VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Üdvözli digitális partnere, a VOSZPort

2023.07.05. Üdvözli digitális partnere, a VOSZPort

2023-ban is bővülnek a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) által a hazai vállalkozásoknak nyújtott szolgáltatások. Május végén startolt a VOSZPort, a kkv-szektor számára fejlesztett digitális vezérlőpult.

tovább

Afrikai sertéspestis: enyhültek a korlátozások

2023.07.04. Afrikai sertéspestis: enyhültek a korlátozások

Jelentősen csökkent az afrikai sertéspestis (ASP) kockázati területek nagysága Magyarországon, ami lehetővé tette a járványügyi korlátozások enyhítését. A korlátozások enyhítésével számottevően bővülnek a kereskedelmi lehetőségei az érintett térségek gazdálkodóinak, élelmiszer-vállalkozásainak.

tovább

A lakossági betéteket is megfogta a kamatstop

2023.07.04. A lakossági betéteket is megfogta a kamatstop

Bevezetése óta először a sima lakossági betétekre is hat a szeptember végéig meghosszabbított kamatstop. Az állampapír-piaci hozamesés miatt a bankok már nem adhatnak 10,5-11 százalékos kamatot a nagy összegű betétekre, márpedig ezeknél éppen ekkorák a mindenki számára elérhető ajánlatok.

tovább

Európai Vállalkozásfejlesztési Díjat kapott a Széchenyi Kártya Program

2023.07.04. Európai Vállalkozásfejlesztési Díjat kapott a Széchenyi Kártya Program

A hazai kis- és középvállalkozások súlya jelentős a magyar gazdaságban, ők adják a magyar gazdaság gerincét – hangsúlyozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj nemzeti fordulójának átadásán hétfőn Budapesten.

tovább

Így változnak a fémkereskedelmi szabályok

2023.07.04. Így változnak a fémkereskedelmi szabályok

A július 1-jén hatályba lépett változásokat a NAV szakértői foglalták össze.

tovább

Összefogás a hazai vállalkozásokért: pénz és szakmai támogatás is lesz!

2023.07.04. Összefogás a hazai vállalkozásokért: pénz és szakmai támogatás is lesz!

Változások várhatóak a közeljövőben a hazai vállalkozások fejlődésének támogatásában. A szokásosnál több bejelentés volt a területhez kapcsolódóan alig néhány nap alatt. Ezek között vannak olyanok, amelyek erős bizakodásra adnak okot, de olyanok is, amelyek hatásait a vállalkozásoknak célszerű alaposan átgondolni, adott esetben a saját terveket ennek következtetései alapján módosítani.

tovább

Elhárult az utolsó akadály, már csak a boltokon múlik az ingyenes készpénzfelvétel

2023.07.03. Elhárult az utolsó akadály, már csak a boltokon múlik az ingyenes készpénzfelvétel

Az utolsó pillanatban jelent meg az a jogszabály, ami lehetővé teszi, hogy júliustól külön nyilatkozat nélkül havi 40 ezer forintot ingyen fel lehessen venni bankkártyával a boltok kasszáinál. Ezzel jogi akadály nem maradt, már csak az áruházaktól függ, hogy lehetővé teszik-e ezt a vevőiknek.

tovább

Ez jön júliustól: dupla adó a kamatokra, nehezebb hiteligénylés, olcsóbb alapszámla

2023.07.03. Ez jön júliustól: dupla adó a kamatokra, nehezebb hiteligénylés, olcsóbb alapszámla

Július 1-je lett az új január 1-je az idén. Szombattól él számos változás, ami átszabja a pénzügyeinket. Szigorodnak a hiteligénylés feltételei, emelkedik a diákhitel kamata, csaknem megduplázódik a kamatjövedelmek adója, de harmadolják az alapszámla díját.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai július első napjaiban?

2023.07.03. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai július első napjaiban?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a július 3-án kezdődő héten.

tovább

Komoly megállapodás született: nagy változás jöhet a magyar vállalkozásoknál

2023.07.03. Komoly megállapodás született: nagy változás jöhet a magyar vállalkozásoknál

Stratégiai megállapodást kötött három vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó szervezet a magyarországi vállalkozások hatékonyabb támogatása érdekében. Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA), a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a KAVOSZ Zrt. vezetői a megállapodást csütörtökön Budapesten írták alá.

tovább