VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

A vásárlók is szavazhatnak arról, akarnak-e december 24-én boltzárat

2023.12.04. A vásárlók is szavazhatnak arról, akarnak-e december 24-én boltzárat

Már több áruházról, boltról tudható, hogy zárva lesz szenteste napján. Ez a tény, valamint a vásárlók távolmaradása jelzés lehet a politika felé, hogy idővel hivatalosan is munkaszüneti nappá nyilvánítsák december 24-ét – mondta az InfoRádióban a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

tovább

Ennyivel kereshetünk többet jövőre

2023.12.04. Ennyivel kereshetünk többet jövőre

Magas volt az infláció idén, úgyhogy hatalmas fizetésemelésekre volna szükség, hogy ezt kompenzálni lehessen. Ennyiben senki nem reménykedik, de már vannak jóslatok. Persze ettől még az számít a leginkább, hogy a mi munkaadónk mit gondol a dologról. Ha pedig vállalkozó valaki, az megint csak más helyzet.

tovább

Rezsicsökkentéssel kedvez a vállalkozóknak a kormány: jön a 10 eurós energiaár-csökkentés

2023.12.04. Rezsicsökkentéssel kedvez a vállalkozóknak a kormány: jön a 10 eurós energiaár-csökkentés

A vállalkozókat érintő rezsicsökkentésről döntött a kormány. Orbán Viktor a Magyar Vállalkozók Napján elmondott beszédében jelentette be, hogy 10 eurós csökkentést hajtanak végre a vállalati energiaáraknál. A részleteket később hozzák nyilvánosságra, de elemzői várakozások szerint az ipari villamosenergia egységára csökkenhet majd ennyivel, vagyis nagyjából 3800 forinttal.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai december elején?

2023.12.03. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai december elején?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a december 4-én kezdődő héten.

tovább

A VOSZ további partnereket keres a jövőépítéshez

2023.12.03. A VOSZ további partnereket keres a jövőépítéshez

Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a Vállalkozók Napja ünnepséget december 1-jén Budapesten a Művészetek Palotájában.

tovább

Percze Rajmond: aggasztóan romlik a hazai talajok állapota

2023.12.03. Percze Rajmond: aggasztóan romlik a hazai talajok állapota

A klímaviszonyokon túl az intenzív mezőgazdasági termelés hatására is rohamos tempóban romlik a hazai termőföldek állapota. Magyarország mező- és erdőgazdasági területeinek mintegy ötven százaléka van kitéve a talajromlás veszélyének, ezért kiemelten fontos, hogy fenntartható termelési módokkal, felelős talajműveléssel és természetes, jó minőségű talajjavító készítményekkel tegyünk az egészséges talajéletért.

tovább

MNB: 1 százalék alatti a negyedéves kgfb-díjnövekedés

2023.12.03. MNB: 1 százalék alatti a negyedéves kgfb-díjnövekedés

Tovább mérséklődött, és immár 8 százalék a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítói kárráfordítások éves növekedési üteme az előző negyedévekben mért 10, illetve 12 százalék után. A fékeződés a díjakra is hat, amelyek negyedéves növekedési üteme már 1 százalék alatti.

tovább

A határokon túli magyar vállalkozókkal is együttműködik a VOSZ

2023.12.03. A határokon túli magyar vállalkozókkal is együttműködik a VOSZ

A Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma megalapításának 4. évfordulója alkalmából rendezett elnökségi ülést csütörtökön Budapesten.

tovább

Vadkár: az Agrárkamara céget alapít a gazdálkodók segítésére

2023.11.30. Vadkár: az Agrárkamara céget alapít a gazdálkodók segítésére

A mezőgazdasági vadkár óriási gazdasági károkat okoz a termelőknek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ma bejelentette: céget alapít, hogy peres ügyekben átvállalja a gazdálkodók jogos vadkárköveteléseinek behajtását, hogy az érintettek minél hamarabb hozzájussanak az őket megillető pénzhez.

tovább

Januártól csökken a hitelek maximális díja, de marad még 50 százalékos

2023.11.30. Januártól csökken a hitelek maximális díja, de marad még 50 százalékos

A jegybank legutóbbi kamatvágásának már meglesz a hatása a THM-plafonra is: január elsejétől 35,5 százalékra csökken a személyi kölcsönöknél a maximális teljes hiteldíj mutató, a hitelkártyák esetén pedig éppen 50 százalék fölött marad ez az érték – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu.

tovább