VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Tájékoztató munkaadók részére a munkahelymegőrzés támogatásáról

2020.03.28.

Támogatás állapítható meg a Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. tv. (továbbiakban: Mt.) 33. §-ában meghatározott munkaadó részére, aki:
működésével összefüggő okból a munkavállaló munkaviszonyát felmondással kívánja megszüntetni.

tovább

Felkérés kérdőív kitöltésére a koronavírus hazai kkv-kra gyakorolt hatásairól

2020.03.28.

A globális koronavírus járvány okozta gazdasági hatások negatívan érintik a vállalatok mindennapi működését, termelését, bevételtermelő képességét, likviditását, ezáltal adósságszolgálati és hitelfelvételi képességét. A megfelelő válaszlépések azonosítása érdekében a Magyar Nemzeti Bank kiemelt feladatként kezeli, hogy folyamatosan nyomon kövesse a gazdaságban zajló folyamatokat.

tovább

Összefoglaló az adózással kapcsolatban

2020.03.28.

Megjelent a Kormány határozata:
A Magyar Közlöny 47. számában, kihirdetésre került a 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet (továbbiakban: kormányrendelet), amely a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges, a Magyar Kormány által elrendelt azonnali intézkedéseket tartalmazza.

tovább

Így kérhet a NAV-tól fizetési kedvezményt

2020.03.28. Így kérhet a NAV-tól fizetési kedvezményt

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fizetési kedvezményi eljárások során figyelembe veszi a koronavírus-járvány által okozott gazdasági nehézségeket, amelyek az adózók széles körét érintik. Kérelemre az alábbi fizetési kedvezmények engedélyezhetők:

tovább

Felfüggesztik a hitelek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét

2020.03.19. Felfüggesztik a hitelek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét

Az év végéig felfüggesztik a magánszemélyek és a vállalkozások március 18-ig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, a kormányülés szünetében a Facebook-oldalán.

tovább

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének közleménye

2020.03.19. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének közleménye

A VOSZ mindent elkövet a vírushelyzet miatti gazdasági összeomlás elkerülése érdekében, amelynek feltétele a vállalkozók anyagi és adminisztratív terheinek csökkentése és célzott támogatások biztosítása, hogy fenn tudják tartani tevékenységüket és meg tudják tartani munkavállalóikat.

tovább

Indul az új Magyar Multi Program!

2020.03.15. Indul az új Magyar Multi Program!

A Magyar Multi Program keretében 50 hazai kkv juthat csaknem 15 milliárd forint fejlesztési forráshoz az idén. A projektenként 50-340 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásra március 5-től lehet jelentkezni az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. weboldalán, a támogatás intenzitása 45%-os.

tovább

Sorban állás helyett: NAV online ügyintézés

2020.03.15. Sorban állás helyett: NAV online ügyintézés

A gazdálkodó szervezeteknek és az egyéni vállalkozóknak egyébként is kötelező az elektronikus út, a magánszemélyek pedig szabadon dönthetnek, hogy élnek-e a digitalizáció adta lehetőségekkel. Az online ügyintézés mellett ugyancsak kényelmes és gyors megoldást jelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) telefonos ügyfélszolgálata is.

tovább

Koronavírus: iskolabezárás esetén a szülő nem tud táppénzre menni

2020.03.15. Koronavírus: iskolabezárás esetén a szülő  nem tud táppénzre menni

A koronavírus terjedésével egyre több olyan korlátozó intézkedésre lehet számítani, amelyek alapvetően érintik a munkavállalók keresőképességét. A küszöbön álló munkahely- és iskolabezárások, valamint a home office foglalkoztatás általánossá válása több helyen is igényli a jogszabályok kiegészítő és átmeneti módosítását.

tovább

Megtagadható a munkavégzés hétfőtől?

2020.03.15. Megtagadható a munkavégzés hétfőtől?

A 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozatot Zempléni Kinga munkajogász kommentálja.

tovább