VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

DECEMBER ELSŐ PÉNTEKÉN VISSZATÉR A VÁLLALKOZÓK NAPJA

2023.10.19. DECEMBER ELSŐ PÉNTEKÉN VISSZATÉR A VÁLLALKOZÓK NAPJA

Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) parlamenti államtitkára a VOSZ kezdeményezésére, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatása mellett önálló képviselői indítványt nyújtott be annak érdekében, hogy az Országgyűlés a vállalkozók és vállalkozások közösségépítő és nemzetgazdaságot erősítő tevékenységének elismeréseként minden év december első péntekét a Magyar Vállalkozók Napjává nyilvánítsa.

tovább

Dr. Kalmár Péter: Van ellenszer a fluktuációra

2023.10.18. Dr. Kalmár Péter: Van ellenszer a fluktuációra

A csapatépítésnek óriási hatása van a fluktuáció csökkentésére és a cég iránti hűség növelésére – mondja dr. Kalmár Péter, az [eureka] Consulting & Games társalapítója.

tovább

Tartanak tőle, de használnák a mesterséges intelligenciát a kisvállalkozók

2023.10.18. Tartanak tőle, de használnák a mesterséges intelligenciát a kisvállalkozók

A legtöbb mikro- és kisvállalkozás – bár vannak fenntartásai – felismerte, hogy a mesterséges intelligencia (AI) a vállalkozások működtetésére is hatással van. Bár a válaszadók nem gondolják, hogy az AI megkerülhetetlen, számos területen már most beépíthetőnek látják a működésükbe – derült ki a Telekom friss, reprezentatív kutatásából.

tovább

A csoportos tao-alanyiság választásának előnyei és gyakorlati tapasztalatai

2023.10.18. A csoportos tao-alanyiság választásának előnyei és gyakorlati tapasztalatai

A csoportos társasági adózás választását minden olyan vállalatnak érdemes megfontolnia, amely megosztaná a veszteségeit, vagy kapcsolt ügyletei miatt mentesülne a transzferár-szabályok alkalmazása alól – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary. A csoportos társasági adóalanyiságra történő áttérést november 1. és 20. között jelenthetik be a társaságok.

tovább

Akár kiterjesztett formában is folytatódhat 2024-ben a Széchenyi Kártya Program

2023.10.18. Akár kiterjesztett formában is folytatódhat 2024-ben a Széchenyi Kártya Program

Ha a kormány és az Európai Bizottság is zöld jelzést ad, a Széchenyi Kártya Program akár kiterjesztett formában is folytatódhat jövőre – mondta el Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a Portfolio által rendezett Budapest Economic Forum konferencián.

tovább

Mínuszban zárta a nyarat az építőipar

2023.10.17. Mínuszban zárta a nyarat az építőipar

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 0,5, az előző hónaphoz képest 5,0 százalékkal csökkent az építőipari termelés volumene 2023 augusztusában – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

tovább

November végéig tart egyes agrártámogatások előlegfizetése

2023.10.17. November végéig tart egyes agrártámogatások előlegfizetése

Október 16-án megkezdődik az alaptámogatás, az újraelosztó támogatás és a termeléshez kötött támogatások előlegeinek kifizetése. Az uniós szabályok szerint a teljes támogatásnak legfeljebb 70 százaléka fizethető ki előlegként.

tovább

Gabonafeldolgozó vállalkozások számára is elérhető a kamattámogatott forgóeszköz hitel

2023.10.16. Gabonafeldolgozó vállalkozások számára is elérhető a kamattámogatott forgóeszköz hitel

A gabonafeldolgozásban résztvevő vállalkozások számára is elérhető az államilag kamattámogatott forgóeszköz hitel, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB Zrt.) által működtetett agrár hitelprogramok között.

tovább

VOSZ Barométer: alig változott az üzleti hangulat a harmadik negyedévben

2023.10.16. VOSZ Barométer: alig változott az üzleti hangulat a harmadik negyedévben

A hazai vállalkozások helyzete és hangulata a következő 12 hónapra megközelítőleg ugyanazt mutatja a harmadik negyedévben, mint a másodikban, a VOSZ Barométer a második negyedévben 56 pont volt, a harmadikban 55 pont lett – hangzott el az eredményeket ismertető háttérbeszélgetésen.

tovább

Ipari termelés: így jöttek össze az augusztusi mínuszok

2023.10.16. Ipari termelés: így jöttek össze az augusztusi mínuszok

Júliushoz viszonyítva 2,4 százalékkal csökkent, az egy évvel korábbitól így 5,3 százalékkal (munkanaphatástól megtisztítva 6,1 százalékkal) maradt el az ipari termelés volumene 2023 augusztusában. A KSH közzétette a részletes adatokat.

tovább