VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

MNB: 1 százalék alatti a negyedéves kgfb-díjnövekedés

2023.12.03. MNB: 1 százalék alatti a negyedéves kgfb-díjnövekedés

Tovább mérséklődött, és immár 8 százalék a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítói kárráfordítások éves növekedési üteme az előző negyedévekben mért 10, illetve 12 százalék után. A fékeződés a díjakra is hat, amelyek negyedéves növekedési üteme már 1 százalék alatti.

tovább

A határokon túli magyar vállalkozókkal is együttműködik a VOSZ

2023.12.03. A határokon túli magyar vállalkozókkal is együttműködik a VOSZ

A Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma megalapításának 4. évfordulója alkalmából rendezett elnökségi ülést csütörtökön Budapesten.

tovább

Vadkár: az Agrárkamara céget alapít a gazdálkodók segítésére

2023.11.30. Vadkár: az Agrárkamara céget alapít a gazdálkodók segítésére

A mezőgazdasági vadkár óriási gazdasági károkat okoz a termelőknek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ma bejelentette: céget alapít, hogy peres ügyekben átvállalja a gazdálkodók jogos vadkárköveteléseinek behajtását, hogy az érintettek minél hamarabb hozzájussanak az őket megillető pénzhez.

tovább

Januártól csökken a hitelek maximális díja, de marad még 50 százalékos

2023.11.30. Januártól csökken a hitelek maximális díja, de marad még 50 százalékos

A jegybank legutóbbi kamatvágásának már meglesz a hatása a THM-plafonra is: január elsejétől 35,5 százalékra csökken a személyi kölcsönöknél a maximális teljes hiteldíj mutató, a hitelkártyák esetén pedig éppen 50 százalék fölött marad ez az érték – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu.

tovább

A növényi termékek ára csökkent, az állati termékeké nőtt 2023. január–szeptemberben

2023.11.30. A növényi termékek ára csökkent, az állati termékeké nőtt 2023. január–szeptemberben

A mezőgazdasági termelői árak 2023 I–III. negyedévében 7,3 százalékkal csökkentek, ezen belül a növényi termékek ára 25 százalékkal mérséklődött, az állatok és állati termékeké pedig 21 százalékkal nőtt – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

tovább

Felzárkózóban a közepes vállalatok

2023.11.29. Felzárkózóban a közepes vállalatok

A hazai cégek minden korábbinál nagyobb figyelemmel fordulnak a fenntarthatóság felé és egyre inkább érzik magukat is érintettnek – derül ki a K&H fenntarthatósági index hátteréül szolgáló kutatásból. A nagyvállalatok messze a legaktívabbak a környezeti lábnyom csökkentése terén, ők húzzák maguk után a közepes méretű cégeket, amelyek kezdenek felzárkózni.

tovább

Adómentes lesz a tulajdonszerzés startupokban

2023.11.29. Adómentes lesz a tulajdonszerzés startupokban

A startup vállalkozások régi álma válik valóra január 1-jétől. Jövő évtől ugyanis ezek a cégek adómentesen adhatnak részesedést munkavállalóiknak és vezető tisztségviselőiknek. Így ezeknek a személyeknek a tulajdonosi szemléletmódja és motivációja most már kerülőutak nélkül is adóhatékonyan biztosítható. A legfontosabb tudnivalókat a Jalsovszky Ügyvédi Iroda foglalta össze.

tovább

Nem a beruházások negyedéve volt 2023. július–szeptember

2023.11.29. Nem a beruházások negyedéve volt 2023. július–szeptember

A beruházások volumene 2023 III. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest – szezonálisan kiigazítva – 2,2 százalékkal mérséklődött – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

tovább

Elmozdult a mélypontról a magyar vállalatok innovációs tevékenysége

2023.11.28. Elmozdult a mélypontról a magyar vállalatok innovációs tevékenysége

A kedvezőtlen gazdasági helyzetben a magyar cégek innovációs tevékenysége változatlanul alacsony szinten stagnál – derül ki a K&H innovációs indexének második féléves felméréséből. A cégvezetők elsősorban a háttérfolyamatok ésszerűsítésére összpontosították újító szándékukat.

tovább

Pénteken zárul az év végi kötelezőkampány

2023.11.28. Pénteken zárul az év végi kötelezőkampány

Alig néhány napja maradt 850 ezer gépjármű, köztük közel 450 ezer személygépkocsi üzembentartójának arra, hogy eldöntse, lecseréli-e év végi évfordulós kötelező biztosítását, vagy sem: a felmondásoknak péntek éjfélig el is kell jutniuk a biztosítókhoz. A FBAMSZ tapasztalatai szerint a kampány idén is aktivizálta az érintetteket, akik közül az időszak végére 70-80 ezren váltják kgfb-szerződésüket egy kedvezőbbre.

tovább