VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai április második hetében?

2024.04.07.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai április második hetében?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az április 8-án kezdődő héten.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai.

Kiemelt ellenőrzési témakörök

A NAV 2024-re a rendelkezésére álló adatvagyon felhasználásával, célzott kockázatelemzéssel és a gazdasági folyamatokhoz igazodva határozta meg az ellenőrzések irányát. A NAV az ellenőrzések típusát az adózók magatartásának függvényében választja meg; kiemelt figyelmet kap idén az adózói adatszolgáltatások adathelyességének biztosítása.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vármegye területén április 8. és 14. között a pékségekben ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét, az alkalmazottak bejelentését, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai április 8. és 14. között
– hétfőn Pécsett, a kertészeteket,
– kedden Orfűn, a vendéglátóhelyeket,
– csütörtökön pedig  Sásd és Vásárosdombó üzleteit
ellenőrzik. A revizorok megjelenésére számíthatnak továbbá
– Siklóson, a „Siklósi Városnapok” rendezvény árusai
is. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.
A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.
Az adóhatóság munkatársai továbbra is ellenőrzik a kezelőszemélyzet nélküli automataberendezések üzemeltetését a vármegye egész területén.

Békés vármegye

Április 8. és 12 között. NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai Okányban, Vésztőn, Füzesgyarmaton, Szeghalom és környékén fognak ellenőrzéseket végezni. A revizorok nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szakszerűségét vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 8. és 12. között a vendéglátóhelyeken vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki szabályok betartását.

Csongrád-Csanád vármegye

A NAV Csongrád-Csanád Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 10-én és 11-én a Mórahalmon működő adózókat ellenőrzik. Az ellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek eredetét vizsgálják.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 9-én a vármegyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április hónapban az építőipari-, valamint építőanyag-kereskedelmi és a vendéglátás tevékenységet végző vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a számla és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. április 8. és 12. között a faiskolákat, kertészeteket, gazda- és barkácsboltokat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága április 8. és 12. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– április 8. hétfő: Szécsényi járás
– április 9. kedd: Pásztó járás
– április 10. szerda: Balassagyarmati járás
– április 11. csütörtök: Bátonyterenyei járás
– április 12. péntek: Salgótarjáni járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a számítástechnikai, valamint műszaki boltokban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei a 15. héten a kaposvári Fő utcában és az Ady Endre utcában a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét, valamint az árueredetet vizsgálják.
Az ellenőrzések továbbra is kiterjednek az online vásárlásokra, a kezelőszemélyzet nélküli automataberendezésekre, a jövedéki termékek ellenőrzésére és az építőipari kivitelezési munkálatokra.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 8. és 12. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– április 8. hétfő: Dunaföldvár
– április 9. kedd: Paks
– április 10. szerda: Szekszárd
– április 11. csütörtök: Dombóvár
– április 12. péntek: Tolna

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 8. és 12. között az alábbi járásokban ellenőrzik a kiszállítással foglalkozó vendéglátókat:
– április 8. hétfő: Veszprém
– április 9. kedd: Balatonfüred
– április 10. szerda: Ajka
– április 11. csütörtök: Pápa
– április 12. péntek: Várpalota
A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 5. és május 5. között a jövedéki termékeket értékesítőknél ellenőriznek. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, a pénztárgépekkel, valamint a jövedéki termékek értékesítésével kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

vissza