.

tovább

Szja-kedvezményt venne igénybe? – Példákkal segít a NAV

2020.10.22. Szja-kedvezményt venne igénybe? – Példákkal segít a NAV

Kinek, mikor, mennyi kedvezmény jár az adóból? A NAV új kiadványa a személyijövedelemadó-kedvezmények kiszámításában segít a családoknak, friss házasoknak, sokgyermekes édesanyáknak és a súlyos betegséggel küzdőknek.

tovább

Fiktív számlák: hogyan kerülhető el a baj?

2020.10.21. Fiktív számlák: hogyan kerülhető el a baj?

Immáron több évtizedes probléma a magyar gazdaságban az áfa visszaigénylésével kapcsolatos visszaélések kérdése. Az Európai Bizottság adatai szerint a be nem szedett áfa közel 140 milliárd euró kárt okoz a tagállamoknak évente. Magyarországon ez a kiesés eléri az évi 1,2 milliárd eurót (400 milliárd forint). Az adóhatóság komoly erőfeszítéseket tesz a fiktív számlákat kibocsátó és befogadó vállalkozások felkutatására.

tovább

Demján Sándor emlékére állított szobrot a Masterplast

2020.10.18. Demján Sándor emlékére állított szobrot a Masterplast

Demján Sándor emlékére állított szobrot a Masterplast Sárszentmihályon és parkot is elneveztek a két éve elhunyt nagyvállalkozóról, így tisztelegve az emléke előtt.

tovább

Elmarad az idei Megyei PRIMA Díj Gála

2020.10.17.

A VOSZ országos Elnöksége 2020. szeptember 9-én megtartott testületi ülésén úgy határozott, hogy - a koronavírus-járványra és ezzel összefüggésben az egészség- és életvédelem elsődlegességére tekintettel, összhangban a Prima Primissima Alapítvánnyal - Megyei Prima díjátadó rendezvényeket (gálaesteket) a 2020. évben nem tart és elmarad a 2020. december 4-re tervezett Vállalkozók Napja díjátadó rendezvény is a Müpa-ban.

tovább

50%-os bértámogatási program indul vállalkozásoknak!

2020.10.16. 50%-os bértámogatási program indul vállalkozásoknak!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium összesen több mint 12 milliárd forint forrásigénnyel indított programot az alacsony iskolai végzettségű és a fiatal álláskeresők iránti munkaerő-piaci kereslet élénkítése érdekében. A támogatást gyorsan és egyszerűen, elektronikus úton, egyetlen oldalnyi kérelem kitöltésével vehetik igénybe a munkaadók.

tovább