VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Egyetlen betéti kamat maradt 10 százalék felett

2023.10.25. Egyetlen betéti kamat maradt 10 százalék felett

A jegybanki kamatvágások hatására a magasabb kamatokat kínáló kevés banki betéti ajánlat is olvadozni kezdett. Mostanra egyetlen maradt 10 százalék felett, és találni még néhányat 8-9 százalék körül. A piac furcsaságait jól mutatja, hogy vannak olyan pénzintézetek, amelyek a devizabetétre is jóval magasabb kamatot adnak, mint a bankok többsége a forintra.

tovább

Változhatnak az amerikai befektetések adózására vonatkozó szabályok

2023.10.25. Változhatnak az amerikai befektetések adózására vonatkozó szabályok

Október 18-án a Pénzügyminisztérium társadalmi egyeztetés céljából közzétette azt a jogszabálytervezetet, amely többek között a személyi jövedelemadóról szóló törvényt is módosítani fogja. A változtatások egy része az amerikai-magyar kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény 2024. évi megszűnésével kapcsolatos negatív hatásokat tervezi mérsékelni – hívja fel a figyelmet a PwC Magyarország.

tovább

312 ezer forint volt a medián átlagkereset a nyár végén

2023.10.25. 312 ezer forint volt a medián átlagkereset a nyár végén

2023 augusztusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 555 900, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 383 500 forint, a nettó kereset mediánértéke 312 300 forint volt – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

tovább

Széchenyi Kártya Program: benyújtási határidők

2023.10.24. Széchenyi Kártya Program: benyújtási határidők

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén és a képviseleteken továbbra is elérhetők a Széchenyi Kártya Program hitel- és lízingtermékei mikro-, kis- és középvállalkozások részére, a legalacsonyabb, nettó 5 százalékos éves kamattal. A konstrukciók a kkv-k napi működési költségeinek biztosítását, illetve a beruházási elképzelések megvalósítását szolgálják akár 500 millió forintos hitelkerettel.

tovább

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program új pályázatai

2023.10.24. Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program új pályázatai

Az idén tartalmában és struktúrájában is megújult Nemzeti Tehetség Program célja, hogy a tehetségek útját végig kísérve, felismerésüktől a szakmai sikerekig támogassa a hazai és határon túli fiatalokat. Az átalakulás részeként, október 20-tól már az NTP újdonságnak számító nyílt kiírásaira is lehet pályázni.

tovább

Élénkítené az ingatlanpiacot a 10 százalékos önerő bevezetése

2023.10.24. Élénkítené az ingatlanpiacot a 10 százalékos önerő bevezetése

Szabályenyhítéssel támogatná jövő évtől az első lakásukat vásárló fiatalokat az MNB bejelentése szerint a kormány. A terv szerint 20 százalék helyett 10 százalék önerő is elegendő lenne a hitelfelvételhez ingatlanvásárlás esetén, ami mind az ingatlanpiacra, mind a hitelpiacra élénkítő hatást gyakorolna a Duna House és a Credipass szakértői szerint. A lakásvásárlók ötöde első lakását veszi, a fővárosban átlagosan 44 millió forintért.

tovább

550 milliárd forintos garanciaprogramról állapodott meg az Európai Bizottság és a Garantiq

2023.10.24. 550 milliárd forintos garanciaprogramról állapodott meg az Európai Bizottság és a Garantiq

Új, több mint egymilliárd eurós garanciaprogram segíti a magyar kis- és középvállalkozásokat – tájékoztatott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

tovább

2023 B-A-Z Vármegyei PRIMA díj közönség szavazása

2023.10.24. 2023 B-A-Z Vármegyei PRIMA díj közönség szavazása

Hamarosan, 2023. november 11.-én kiderül, hogy kik nyerik a B-A-Z. Vármegyei PRIMA Díjat.
Szavazatát a Közönségdíjra Ön is leadhatja a VOSZ honlapján 2023. november 07.-ig.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai október negyedik hetében?

2023.10.23. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai október negyedik hetében?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az október 23-án kezdődő héten.

tovább

Több mint ötvenezer hektár új erdő telepítésére pályáztak a magyar gazdák

2023.10.22. Több mint ötvenezer hektár új erdő telepítésére pályáztak a magyar gazdák

Az Országfásítási Program meghirdetése óta már több mint 50 ezer hektár új erdő telepítésére pályáztak a magyar gazdák, a Településfásítási Programban pedig már 36 ezer sorfát ültettek el 1350 településen – mondta Nagy István agrárminiszter.

tovább