VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Uniós pályázatok: milyen új kiírások jönnek?

2020.08.28. Uniós pályázatok: milyen új kiírások jönnek?

A GINOP éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1474/2020 Kormányhatározat 2020 II. negyedéves módosításai közül néhányat emeltünk ki.

tovább

Új konstrukcióval bővül a Széchenyi Kártya Program

2020.08.26. Új konstrukcióval bővül a Széchenyi Kártya Program

Nulla százalékos, szabad felhasználású hitel turisztikai vállalkozásoknak, állami garanciavállalással

tovább

A KATA szigorítása erősítheti a válságot, a büntetőadót a vállalkozók fogják kifizetni

2020.08.25.

A KATA-s vállalkozókat érintő 40 százalékos büntetőadó a kisvállalkozóknak jelentős bevételcsökkenést okoz, mert az extra adóterhet nem fogja a megrendelő viselni, hanem érvényesíti majd a szerződéses árban. Az évi 3 millió forintos, vagyis az átlagosan havi 250 ezer forintos határ pedig több szakmában irreálisan alacsony - fejtette ki a növekedés.hu-nak a VOSZ főtitkára.

tovább

El kell kezdeni törleszteni a március 1-je előtti katás tartozásokat

2020.08.19.

A kisadózó vállalkozásoknak a veszélyhelyzet megszűnésével el kell kezdeniük törleszteni a 2020. március 1-je előtt lejárt adótartozásaikat. Az erre biztosított 10 havi pótlékmentes részletfizetés első törlesztőrészletének határideje 2020. július 13-án lejárt, a második részletet 2020. augusztus 12-éig kell befizetni. Aki időben nem törleszti a részleteket, annak a teljes tartozást egy összegben kell rendeznie.

tovább

Fontos tudnivalók az elektronikus számla befogadása előtt

2020.08.02. Fontos tudnivalók az elektronikus számla befogadása előtt

Az idei év egyik slágertémája az elektronikus számla és az elektronikus számlázás. A gazdálkodók részéről egyre erősödő igény mutatkozik a számlák elektronikus kiállítása és befogadása kapcsán a szabályok és a legjobb gyakorlatok megismerésére.

tovább

Sikeres vállalkozás építés a válság után - Vállalkozói mentorprogram

2020.08.01.

A koronavírus-járvány alapjaiban rendítette meg a vállalkozói lét adta stabilitást, sok esetben kérdésessé vált a vállalkozói tevékenység folytathatósága is. A járvány olyan nem várt körülményeket idézett elő, melynek során egyes vállalkozásoknak a bevételük visszaesésével, ügyfélszám csökkenéssel, vagy akár a munkavállalóik munkaviszonyának megszüntetésével kellett szembenézniük.
Megannyi kérdésre keressük a választ ebben az időszakban:

tovább

Jelentősen szigorodó KATA szabályozás 2021-től

2020.07.24.

Az Országgyűlés elfogadta a Magyarország 2021. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló T/10856. számú törvényjavaslatot. Az elfogadott törvény számos adótörvényt módosít több ponton is, így a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvényt is. A kata jelentősen szigorodik.

tovább

Behajthatatlan követelések ÁFA-ja: itt az utolsó utáni esély

2020.07.22.

A 2016. január 1. előtti teljesítésű számlákra alapozott, behajtathatatlanná vált követelések áfájának visszatéríttetésére nyitva álló határidő nem járt le 2020. áprilisában. 2020. augusztus 10-ig még nyitott a pálya, visszaigényelhető a NAV-tól az elveszettnek hitt áfa.

tovább

Indul a Nemzeti Exportvédelmi Program első pályázata!

2020.07.20. Indul a Nemzeti Exportvédelmi Program első pályázata!

A Gazdaságvédelmi Akcióterv következő lépéseként a Külgazdasági és Külügyminisztérium a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség közreműködésével 25 milliárd forint vissza nem térítendő támogatási keretösszeggel Nemzeti Exportvédelmi Programot indít, melynek elsőként megjelent konstrukciójában közel 2 milliárd forint keretösszeggel mikro-, kis-, közepes-és nagyvállalatok külpiacra lépését kívánja elősegíteni.

tovább

Nemcsak online számla, hanem számlaadat szolgáltatás

2020.07.11.

Nem csak online számla, hanem számlaadat szolgáltatás is bonyolítja, nehezíti a vállalkozók és a könyvelők munkáját július 1-től.Nem csak online számla, hanem számlaadat szolgáltatás is bonyolítja, nehezíti a vállalkozók és a könyvelők munkáját július 1-től. Minden befogadott számláról, melyből ÁFA-t kívánunk levonni, a tárgyidőszak ÁFA bevallásában tételesen adatot kell szolgáltatni!

tovább