VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai április harmadik hetében?

2024.04.15.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai április harmadik hetében?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az április 15-én kezdődő héten.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 12. és 26. között Budapesten ellenőrzik a vendéglátóhelyeket. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
– április 15. és 19. között Kalocsán
ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét, az alkalmazottak bejelentését, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai április 15. és 21. között
– kedden Pécsett, az Édesanyák és az Ifjúság útjai üzleteket,
– szerdán Komlón, a barkács- és festékboltokat,
– csütörtökön pedig Pécsett, a Jókai tér és a Ferencesek utcájának vendéglátóhelyeit
ellenőrzik. A revizorok megjelenésére számíthatnak továbbá
– Orfűn, a Medvehagyma Fesztivál árusai is.
Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.
A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.
Az adóhatóság munkatársai továbbra is ellenőrzik a kezelőszemélyzet nélküli automataberendezések üzemeltetését a vármegye egész területén.

Békés vármegye

Április 15. és 19. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vendéglátóhelyeken vizsgálják a nyugta- és számlaadását és a foglalkoztatottak bejelentését.

Fejér vármegye

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai április 15. és 30. között
– a szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőknél a nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét;
– a jövedéki kiskereskedőknél a jövedéki termékek eredetét, azok jogos birtoklását, a nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét ellenőrzik.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 15. és 19. között a szépségiparban működő és a testedzési szolgáltatást nyújtó adózókat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.
Az igazgatóság a vármegye építkezésein továbbra is ellenőrzi a szabályos foglalkoztatást.

Heves vármegye

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai áprilisban a vármegye területén található szépségipari, testedzési szolgáltatást nyújtó vállalkozókat, a személyi edzőket, masszőröket ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április hónapban az építőipari-, valamint építőanyag-kereskedelmi és a vendéglátás tevékenységet végző vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a számla és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 15. és 19. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága április 15. és 19. között Balassagyarmaton és környékén tervez helyszíni ellenőrzéseket. A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a környékbeli vállalkozásoknál. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest vármegye

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
– április 10. és május 31. között a kertészeteket, szezonálisgyümölcs-árusokat;
ellenőrzik; a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 16–17. héten a jövedéki terméket értékesítőket, építőanyag-kereskedőket és az építkezéseket ellenőrzik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. április 15. és 19. között a ruházati üzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– április 15. hétfő: Nagydorog
– április 16. kedd: Bonyhád
– április 17. szerda: Szekszárd
– április 18. csütörtök: Tamási
– április 19. péntek: Bátaszék

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. április 15. és 19. között az alábbi járásokban ellenőrzik a távol-keleti termékeket árusítókat:
– április 15. hétfő: Veszprém
– április 16. kedd: Balatonfüred
– április 17. szerda: Balatonalmádi
– április 18. csütörtök: Pápa
– április 19. péntek: Várpalota
A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
– január 22. és május 1. között azokat az adózókat vizsgálják, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés; arevizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják;
– április 5. és május 5. között a jövedéki termékeket értékesítőknél ellenőriznek; a revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését,  a pénztárgépekkel, valamint a jövedéki termékek értékesítésével kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

Kiemelt ellenőrzési témakörök

A NAV 2024-re a rendelkezésére álló adatvagyon felhasználásával, célzott kockázatelemzéssel és a gazdasági folyamatokhoz igazodva határozta meg az ellenőrzések irányát. A NAV az ellenőrzések típusát az adózók magatartásának függvényében választja meg; kiemelt figyelmet kap idén az adózói adatszolgáltatások adathelyességének biztosítása.

vissza