VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

1,5 milliárd forintot mozgósít a kormány „kkv-mentorálásra”

2024.05.08.

1,5 milliárd forintot mozgósít a kormány „kkv-mentorálásra”

Várhatóan május közepén jelenik meg a „Személyes vállalkozói mentorálás biztosítása a mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című (GINOP Plusz-1.1.3-24) felhívás.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz új, 1,5 milliárd forint keretösszegű felhívásának célja speciális vállalkozói csoportok – fiatalok, nők, társadalmi és a generációváltás előtt álló vállalkozások – előrelépésének és fejlődésének támogatása szakmai tudásbővítés és készségfejlesztés révén”.

A forrást – amelyből 1,2 milliárd forint a kevésbé fejlett, 300 millió forint pedig a fejlett régióban használható fel – az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. Támogatási kérelmet a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány nyújthat be. A támogatott tevékenység a felhívás tervezete szerint „kkv-k részére továbbadott támogatás”:
– a mentorált kkv-k részvétele a mentorálási alkalmakon, illetve
– egyéni és csoportos tanácsadás nyújtása a célcsoportot képező kkv-k számára.

„A vállalkozói mentorálás olyan komplex szemléletmódot és átfogó tudásfejlesztést eredményez a mentorált vállalkozásoknál, amely a tudásbővítéshez rendelkezésre álló erőforrások – beleértve a pénzügyi forrásokat is – optimális felhasználásához járul hozzá. A folyamat emellett személyre szabottan, egy hosszabb tanítási folyamaton keresztül segíti a vállalkozói szegmens kihívásainak megoldását, így a mentoráltak számára lehetőség adódik az egymás közötti tapasztalatcserére és a jó gyakorlatok megosztására is. A felhívás külön figyelmet fordít arra, hogy a hátrányos helyzetű térségek vállalkozói számára is hozzáférhető szolgáltatást biztosítson, és felkészítse a vállalkozásokat a fejlesztési és átszervezési folyamatok gördülékeny megvalósításához” – olvashatjuk az itt elérhető felhívástervezetben.

A tervezet társadalmi egyeztetése már lezárult (nem volt hozzászólás).

vissza