VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Marosi László: Felértékelődik a VOSZ és a Kamara megújuló együttműködése

2023.05.16.

Marosi László: Felértékelődik a VOSZ és a Kamara megújuló együttműködése

Budapesten zárta tavaszi vállalkozói fórumsorozatát a jubileumát ünneplő VOSZ. Kulcsfontosságú a közös munka és az információmegosztás a vállalkozások boldogulása szempontjából, amelyre az idén 35 éves érdekképviselet a korábbiaknál is nagyobb hangsúlyt fektet – hangzott el a rendezvényen.

Budapesten tartották meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) tavaszi országos eseménysorozatának záró rendezvényét csütörtökön. A vállalkozói találkozók célja az volt, hogy a VOSZ tájékoztatást adjon idei 35 éves jubileumi évében induló 5 éves stratégiájáról és cselekvési programjáról, a szövetség aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszairól, valamint a vármegyei VOSZ-szervezetek összefoglalást adjanak a tavalyi évi során végzett munkájukról.

Összetett makrokép

Az eseményen dr. Kozák Ákos, az Egyensúly Intézet társtulajdonosa, az üzleti kapcsolatok igazgatója komplex áttekintést nyújtott a gazdaság legfontosabb történéseiről és 2024-ig előrejelzést adott a lényeges mutatókról. Bár az inflációs nyomás nem csökken és 2023-ban még a tavalyi éves inflációs szintet is meghaladhatjuk, de az év végére, a következő év elejére várhatóan ismét egyszámjegyű lehet az árak emelkedése. Előadásában dr. Kozák kiemelte, hogy továbbra is feszes munkaerőpiaci helyzet van Magyarországon és az Egyensúly Intézetben nem számítanak jelentős emelkedésre a munkanélküliségi mutatókban. A GDP tekintetében bár eltérő előrejelzések vannak, nagy valószínűséggel nem várható visszaesés az egész év vonatkozásában.

Együttműködés a vállalkozásért

A VOSZ stratégiai partnerként tekint a Kereskedelmi és Iparkamarára országos szinten, a budapesti eseményen ennek a szövetségnek adott hangsúlyt az érdeképviselet Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete. A Pest Vármegyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara Kamara, valamint a regionális VOSZ szervezet együttműködési megállapodást kötött a térség gazdaságának fellendítése és a régió vállalkozásainak segítése, versenyképességük javítása céljából.

„1995 óta a Pest Vármegyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara a közép-magyarországi VOSZ-szervezettel jó kapcsolatot tudott kiépíteni” – mondta az eseményen Vereczkey Zoltán, a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. „Az egyik igazán nagy mérföldkő a Széchenyi Kártya Program beindítása volt, a szolgáltatás szép számokat tudhat magáénak azóta. A cél ezek után a partneri kapcsolatok további erősítése, amelyre jó lehetőséget ad a mostani megállapodás” – tette hozzá.

„A gazdasági nehézségek közepette felértékelődik az együttműködés, a két nagymúltú szervezet, a Kamara és a VOSZ megújuló és megerősödő megállapodása sokat segíthet a vállalkozásoknak a fejlődésben, versenyképességük javításában” – mondta Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezetének elnöke. Az együttműködés keretében közös eseményekre, informatív tájékoztatásokra, és még aktívabb tanácsadási tevékenységre kerül majd sor.

Marosi László az általa vezetett regionális VOSZ szervezet tevékenységéről is rövid összefoglalót adott. Mint elmondta: a szervezet aktív érdekképviseleti, tanácsadási tevékenységet folytat, rendszeresen szervez szakmai eseményeket a vállalkozások informálására. Hozzátette: a Széchenyi Kártya Program sikersztorinak számít Budapesten és Pest vármegyében is, vállalkozások tízezrei számára juttatott olcsó, kiszámítható kamatozású forrást a konstrukció, amelynek révén jelentős finanszírozási forrás áramlott a gazdaságba a kis- és középvállalkozásokon keresztül. A szervezet idei évi tervei kapcsán a VOSZ 35 program országos rendezvénysorozatát, továbbá a rendszeres tájékoztatást és a párbeszéd fontosságát emelte ki a vármegyei elnök, amely elengedhetetlen a sikerhez és az együttes eredményekhez. A vármegyei aktivitások és az országos programok erősítik egymást, intenzív jelenléthez és növekvő befolyáshoz vezetnek, a vállalkozások és a versenygazdaság fejlődése érdekében.

vissza