VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai május második hetében?

2023.05.08.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai május második hetében?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a május 8-án kezdődő héten.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai és a részletes, 2023-as ellenőrzési terv is.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 17. és május 14. között a szoláriumokban, illetve az egyéb fizikai-közérzetjavító szolgáltatóknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Az igazgatóság munkatársai május 9-én kedden Ágasegyházán, Izsákon és Orgoványon ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai május 8. és 14. között
– kedden Pécsett, az Alkotmány utcai és a Xavér utcai éttermekben,
– szerdán szintén Pécsett, az óra- és ékszerüzletekben,
– csütörtökön pedig Orfűn és Abaligeten, a vendéglátóhelyeken
ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. május 13. és 14. között  a debreceni Mihály-napi vásáron és annak környékén ellenőrzik a kiskereskedőket, a vendéglátókat és a szolgáltatókat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Heves vármegye

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. májusban a közterületeken zöldségpalántákat, virágot árusító vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai májusban a vendéglátóegységeket üzemeltető vállalkozásokat ellenőrzik a megyében. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. május 8. és 12. között – célzott kiválasztás alapján – vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– május 8. hétfő: Komárom
– május 9. kedd: Tata
– május 10. szerda: Sárisáp, Dág, Csolnok
– május 11. csütörtök: Esztergom
– május 12. péntek: Tatabánya

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. május 8. és 12. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– május 8. hétfő: Pásztói járás
– május 9. kedd: Bátonyterenyei járás
– május 10. szerda: Balassagyarmati járás
– május 11. csütörtök: Salgótarjáni járás
– május 12. péntek: Szécsényi járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a papír- és írószerüzletekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 19. héten a szezonális zöldség- és gyümölcskereskedőknél, a kertészeteknél és palántákat értékesítőknél, valamint a jövedéki kiskereskedőknél ellenőriz. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. május 8. és 12. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– május 8. hétfő: Hőgyész
– május 9. kedd: Bonyhád
– május 10. szerda: Szekszárd
– május 11. csütörtök: Dombóvár
– május 12. péntek: Paks

 

vissza