VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Várják a pályázatokat az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjra

2024.04.13.

Várják a pályázatokat az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjra

A Nemzetgazdasági Minisztérium az idei évben is meghirdeti az „Európai Vállalkozásfejlesztési Díj” (European Enterprise Promotion Awards – EEPA) felhívását és 2024. május 31-ig várja azon kreatív, innovatív és egyedi vállalkozásfejlesztési programok nevezését, amelyek segítik a vállalkozóvá válást és megkönnyítik a vállalkozások mindennapjait.

Az Európai Bizottság által 2006-ban alapított EEPA célja a vállalkozói lét és az üzleti szellem fontosságának hangsúlyozása mellett az olyan kezdeményezések megismertetése az európai nyilvánossággal, amelyek megkönnyítik a vállalkozóvá válást, a vállalkozások mindennapjait, és nemzetközi szinten is kiemelkedő jó gyakorlatokkal szolgálhatnak. A Bizottság évről évre a legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési projekteket díjazza.

Az elismerésre hat kategóriában legalább 15 hónapja működő projektjükkel pályázhatnak a vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó civil szervezetek, önkormányzatok, állami szervek és intézmények. A két fordulóból álló felhívás első, nemzeti fordulójában legsikeresebben teljesítő két kezdeményezés lehetőséget kap, hogy az európai fordulóban is megmérettesse magát, és kategóriájában a legjobbjaként részesüljön elismerésben, vagy elhozza az Európai Zsűri Fődíját.

Az idei esemény különlegessége, hogy a 2024 második félévi magyar elnökségre tekintettel a rendezvény második fordulójának helyszíne Budapesten lesz, az európai forduló díjainak átadására egy nagyszabású díjátadó eseményen kerül sor ez év novemberében – olvasható az NGM közleményében.

vissza