VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Szavazatát a PRIMA Közönségdíjra leadhatja a www.voszborsod.hu honlapon 2019.11.7-ig

2019.10.20.

És hogy kire szavazhat? Kattintson az alábbi, honlap.hu linkre!

tovább

Megjelent a „KKv-k technológiai modernizációjának támogatása”

2019.10.20. Megjelent a „KKv-k technológiai modernizációjának támogatása”

A felhívás célcsoportjába azon mikro-, kis- és középvállalkozások tartoznak, amelyek hozzáadott érték- növekedési, vagy exportnövekedési potenciállal bírnak, a fejlesztésük eredményeként helyi, nemzeti, de főleg nemzetközi hálózatokba kapcsolódnak be vagy részvételük intenzitása ilyen tekintetben növekszik.

tovább

Út a jövőbe: ötmilliárd forint innovatív kkv-knak

2019.10.20. Út a jövőbe: ötmilliárd forint innovatív kkv-knak

Ötmilliárd forintra pályázhatnak október 7-től azok a kis- és középvállalkozások, amelyek fejlesztéseikkel magasabb hozzáadott értékű munkahelyek létrehozását tervezik – tájékoztatott Varga Mihály.

tovább

Válasszon új adózási formát az eva helyett! – Itt a segítség

2019.10.08. Válasszon új adózási formát az eva helyett! – Itt a segítség

2020. január 1-jével megszűnik az egyszerűsített vállalkozási adó, vagyis eva adózási forma. A pénzügyminisztérium tájékoztatójának a célja olyan alternatívák felvázolása, döntési pontok megjelenítése, amely segítséget nyújt az eva adóalanyoknak abban, hogy a hagyományos adózási formák, vagy az elmúlt években bevezetett újabb, kisvállalkozásokra és önfoglalkoztatókra szabott, kedvező adózási formák közül melyiket érdemes jövőre választaniuk.

tovább

Nagyon drága lehet a készpénzes fizetés a vállalkozók között!

2019.09.27. Nagyon drága lehet a készpénzes fizetés a vállalkozók között!

Érdemes néhány részletszabályozást ismerni a készpénz fizetés területén, hogy elkerüljük a komoly bírságokat.
Az egyik a készpénz fizetés korlátozása. 1,5 mFt kp és nem több! Vagyis egy hónapon belül egy szerződésből adódóan, két bankszámla nyitásra kötelezett vállalkozó között nem lehet több a készpénzes kifizetés, mint 1,5 mFt, ÁFA-val növelt összegben.

tovább

Tízmilliárd forintos keretösszeggel megjelent a gyakornoki program pályázati felhívás

2019.09.27. Tízmilliárd forintos keretösszeggel megjelent a gyakornoki program pályázati felhívás

Tízmilliárd forintos keretösszeggel megjelent az "Új Gyakornoki Program" pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.

tovább

Újabb 3 milliárd forintos pályázat jelent meg építőipari cégek számára

2019.09.27. Újabb 3 milliárd forintos pályázat jelent meg építőipari cégek számára

Folytatódik az építőipar technológiai korszerűsítését és hatékonyságának növelését segítő támogatási program, a 3 milliárd forintos keretösszegre pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások. A mikro-vállalkozások 8 és 50 millió forint közötti, a kis- és középvállalkozások 25 és 400 millió forint közötti támogatást nyerhetnek el.

tovább

Mit kell tudni a haszonkölcsön szerződésről?

2019.09.14. Mit kell tudni a haszonkölcsön szerződésről?

A haszonkölcsön kifejezést a hétköznapi szóhasználatban ritkábban hallhatjuk. Ennek ellenére az ilyen ügyletek sokkal gyakrabban fordulnak elő a mindennapokban, mint azt gondolnánk. Ezért érdemes megismerkedni az alapvető szabályaival.

tovább

Ha így töltötte ki a számlát, kezdheti elölről

2019.09.14. Ha így töltötte ki a számlát, kezdheti elölről

Minél gyorsabban szeretnénk letudni a számlázást, annál több lehet a hibaforrás, ami viszont még több adminisztrációhoz vagy késedelmes fizetéshez vezethet. A Billingo szakértői összegyűjtötték a tíz leggyakoribb hibát, amelyekkel kis odafigyeléssel soha nem kell majd szembesülni.

tovább

Mennyit ér a cég?

2019.09.14. Mennyit ér a cég?

A cégértékesítések alapkérdésének megválaszolásához, hogy mennyit ér egy adott társaság, leggyakrabban az EBITDA-adatokból indulnak ki az érintettek.

tovább