VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Jól járhatnak a cégek az új energetikai szabályozással

2022.11.02. Jól járhatnak a cégek az új energetikai szabályozással

Az október 26-án megjelent új jogszabályokban a kormány a háztartási méretű kiserőművek újraszabályozása mellett váratlanul egy másik nagyon fontos szabályozási változást is elrejtett. A kormányrendelet 1.§-a zöld jelzést adott az ún. microgridek, azaz a lokális, felhasználók által üzemeltetett villamosenergia-hálózatok létesítésének.

tovább

Megjelent a rendkívüli mezőgazdasági kamattámogatási program szabályozása

2022.11.02. Megjelent a rendkívüli mezőgazdasági kamattámogatási program szabályozása

Rendkívüli mezőgazdasági kamattámogatási program indul az állattartók és az aszály következtében kárt szenvedett mezőgazdasági termelők forgóeszköz-finanszírozásának megkönnyítésére 14 százalékpont kamattámogatással – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai november első hetében?

2022.10.31. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai november első hetében?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az október 31-én kezdődő héten.

tovább

Sok kkv nem tudja, hogy így is igénybe vehet adókedvezményt

2022.10.28. Sok kkv nem tudja, hogy így is igénybe vehet adókedvezményt

A jelenlegi energiaválságban felértékelődik az energiahatékonyság, egyre fontosabbá válik az energiaköltségek csökkentése. Sok kkv és nagyvállalat nincs tisztában azzal, hogy a nemrég bejelentett gyármentő-, illetve kkv támogatási programmal kombinálva igénybe veheti az energiahatékonysági beruházás adókedvezményt, ezáltal jelentős mértékű adót takaríthatnak meg.

tovább

Nem jár bérleti díj a koronavírus-járvány miatti korlátozások időszakára

2022.10.28. Nem jár bérleti díj a koronavírus-járvány miatti korlátozások időszakára

Nem jár bérleti díj arra az időszakra, amíg a bérlő a koronavírus-járvány és annak megfékezésére tett kormányzati intézkedések miatt a bérleményt zárva tartotta. Ez jelentős változás az eddigi bírói gyakorlathoz képest, mivel korábban a bíróságok csak nagyon szűk körben – konkrét ok-okozati összefüggés fennállása esetén – ismerték el vis maiorként az általános gazdasági-társadalmi változásokat.

tovább

A Parlament előtt az őszi adócsomag

2022.10.28. A Parlament előtt az őszi adócsomag

A kormány a vállalkozások és munkahelyek védelmére további adómódosító javaslatokat kezdeményez, amelyek adókönnyítéseket, egyszerűbb szabályozást, csökkenő adminisztrációs terheket jelentenek – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

tovább

Megjelentek a kkv hitelekre érvényes kamatstop részletszabályai

2022.10.28. Megjelentek a kkv hitelekre érvényes kamatstop részletszabályai

A jelenlegi gazdasági helyzetben a vállalkozások is egyre nehezebben boldogulnak, ezért a kormány a cégek támogatása érdekében kiterjeszti a kamatstop intézkedését a vállalkozói hitelekre is. A részletszabályokat a kormány 2022. október 26-án tette közzé.

tovább

Megjelentek a napelemrendeletek, novembertől lesz betáplálási stop

2022.10.28. Megjelentek a napelemrendeletek, novembertől lesz betáplálási stop

Közzétették a kormányrendeleteteket a napelemek telepítésének új szabályairól. Ezek szerint az október 31-i utáni igénybejelentők már nem táplálhatják be a fel nem használt áramukat a hálózatba. Ezzel együtt egyszerűsödik a kisebb teljesítményű napelem-telepítések engedélyeztetése, kivitelezése.

tovább

Tovább emelkedett szeptemberben a munkanélküliség

2022.10.28. Tovább emelkedett szeptemberben a munkanélküliség

2022 szeptemberében a munkanélküliek száma 185 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,8 százalék, a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 708 ezer fő volt – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

tovább

Vállalkozások digitalizációja: a német példa

2022.10.28. Vállalkozások digitalizációja: a német példa

„Azt kerestük, hogy milyen helyes gyakorlatokat vehetnénk át azon országok tapasztalataira építve, amelyek előrébb járnak a kkv-szektor digitalizálásban” – mondja Szabó Zoltán Kázmér, a VOSZ Digitalizáció és Informatikai Szekciójának vezetője.

tovább