VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Behajthatatlan követelések ÁFA-ja: itt az utolsó utáni esély

2020.07.22.

A 2016. január 1. előtti teljesítésű számlákra alapozott, behajtathatatlanná vált követelések áfájának visszatéríttetésére nyitva álló határidő nem járt le 2020. áprilisában. 2020. augusztus 10-ig még nyitott a pálya, visszaigényelhető a NAV-tól az elveszettnek hitt áfa.

tovább

Indul a Nemzeti Exportvédelmi Program első pályázata!

2020.07.20. Indul a Nemzeti Exportvédelmi Program első pályázata!

A Gazdaságvédelmi Akcióterv következő lépéseként a Külgazdasági és Külügyminisztérium a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség közreműködésével 25 milliárd forint vissza nem térítendő támogatási keretösszeggel Nemzeti Exportvédelmi Programot indít, melynek elsőként megjelent konstrukciójában közel 2 milliárd forint keretösszeggel mikro-, kis-, közepes-és nagyvállalatok külpiacra lépését kívánja elősegíteni.

tovább

Nemcsak online számla, hanem számlaadat szolgáltatás

2020.07.11.

Nem csak online számla, hanem számlaadat szolgáltatás is bonyolítja, nehezíti a vállalkozók és a könyvelők munkáját július 1-től.Nem csak online számla, hanem számlaadat szolgáltatás is bonyolítja, nehezíti a vállalkozók és a könyvelők munkáját július 1-től. Minden befogadott számláról, melyből ÁFA-t kívánunk levonni, a tárgyidőszak ÁFA bevallásában tételesen adatot kell szolgáltatni!

tovább

Rövidül a számlázási határidő júliustól

2020.07.07.

Júliustól fontos változást jelent a pénzügyi adminisztrációban, hogy a számla kiállítására megszabott határidő a teljesítést követő 15 napról 8 napra rövidül. Vagyis júliustól a termékértékesítéshez, vagy szolgáltatásnyújtáshoz kapcsolódó számlákat hamarabb el kell készíteni, és kibocsátani a partnerek, vásárlók, megrendelők felé.

tovább

Egyéni vállalkozás nyilvántartása - Tájékoztató a 2020. július 1-jei változásokról

2020.07.03.

Elérhetőségek:
• Webes Ügysegéd
• Az Egyéni Vállalkozók Nyilvántartásának lekérdezőfelülete

tovább

A VOSZ sem ért egyet a kata-szabályok változásával

2020.07.02. A VOSZ sem ért egyet a kata-szabályok változásával

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerint az adónem nagyban hozzájárult a feketegazdaság visszaszorulásához.
A több százezer legálisan működő kisvállalkozás érdekében mindenképpen meg kell tartani jelenlegi formájában a kisadózó vállalkozások tételes adóját - írta közleményében a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége.

tovább

Változások az új Széchenyi Kártya Programban

2020.06.16. Változások az új Széchenyi Kártya Programban

Óriási érdeklődés mellett napokon belül kibővül és módosul a kedvezményes új Széchenyi Kártya Program keretében adható hitelek feltételrendszere. Az új hitelek célja továbbra is a válság hatására kedvezőtlen helyzetbe jutott mikro-, kis-, és középvállalatok forráshoz juttatása.

tovább

Munkahelyteremtő bértámogatás

2020.06.07. Munkahelyteremtő bértámogatás

A munkaadók a járási hivatalokhoz benyújtott kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, ha nyilvántartott álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében. A támogatás folyósítási időtartama fix 6 hónap lehet, további fix 3 hónapos támogatás nélküli továbbfoglal-koztatási kötelezettség mellett. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és szociális hozzájárulási adó 100%-a, de legfeljebb 200 ezer Ft havonta.

tovább

Gazdálkodó szervezetek, egyéni vállalkozók fizetési kedvezményei

2020.06.05.

A NAV a fizetési kedvezményi eljárások során figyelembe veszi a koronavírus-járvány által okozott gazdasági nehézségeket, melyek az adózók széles körét érintik. Ezek ahátrányosan befolyásolhatják az adófizetési által nyilvántartott adók, járulékok, pótlékok, bírságok és egyéb tartozások) kötelezettség teljesítését, aminek áthidalására a törvényi keretek között, kérelemre az alábbi fizetési kedvezmények engedélyezhetők:

tovább

Megjelent a GINOP pályázat: 70%-os támogatás, 100% előleggel vállalkozásoknak!

2020.05.23. Megjelent a GINOP pályázat: 70%-os támogatás, 100% előleggel vállalkozásoknak!

Megjelent a mikro-kis és középvállalkozásokat segítő GINOP pályázati felhívás. A vállalatok többek között új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására vehetnek igénybe támogatást. Minimum 5.000.000 Ft, maximum 153.500.000 Ft támogatás igényelhető, mely 100% előleg formájában kerülhet rövid időn belül folyósításra!

tovább