VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Mire jó a fedezeti szerződés?

2021.02.28. Mire jó a fedezeti szerződés?

Ha a szerződést valamelyik fél megszegi, akkor ennek különböző következménye lehet. A következmény függ a szerződés jellegétől, a szerződésszegés körülményeitől, illetve a másik fél döntésétől. Gyakran előfordul, hogy a szerződésszegés miatt a szerződés nem teljesült célját a másik fél egy újabb szerződés megkötése útján valósítja meg. Ilyen esetben beszélhetünk fedezeti szerződésről.

tovább

A kkv-k akár 1500 eurót kaphatnak szellemitulajdon-jog érvényesítésére

2021.02.27. A kkv-k akár 1500 eurót kaphatnak szellemitulajdon-jog érvényesítésére

Az Európai Bizottság és az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) által támogatott Ideas Powered for Business kkv-alap olyan, az unió területén működő kis- és középvállalkozásoknak szól, amelyek szellemitulajdon-jogi stratégiájukat kívánják fejleszteni, és szeretnék megvédeni szellemitulajdon-jogaikat nemzeti, regionális vagy EU-szinten.

tovább

Ezek lesznek a NAV fő „célpontjai” 2021-ben

2021.02.21. Ezek lesznek a NAV fő „célpontjai” 2021-ben

Az adóhivatal közzétette idei ellenőrzési tervét.
A NAV elsődleges feladata 2021-ben is a költségvetés bevételeinek biztosítása. Ebből adódóan az együttműködő és jogkövető adózókat változatlanul segíti, ugyanakkor a szándékos adóelkerüléssel szemben továbbra is határozottan lép fel.

tovább

A 7 leggyakoribb ok, ami miatt elúszhat a cégeladás

2021.02.19. A 7 leggyakoribb ok, ami miatt elúszhat a cégeladás

Vannak olyan élethelyzetek, amikor egy működő cég eladósorba kerül:
- valaki felépített egy céget, amelynek évtizedeken át volt a gazdája, de úgy alakult az élete, hogy nem tud vele többet foglalkozni és nincs kinek átadni,
- valaki váratlanul örökölt egy céget, de nem ért sem az iparághoz, sem a cégvezetéshez,
- alapító gyerekei átvették a céget, de nem tudnak megállapodni a haladási irányról, a befektetett munka arányairól, a jövedelmekről.

tovább

Megemelt minimálbér garantált bérminimum és egyszerűsített foglalkoztatás a gyakorlatban

2021.02.19. Megemelt minimálbér garantált bérminimum és egyszerűsített foglalkoztatás a gyakorlatban

2021. február 1-jétől a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalónak megállapított havi minimálbér 167 400 forint, a legalább középfokú iskolai végzettséget vagy középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállalónak alapbérként megállapított garantált bérminimum havi összege 219 000 forint.

tovább

HIPA 50% kedvezmény: a legfontosabb tudnivalók

2021.02.18. HIPA 50% kedvezmény: a legfontosabb tudnivalók

A koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges egyes intézkedésekről szóló 639/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet („639/2020. Korm.rend.”) csökkenti bizonyos esetekben a mikro-, kis-, és középvállalkozások („kkv”), iparűzési adóterhelését.

tovább

Munkaerő-intenzitást növelő pályázat

2021.02.07. Munkaerő-intenzitást növelő pályázat

A program célja, hogy a KKV-k intenzív kapacitásbővítő és technológiai fejlesztésének támogatása által elősegítse a szektor versenyképességének és termelékenységének növelését, amely során a vállalkozás az új technológia alkalmazása érdekében a munkavállalók képzettségi szintjét is növeli, ezáltal is elősegítve egy magasabb hozzáadott értékű termék létrehozását.

tovább

BIREG: a legfontosabb tudnivalók egy helyen

2021.02.07. BIREG: a legfontosabb tudnivalók egy helyen

2021. január 1-től új adminisztrációs kötelezettség, a BIREG terheli a nemzetközi fuvarozásban részt vevő fuvarozókat és a nemzetközi fuvarozások feladóit, illetve címzettjeit is. A legfontosabb tudnivalókat alább foglalták össze.

tovább

Hamarosan indul az európai innovációkat támogató új Horizont Európa program!

2021.02.04. Hamarosan indul az európai innovációkat támogató új Horizont Európa program!

Áprilistól érhető el az Európai Unió minden eddiginél nagyobb, 95,5 milliárd eurós keretösszegű Horizont Európa programja, amely már idén is jelentős forrásokkal támogatja a magyarországi kutatásokat és innovációt - mondta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztériuma (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára.

tovább

Hipa-könnyítés kkv-knak: a legfontosabb tudnivalók

2021.02.03. Hipa-könnyítés kkv-knak: a legfontosabb tudnivalók

A 2021-es adóévre helyi iparűzési adókönnyítést kapnak a 4 milliárd forint árbevétel vagy mérlegfőösszeg alatti kkv-k. Várhatóan a 3000 legnagyobb magyar cégen kívül minden társaságot érinthet a hipa fizetési könnyítés, február 25-ig kell a hipa kedvezményre az igénylést benyújtani.

tovább