VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

A BMI index 0,4 százalékponttal csökkent 2024 áprilisában

2024.05.05.

A BMI index 0,4 százalékponttal csökkent 2024 áprilisában

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított áprilisi értéke: 51,8. Áprilisban a válaszadók az előző hónaphoz képest visszafogott bővülésről számoltak be. A BMI index 0,4 százalékponttal csökkent, és a növekedést a zsugorodástól elválasztó 50,0 pont feletti értéken áll – közölte csütörtökön a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

Az indexek többségében emelkedtek, hét index áll a fellendülési tartományban.

Az új rendelések mennyisége nőtt, az indexérték 0,8 százalékponttal emelkedett. A termelési mennyiség is bővülést jelez, bár az index 3,3 százalékponttal csökkent az előző hónaphoz képest. A foglalkoztatás 50 pont alatt áll, az indexérték 0,4 százalékponttal nőtt.

A szállítási átfutási idő index ismét 50,0 alatt áll, értéke 1,5 százalékponttal csökkent. A vásárolt készletek index értéke 6,7 százalékponttal nőtt márciushoz képest.

A külpiaci mutatók közül az import indexe 3,5 százalékponttal esett vissza, az exporté 0,3 százalékponttal emelkedett.

A beszerzési árak emelkedtek, az index értéke 6,0 százalékponttal emelkedett az előző hónaphoz képest. A beszerzési mennyiség index 2,2 pontot emelkedett. A késztermékkészletek indexe 0,5 százalékponttal nőtt a hónap folyamán. (MTI)

vissza