VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

A „Babaváró” korosztály vesztesei: 30-40 év közöttiek az ingatlanpiacon

2023.08.14. A „Babaváró” korosztály vesztesei: 30-40 év közöttiek az ingatlanpiacon

Változatos igényekkel és a pandémia éve óta enyhülő aktivitással szerepel a 30-40 év közötti korcsoport a hazai ingatlanpiacon. A megfizethetőbb négyzetméterárak miatt többségük új helyett használt ingatlant vásárolt, a vevői motivációt főként a nagyobb ingatlanba költözés vagy az első lakás vásárlása adta, az ügyletek 17 százalékban pedig befektetési céllal szerződtek.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai augusztus közepén?

2023.08.14. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai augusztus közepén?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az augusztus 14-én kezdődő héten.

tovább

Családi kedvezmény: kedvező változás augusztus 1-től

2023.08.13. Családi kedvezmény: kedvező változás augusztus 1-től

Augusztus 1-től kedvezően változnak a családi kedvezmény érvényesítésének szabályai a családi kedvezményre saját jogon jogosultak, illetve a rokkantsági járadékban részesülők számára – hívja fel a figyelmet a NAV.

tovább

Tíz százalék közeli minimálbér-emelés lehet a reális jövőre

2023.08.13. Tíz százalék közeli minimálbér-emelés lehet a reális jövőre

Augusztus végén indulnak a tárgyalások a minimálbér évközi emeléséről: az idén 18 százalékos éves inflációval számoló, VOSZ által képviselt munkaadók azt szorgalmazzák, hogy a bérekben inkább 2024-től ismerjék el általánosan az idei fizetésekből hiányzó részt – adott esetben egy 10 százalék közeli emeléssel, 5–6 százalékos infláció mellett –, addig is a kormány biztosítson célzott támogatást a leginkább rászoruló vállalkozásoknak.

tovább

Földadó: fizessek vagy ne fizessek?

2023.08.10. Földadó: fizessek vagy ne fizessek?

Az Országgyűlés eltörölte a földadót, a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény július 4-én elfogadott módosítása szeptember 1-től lép hatályba. A jogszabály értelmében a települések önkormányzatai nem vethetnek ki adót termőföldre, a termőföld tulajdonjogára és a termőföldre ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett vagyoni értékű jogra. Mit tegyen az, aki olyan településen lakik, ahol már kivetették a földadót? Válaszol az RSM Hungary szakértője.

tovább

Péntektől 629 forint lesz egy liter benzin

2023.08.10. Péntektől 629 forint lesz egy liter benzin

Több hét után csökken a benzin ára a magyar kutakon, a gázolajé most változatlan marad.

tovább

8 milliárd forintos kerettel indít vállalkozásfejlesztési programokat az IFKA

2023.08.10. 8 milliárd forintos kerettel indít vállalkozásfejlesztési programokat az IFKA

A kormány újabb támogatásról határozott, ami a kkv szektor további megerősítését és versenyképességük növelését célozza – jelentette be szerdán a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

tovább

MNB: „folytatódott és erősödött a hazai infláció csökkenése”

2023.08.09. MNB: „folytatódott és erősödött a hazai infláció csökkenése”

A statisztikai hivatal által közzétett adatokat – amelyek szerint az éves infláció 2023 júliusában 17,6 százalékra csökkent – a jegybank részéről Rippel Géza elemezte.

tovább

18 százalék alá „zuhant” az infláció júliusban

2023.08.09. 18 százalék alá „zuhant” az infláció júliusban

Júniushoz képest 0,3 százalékkal emelkedtek, az egy évvel korábbinál átlagosan 17,6 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak 2023 júliusában.

tovább

Elszívja a lakosság pénzét a bankokból az állam

2023.08.08. Elszívja a lakosság pénzét a bankokból az állam

Százezresével nyitják az értékpapírszámlát a kisbefektetők, ismét tarol a tbsz, és lassan több pénze van a lakosságnak állampapírban, mint bankbetétben. A spekulánsok kedvence továbbra is az OTP-részvény.

tovább