VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Kivezeti az extra terheket a kormány 2024-ben

2023.05.22. Kivezeti az extra terheket a kormány 2024-ben

A kormány jövőre azzal számol, hogy kivezeti az extra terheket - jelentette ki a pénzügyminiszter a Magyar Bankszövetség 34. éves testületi ülésén.

tovább

300 millió forinttal emelték a tao-keretet

2023.05.22. 300 millió forinttal emelték a tao-keretet

A péntek este érvénybe lépett kormányrendelet-módosítás értelmében 124,9 milliárdról 125,2 milliárd forintra emelkedett a sporttámogatásra fordítható éves társaságiadó (tao)-keret.

tovább

Kétlépcsős lesz az azonosítás június 1-től az Online Számla rendszerben

2023.05.22. Kétlépcsős lesz az azonosítás június 1-től az Online Számla rendszerben

2023. június 1-től a még biztonságosabb elektronikus ügyintézés érdekében a másodlagos felhasználók csak kétlépcsős azonosítással léphetnek be az Online Számla rendszerbe – hívja fel a figyelmet az adóhivatal.

tovább

Véghajrá az szja-bevallásnál

2023.05.22. Véghajrá az szja-bevallásnál

Hétfőn éjfélkor jár le a személyi jövedelemadó bevallási határideje. Eddig több mint 2,3 millióan nézték meg a tervezetüket.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai május negyedik hetében?

2023.05.22. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai május negyedik hetében?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a május 22-én kezdődő héten.

tovább

Ezek az újdonságok a vendégmunkás-törvényben

2023.05.22. Ezek az újdonságok a vendégmunkás-törvényben

Tíz napos társadalmi vita után Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes május 16-án nyújtotta be “A vendégmunkások magyarországi foglalkoztatása” címmel törvényjavaslatát az Országgyűlésnek. Jáhny Ákost, a Get Work Trend HR szolgáltató stratégiai igazgatóját kértük arra, hogy értelmezze a parlament elé kerülő jogszabály-tervezetet.

tovább

Lejárt a határidő: kiderült, mennyi ATM-et kell telepíteniük a bankoknak

2023.05.19. Lejárt a határidő: kiderült, mennyi ATM-et kell telepíteniük a bankoknak

A Covid előtti ATM-számot kell a bankoknak újra elérniük – közölte a Magyar Nemzeti Bank a beérkezett adatok alapján. Akkor mintegy 400-zal több ATM működött Magyarországon, mint most. A jegybank januárban adta ki az ATM-hálózatok fejlesztéséről szóló rendeletét, a hitelintézeteknek május 10-ig kellett beszámolniuk arról, hány készpénzes automatával rendelkeznek.

tovább

Sokba kerülhet a cégeknek az uniós MI-szabályozásnak való megfelelés

2023.05.19. Sokba kerülhet a cégeknek az uniós MI-szabályozásnak való megfelelés

Kétévnyi egyeztetés után elkészült a mesterséges intelligencia (MI) felelős, etikus és biztonságos fejlesztésére, használatára és piacra kerülésére vonatkozó szabályokat meghatározó európai uniós AI Act. Az IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért egyetért a szabályozás céljával, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy az annak való megfelelés költségei ne legyenek túlságosan megterhelőek az innovatív vállalkozások.

tovább

Negyedével csökkent a földgázfogyasztás a 2022–23-as fűtési szezonban

2023.05.19. Negyedével csökkent a földgázfogyasztás a 2022–23-as fűtési szezonban

A földgázfogyasztás az 2022. október közepétől 2023. április közepéig tartó időszakban az eggyel korábbi fűtési szezonhoz képest 24,5 százalékkal, a felhasznált villamos energia mennyisége 7,5 százalékkal csökkent Magyarországon. Gázból ez hozzávetőleg 2 milliárd köbméteres, áramból 1900 gigawattórás megtakarítást jelent.

tovább

Szja-bevallás: hétfőig van lehetőség a módosításra

2023.05.19. Szja-bevallás: hétfőig van lehetőség a módosításra

Már csak néhány nap van hátra az szja-bevallás határidejéig, május 22-éig – hívja fel a figyelmet a NAV. Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve –, annak május 22-ével automatikusan bevallássá válik a tervezete.

tovább