VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Elindult a „NAV Felhasználókezelő”

2024.04.28.

Elindult a „NAV Felhasználókezelő”

A NAV Felhasználókezelő olyan központi bejelentkezési felület, amely könnyű és gyors hozzáférést biztosít a felhasználóknak az Online Számla rendszerhez, az Online Számlázó programhoz és az eÁFA-rendszerhez. További előnye, hogy az Online Számla karbantartása alatt is elérhetők ezek az online rendszerek.

2024. április 25-től az Online Számla, az eÁFA és az Online Számlázó felületre belépő elsődleges és másodlagos felhasználók a NAV Felhasználókezelő weboldalára kerülnek átirányításra, innen tudnak bejelentkezni az említett oldalakra – hívta fel a figyelmet az adóhivatal. Emellett a NAV Felhasználókezelő oldaláról a https://uam.nav.gov.hu/ címen közvetlenül is be lehet jelentkezni az online rendszerekbe.

A NAV Felhasználókezelő alkalmazást az elsődleges felhasználó (a természetes személy adózó, az adóalany törvényes képviselője, illetve állandó meghatalmazottja) KAÜ-azonosítással használhatja. Ha a felhasználónak csak egy aktív adózó-felhasználó kapcsolata van, akkor a bejelentkezés automatikus, több kapcsolat esetén ki kell választani a használni kívánt adózó-felhasználót.

A másodlagos felhasználók kétlépcsős (kétfaktoros) azonosítással jelentkezhetnek be. A másodlagos felhasználó az adóalany elsődleges felhasználója által megjelölt személy, aki webes felületen kizárólag az elsődleges felhasználó által kiosztott jogosultságokkal rendelkezik.

Az elsődleges felhasználók a másodlagos és a technikai felhasználók jogosultságait 2024. április 25-től már nem az Online Számla rendszerben, hanem a NAV Felhasználókezelő felület „Felhasználók” menüjében kezelhetik. Az új másodlagos és technikai felhasználó is itt regisztrálható, aminek módja és a kiosztható jogosultságok köre változatlan.

A NAV Felhasználókezelő tesztrendszere a https://uam-test.nav.gov.hu/ címen érhető el.

 

vissza