VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai augusztus második hetében?

2023.08.07. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai augusztus második hetében?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az augusztus 7-én kezdődő héten.

tovább

Alfa Biztosító cégnéven folytatja az Aegon Magyarország

2023.08.06. Alfa Biztosító cégnéven folytatja az Aegon Magyarország

Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. 2023. augusztus 1-jétől Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. – Alfa Vienna Insurance Group Zrt. – cégnéven folytatja tevékenységét.

tovább

Áfa a digitális korban: jelentős változások jöhetnek a számlázásban

2023.08.06. Áfa a digitális korban: jelentős változások jöhetnek a számlázásban

Az Európai Bizottság számára is világossá vált, hogy az utóbbi évek piaci viszonyainak változásai miatt szükségessé vált a jelenlegi uniós áfa szabályok egyszerűsítése és korszerűsítése. Az erre kidolgozott javaslatcsomag több területet is érint.

tovább

Szigorodnak a hazai mézjelölési szabályok

2023.08.06. Szigorodnak a hazai mézjelölési szabályok

Magyarország évek óta szorgalmazza a mézkeverékek származás jelölésére vonatkozó európai előírások szigorítását a fogyasztók és a méhészek védelme érdekében. Magyarország nemzeti hatáskörben szigorítja a hazai szabályozást, mézkeverékek esetén kötelező lesz feltüntetni valamennyi származási országot, méghozzá a felhasznált mézek tömeg szerinti csökkenő sorrendben – közölte Nagy István agrárminiszter.

tovább

EPR-szabályok: „adminisztrációs aknamezőn” kell átkelniük az érintett vállalkozásoknak

2023.08.06. EPR-szabályok: „adminisztrációs aknamezőn” kell átkelniük az érintett vállalkozásoknak

A július 1-jén hatályba lépett EPR-szabályok súlyos adminisztrációs terhet rónak az érintett vállalkozásokra. A helyzetet bonyolítja, hogy az eredetileg márciusban megjelent rendeletet a kormány az utolsó pillanatban több lényeges ponton módosította. A vállalkozók előtt álló feladatokat és az újonnan felmerült lehetőségeket a K-X Consulting vette sorra.

tovább

Ha a bankokon múlik, nem változnak az év végéig a vállalati hitelfeltételek

2023.08.06. Ha a bankokon múlik, nem változnak az év végéig a vállalati hitelfeltételek

Az MNB júliusi Hitelezési felmérésére adott válaszok alapján 2023 második negyedévében a hitelintézetek összeségében változatlanul hagyták az üzleti célú ingatlan- és a vállalati hitelfeltételeket, és ezeken a következő fél évben sem terveznek módosítani.

tovább

Társadalmi egyeztetés Magyarország energiahatékonysági tervéről

2023.08.06. Társadalmi egyeztetés Magyarország energiahatékonysági tervéről

Az Európai Bizottság az orosz-ukrán háború okozta nehézségekre és globális energiapiaci zavarokra reagálva terjesztette elő 2022 májusában a REPowerEU tervet. A REPowerEU terv által az Európai Bizottság arra törekszik, hogy Európa már jóval 2030 előtt függetlenné váljék az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól, s eközben a megfizethető, megbízható és tiszta energiát is biztosítani lehessen a polgárok számára.

tovább

Benzinár péntektől: 627 forint, gázolajár: 628 forint

2023.08.03. Benzinár péntektől: 627 forint, gázolajár: 628 forint

Megállíthatatlanul nőnek az üzemanyagárak a magyar kutakon. Pénteken is folytatódik a drágulás.

tovább

Nébih: minden akadály elhárult a Gazdálkodási Napló naprakész vezetése elől

2023.08.03. Nébih: minden akadály elhárult a Gazdálkodási Napló naprakész vezetése elől

A Nébih az Egységes Kérelemben megadott területi adatokat feltöltötte az eGN rendszerbe, megkönnyítve az elektronikus napló kitöltését.

tovább

Meglepően magas kamatot adnak a bankok a vállalati betétekre

2023.08.03. Meglepően magas kamatot adnak a bankok a vállalati betétekre

Elképesztő összegeket dobnak ki a vállalkozások az ablakon akkor, ha nem gondoskodnak az akár csak pár napig vagy hétig szabad pénzeszközeik lekötéséről. Ennek a legegyszerűbb – és egyben gyakorlatilag költségmentes módja – a vállalati betét. Ezekre a bankok jelenleg bőven kétszámjegyű kamatot fizetnek, ami a Bankmonitor vállalati hitelezési szakértői szerint éves szinten milliós bevételt jelenthet egy vállalkozásnak.

tovább