VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Krisán László: december végéig a vállalkozások rendelkezésére áll a kedvezményes forrás

2023.05.16. Krisán László: december végéig a vállalkozások rendelkezésére áll a kedvezményes forrás

Megyünk tovább, december végéig az eredeti feltételekkel érhető el a Széchenyi Kártya Program – mondta Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a Portfolio és a KAVOSZ országos rendezvénysorozatának kecskeméti állomásán.

tovább

Lehetséges infláció- és kamatcsökkentés együtt? – Van VOSZ válasz

2023.05.16. Lehetséges infláció- és kamatcsökkentés együtt? – Van VOSZ válasz

A magas infláció és a magas kamatszint hátráltatja az üzleti fejlődést, a gazdasági növekedést és felzárkózást is. A vállalkozások életben tartása és a gazdaság fejlődése érdekében elengedhetetlen az infláció és a kamatszint mielőbbi csökkentése, amelyre csak összehangolt, tervszerű és következetes cselekvési program mentén van esély a kormány, a jegybank és a vállalkozások összefogásával – olvasható a VOSZ válaszában.

tovább

Mit mutat Magyarországnak az Európai Bizottság üveggömbje?

2023.05.16. Mit mutat Magyarországnak az Európai Bizottság üveggömbje?

Az Európai Bizottság tavaszi előrejelzése szerint Magyarország GDP-je 2023-ban 0,5 százalékkal, 2025-ben 2,8 százalékkal növekedhet.

tovább

Marosi László: Felértékelődik a VOSZ és a Kamara megújuló együttműködése

2023.05.16. Marosi László: Felértékelődik a VOSZ és a Kamara megújuló együttműködése

Budapesten zárta tavaszi vállalkozói fórumsorozatát a jubileumát ünneplő VOSZ. Kulcsfontosságú a közös munka és az információmegosztás a vállalkozások boldogulása szempontjából, amelyre az idén 35 éves érdekképviselet a korábbiaknál is nagyobb hangsúlyt fektet – hangzott el a rendezvényen.

tovább

Megjelent az első VOSZ Barométer: beruházások nem lesznek, de optimisták a vállalkozások

2023.05.16. Megjelent az első VOSZ Barométer: beruházások nem lesznek, de optimisták a vállalkozások

A vállalkozók bár érzik a gazdasági helyzetben fellépő kockázatokat, saját üzleti kilátásaikat illetően már nem olyan borús a kép. Csak valamivel több, mint a megkérdezettek egyharmada gondolja azt, hogy 2023-as árbevétele elmarad a tavalyitól, az idei első negyedévében a vállalkozók négytizede gondolkodik munkatársi felvételben, túlnyomó többségük pedig nem tervez elbocsájtást.

tovább

A Széchenyi Kártya alacsony kamattal segíti a vállalkozókat

2023.05.16. A Széchenyi Kártya alacsony kamattal segíti a vállalkozókat

Milyen gazdasági folyamatokra számíthatnak a hazai kis- és középvállalkozások az idén? Hogyan tudnak alacsony kamatú kölcsönökhöz jutni? Egyebek mellett ezek a témák is szóba kerültek a közelmúltban rendezett Portfolio KAVOSZ közös rendezvénysorozatának kecskeméti állomásán.

tovább

VOSZ Barométer: inkább optimisták a vállalkozások

2023.05.16. VOSZ Barométer: inkább optimisták a vállalkozások

A cégvezetők többsége optimistán tekint az idei évben várható gazdasági folyamatokra a vállalkozások kilátásainak mérésére indított VOSZ Barométer fő indexe szerint, amelynek első értéke 61 pont lett - közölte a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) az Egyensúly Intézettel közösen készített felmérésük alapján pénteken az MTI-vel.

tovább

Optimizmusba vegyült aggodalom lett úrrá a magyar vállalkozásokon

2023.05.16. Optimizmusba vegyült aggodalom lett úrrá a magyar vállalkozásokon

Bár a teljes makrogazdasági környezetet rossznak látják, saját vállalkozásaik jövő képeit tekintve optimisták a hazai kis- és középvállalkozások. A legnagyobb problémának az inflációt, a magas energiaárakat és a kiszámíthatatlanságot látják a cégvezetők. A negatív hatások ellenére viszont nem terveznek leépítést a hazai cégek.

tovább

Tanuljunk Együtt a Válságból

2023.05.11. Tanuljunk Együtt a Válságból

A „Tanuljunk Együtt a Válságból!” című kutatásunk során azt vizsgáljuk, hogyan érintik a magyar vállalkozásokat a gazdasági nehézségek, hogyan küzdenek meg vele. Egy feltáró kutatásra alapozva olyan kérdőívet állítottunk össze, ami a vállalkozói szervezetek, az egyes vállalkozók számára is hasznos egyedi visszajelzést adhat.

tovább

Transzferár-adatszolgáltatás: a leggyakoribb kérdések

2023.05.11. Transzferár-adatszolgáltatás: a leggyakoribb kérdések

A transzferár-adatszolgáltatással kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre a NAV szakértői válaszolnak.

tovább