VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Indul a Nemzeti Exportvédelmi Program első pályázata!

2020.07.20.

Indul a Nemzeti Exportvédelmi Program első pályázata!

A Gazdaságvédelmi Akcióterv következő lépéseként a Külgazdasági és Külügyminisztérium a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség közreműködésével 25 milliárd forint vissza nem térítendő támogatási keretösszeggel Nemzeti Exportvédelmi Programot indít, melynek elsőként megjelent konstrukciójában közel 2 milliárd forint keretösszeggel mikro-, kis-, közepes-és nagyvállalatok külpiacra lépését kívánja elősegíteni.

A Külpiacrajutási Támogatási felhívásra minden magyarországi székhellyel és jogi személyiséggel bíró, legalább egy lezárt üzleti évvel, valamint exportbevétellel rendelkező mikro-, kis-, közepes és nagyvállalat pályázhat.

A Program célja a hazai vállalkozások felkészítése a külpiaci versenyben való helytállásra, illetve az elmúlt években elért, magyar exportteljesítmény megőrzése és megerősítése. Ennek érdekében egyszerre kívánja előmozdítani a hazai cégek exportpiacokon való növekedését, és új piacokon való megjelenését. A Program a vírushelyzet következtében nehéz helyzetbe került, az exportteljesítményüktől nagymértékben függő vállalkozások támogatását kívánja szolgálni.

A Program keretében kiírásra kerülő második pályázati felhívás pedig a 23 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetendő Külpiaci Növekedési Program a külföldön megvalósuló termelő beruházásokat támogatja, melynek felhívása 2020. július 21-től lesz elérhető.

Külpiacrajutási Támogatás pályázati felhívása itt érhető el.

vissza