VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

2250 eurónyi támogatást kaphatnak az innovatív magyar vállalkozások

2023.05.11. 2250 eurónyi támogatást kaphatnak az innovatív magyar vállalkozások

Az Ideas Powered for Business kkv-alap támogatási programja az uniós kis- és középvállalkozásokat segíti szellemitulajdon-jogaik védelmében. A program célja, hogy a védjegyek, dizájn oltalmak, szabadalmak vagy növényfajta-oltalmak megszerzésére akár 75 százaléknyi forrást is biztosítanak. A kkv-alap az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) pályázata, amely 2023. december 8-ig tart.

tovább

Pénteken már csak néhány forinttal csökkennek az üzemanyagok árai

2023.05.11. Pénteken már csak néhány forinttal csökkennek az üzemanyagok árai

A benzin és a gázolaj beszerzési ára is mérséklődik pénteken a magyar kutakon.

tovább

25 százalék alá „zuhant”, a Holdról már nem is látszik az infláció

2023.05.11. 25 százalék alá „zuhant”, a Holdról már nem is látszik az infláció

2023. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 24,0 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

tovább

A magyar munkavállalók az elsők, de a hiányszakmákban szükség lehet vendégmunkásokra

2023.05.11. A magyar munkavállalók az elsők, de a hiányszakmákban szükség lehet vendégmunkásokra

Magyarországon 300 ezer főre tehető a munkaerő-tartalék, először velük kell feltölteni a munkaerőpiaci hiányt – mondta Czomba Sándor államtitkár a VOSZ és a HR Portál közös konferenciáján, amelyen a 3. országbeli munkavállalók kérdésére fókuszáltak a szakértők.

tovább

A vállalkozói szövetség vezetője szerint ők elszenvedői az inflációnak, nem az okozói

2023.05.11. A vállalkozói szövetség vezetője szerint ők elszenvedői az inflációnak, nem az okozói

Továbbra sincsenek túl a hazai cégek a költségsokkon – erről beszélt a Világgazdaságnak Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára, aki szerint tavaly több mint ötezer cég szűnt meg Magyarországon, ami cáfolja, hogy a féktelen profitéhség miatt emeltek volna árakat a hazai vállalatok.

tovább

Májustól indul a VOSZ Port

2023.05.11. Májustól indul a VOSZ Port

Az ATV Start vendége volt a VOSZ főtitkára, Perlusz László, illetve dr. Dőry Tibor, a Széchenyi István Egyetem Menedzsment Campus Kompetencia központ vezetője.

tovább

A távmunkában dolgozók elkötelezettebbek a munkahelyük mellett

2023.05.10. A távmunkában dolgozók elkötelezettebbek a munkahelyük mellett

Mennyire bizonyulnak elkötelezettnek a távmunkában dolgozók, és hogyan vélekednek erről a vezetők? A Process Solutions, Magyarország egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalata felmérésben vizsgálta a dolgozók elkötelezettségét és a vezetők tapasztalatait.

tovább

Bevételben már megvalósult a kormány nagy ötéves terve

2023.05.10. Bevételben már megvalósult a kormány nagy ötéves terve

Március végén már csak 20 milliárd forint hiányzott a 11 ezer milliárd forintnyi lakossági állampapírvagyon eléréséhez. Tekintettel arra, hogy áprilisban is jól fogyott a PMÁP inflációkövető államkötvény, a 2019-ben beharangozott tervet mostanra kipipálhatja a kormány. Eközben a lakosság lekötött betétben lévő pénze történelmi mélypontra esett.

tovább

Nem minden termelőt illet meg díjmentesség öntözéskor

2023.05.10. Nem minden termelőt illet meg díjmentesség öntözéskor

Az energiaárak drasztikus növekedésével idén olyan mértékben nőttek volna a vízszolgáltatási díjak, hogy szinte ellehetetlenült volna a jelenleg öntözött 100 ezer hektár vízbiztosítása. Ezért a kormány úgy döntött, hogy 2023-ban az állam teljes körűen átvállalja a termelőktől a mezőgazdasági vízszolgáltatási díj megfizetését.

tovább

Július 1-jén indul az online árfigyelő rendszer

2023.05.10. Július 1-jén indul az online árfigyelő rendszer

Az árfigyelő rendszer részletszabályainak kialakítása érdekében 2023 márciusában közös munkacsoport alakult a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, a Gazdasági Versenyhivatal, az Agrárminisztérium, a Központi Statisztikai Hivatal, az Igazságügyi Minisztérium és a fogyasztóvédelmi hatóság részvételével.

tovább