VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Európai Vállalkozásfejlesztési Díj, pályázati felhívás

2023.05.08.

Európai Vállalkozásfejlesztési Díj, pályázati felhívás

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közzétette a 2023. évi „Európai Vállalkozásfejlesztési Díj” (European Enterprise Promotion Awards – EEPA) című pályázati felhívását, amelyre a vállalkozásfejlesztést támogató projekteket, kezdeményezéseket 2023. május 31-ig lehet benyújtani.

Az Európai Bizottság által 2006-ban alapított elismerés célja olyan kezdeményezések megismertetése az európai nyilvánossággal, amelyek nemzetközi szintű jó gyakorlatokat mutatnak be a vállalkozóvá válás ösztönzése és támogatása, illetve a vállalkozások mindennapjainak megkönnyítése terén. Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjért vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok vagy állami szervek által legalább tizenöt hónapja sikeresen működtetett programokkal lehet jelentkezni, évente hat kategóriában.

 

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj idei kategóriái:

1)      A vállalkozói kedv ösztönzése

2)      A vállalkozói ismeretek/készségek növelése

3)      A digitális átállás támogatása

4)      Az üzleti környezet fejlesztése, és a vállalkozások külpiacra                      lépésének elősegítése

5)      A fenntartható átállás ösztönzése

6)      Vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért

 

Az idei évben a hatodik kategóriában KKV-k is benyújthatják projektjeiket. A verseny egy nemzeti és egy európai szintű fordulóból áll. A nemzeti forduló nyerteseit megillető oklevelek átadására minden évben sajtónyilvános eseményt szerveznek, amelyen miniszteri részvétellel valósul meg a díjazottak elismerése. Az európai forduló nyerteseit az éves KKV Közgyűlés keretein belül díjazzák, amely idén Spanyolországban kerül megrendezésre.

 

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj promóciós videója az alábbi linken tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=Zr76B9uet-U

 

A felhívás dokumentációja az alábbi linken érhető el: https://kormany.hu/dokumentumtar/europai-vallalkozasfejlesztesi-dij-2023-palyazat

 

A pályázati anyagokat, illetve a felmerülő kérdéseket a kkv@gfm.gov.hu e-mail címen várják.

Tájékoztató>>>

 

További felvilágosítás a nemzeti kapcsolattartóktól kérhető:

 

E-mail:                       Török Anikó és Kretz Ádám (kkv@gfm.gov.hu)

Telefon:                     +36 (1) 795-1676 és +36 (1) 896-5982

vissza