VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Május 15-től igényelhetőek a Széchenyi Kártya Program új hiteltermékei

2020.05.18. Május 15-től igényelhetőek a Széchenyi Kártya Program új hiteltermékei

A hazai kis- és középvállalkozások támogatása érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai támogatása mellett 2020. május 15-től igényelhető négy új, speciálisan a válsághelyzetre kialakított Széchenyi Kártya konstrukció.

tovább

Agrár Széchenyi Kártya Plusz hitel igényelhető - max. 200 MFt - 100 %-os támogatás

2020.05.12. Agrár Széchenyi Kártya Plusz hitel igényelhető - max. 200 MFt - 100 %-os támogatás

A mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére a COVID-19 koronavírus járvány miatti gazdasági nehézségek kezelésére, a kedvezőtlen gazdasági hatások enyhítése érdekében új, kedvezményes feltételrendszerű, emelt hitelösszegű, kiemelt állami kamat- és kezességi díjtámogatásban, illetve költségtámogatásban részesített Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel került bevezetésre.

tovább

Új GINOP pályázati felhívás jelenik meg, akár 800 M Ft, 70%-os támogatás!

2020.05.07. Új GINOP pályázati felhívás jelenik meg, akár 800 M Ft, 70%-os támogatás!

A tervezet szerint mikro-, kis- és középvállalkozások többek között új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására vehetnek igénybe támogatást. Minimum 5.000.000 Ft, maximum 153.500.000 Ft támogatás igényelhető, mely 100% előleg formájában kerülhet rövid időn belül folyósításra!

tovább

Könnyítések és határidő-módosítások az áprilisi adócsomagban

2020.05.06. Könnyítések és határidő-módosítások az áprilisi adócsomagban

Megjelent a Magyar Közlönyben a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges adózási könnyítésekről szóló 140/2020. (IV.21.) Kormányrendelet, amely a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett adózási könnyítéseket és a határidők módosítását szabályozza.

tovább

Teljes társaságiadó-mentesség járhat az újra befektetett profitra

2020.05.05. Teljes társaságiadó-mentesség járhat az újra befektetett profitra

A törvényjavaslat biztosítja, hogy a fejlesztési tartalék összegét az egész adózás előtti nyereségből le lehet írni. A tervezet azokat az adókönnyítő intézkedéseket is tartalmazza, amelyek csak úgy tudnak érdemi segítséget nyújtani a vállalkozásoknak, ha a veszélyhelyzetet követően is hatályban maradnak.

tovább

Halasztható a pénztárgépek és az automata berendezések éves felülvizsgálata

2020.05.04. Halasztható a pénztárgépek és az automata berendezések éves felülvizsgálata

Ha az online pénztárgép, illetve az élelmiszer-értékesítést kezelőszemélyzet nélkül végző automata berendezés felügyeleti egysége éves felülvizsgálatának határideje a veszélyhelyzet ideje alatt jár le, akkor a felülvizsgálatot az üzemeltetőnek a veszélyhelyzet megszűnése utáni 120 napon belül kell elvégeztetnie – hívja fel a figyelmet az adóhivatal.

tovább

Munkaidőkeret-bővítés: változik a Munka törvénykönyve

2020.04.24. Munkaidőkeret-bővítés: változik a Munka törvénykönyve

A munkaidőkeret hosszának növelésével kívánja enyhíteni a járvány miatt kialakulóban lévő válság tüneteit a kormány.

tovább

Elindult az NHP Hajrá

2020.04.24. Elindult az NHP Hajrá

A hitelintézeteknél és pénzügyi vállalkozásoknál igényelhető, 1500 milliárd forintnyi, maximum 2,5 százalékos fix kamatozású forrás az eddigieknél szélesebb körben használható, elősegítve a koronavírus gazdasági hatásainak átvészelését, a kkv-k megerősödését és további növekedését

tovább

Újabb adókönnyítések: szocho, kiva, ekáer, fizetés nélküli szabadság

2020.04.24. Újabb adókönnyítések: szocho, kiva, ekáer, fizetés nélküli szabadság

Megjelent az újabb adókönnyítésekről szóló kormányrendelet; a Gazdaságvédelmi Akcióterv újabb adókönnyítő intézkedései több mint 200 milliárd forintot hagynak a magyar családoknál, a vállalkozásoknál és a lakosságnál.

tovább

Megjelent a vészhelyzeti bértámogatásra vonatkozó eljárási szabályozás!

2020.04.14. Megjelent a vészhelyzeti bértámogatásra vonatkozó eljárási szabályozás!

Az új gazdaságvédelmi akcióterv keretében a járvány miatt elmaradó megrendelések okán, a munkák leállásának idejére a munkabér egy részét az állam 3 hónapig 70 százalékban átvállalja. A kormány azt szeretné, ha a munkavállalók erre az időre is hasznos feladatokat végeznének a munkaadók érdekében.

tovább