VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Folytatódott a konzultációsorozat a gazdaság helyzetéről

2023.01.19.

Folytatódott a konzultációsorozat a gazdaság helyzetéről

Tíz vidéki nagyvárost érintő eseménysorozaton több mint kétszáz gazdasági és politikai szereplővel, polgármesterekkel, helyi képviselőkkel, valamint kis- és közepes vállalkozások döntéshozóival folytat párbeszédet az Egyensúly Intézet és a VOSZ.

Micski Marianna: Használható tudást adunk a vállalkozóknak

Az eseménysorozat egri állomásán Micski Marianna, a Vállalkozók és Munkáltatók Szövetsége Heves vármegyei elnöke a folyamatosan változó üzleti környezetet és ehhez kapcsolódóan a vállalkozók alkalmazkodóképességének fontosságát emelte ki. „A VOSZ az Egyensúly Intézettel közösen használható tudást és naprakész ismereteket igyekszik átadni a vállalkozóknak, amelyek elengedhetetlenek a jelenlegi és az elkövetkező, kihívásokkal teli időszak átvészeléséhez” – mondta a vármegyei elnök.

Az eseményen részt vevő cégek közel fele kapott már valamilyen támogatást, amelyet többnyire szolgáltatásokra, ingatlanfejlesztésre, bérekre, illetve napelem-beruházásokra költöttek. A támogatásokról szólva elhangzott: fontosak ezek a források a kis- és középvállalkozói szektor fejlődése szempontjából, de biztosítani kellene, hogy azok valóban a legjobbakhoz jussanak el és a legindokoltabb célokat szolgálják.

Soltész József: A VOSZ kiemelt figyelmet fordít a kkv-k informálására

A debreceni rendezvényen Soltész József, a VOSZ Hajdú-Bihar vármegyei elnöke azt hangsúlyozta, hogy a vállalkozások képviseletét ellátó szervezetként kiemelt figyelmet fordítanak mindazokra a szolgáltatásokra, amelyek segítenek a kkv-szektor szereplőinek abban, hogy a stratégiájukat, döntéseiket megalapozó információkat megszerezzék.

A cégek képviselői a fórumbeszélgetésen foglalkoztak az export kérdéseivel, az erős versenyhelyzettel és a tőkehiánnyal. A további tőkebevonás gátját a magas kamatokban látják. Szerintük főleg a vállalatirányítási rendszerek fejlesztésére kellene forrás, ám a képzés, a kutatás-fejlesztés és az innováció területéről is hiányoznak a támogatások. A napi problémákat értékelve a munkaerőhiányra panaszkodtak, úgy fogalmaztak, hogy térségükben a helyzetet a BMW gyár munkaerő-elszívó hatása tovább nehezíti.

Weninger Richárd: Stratégiai cél, hogy folyamatosan konzultáljunk a vállalkozókkal

A kecskeméti fórumon a VOSZ Bács-Kiskun vármegyei elnöke, Weninger Richárd arról is beszélt, hogy „a vállalkozásokkal folytatott párbeszéd és a véleményük megismertetése a döntéshozókkal az érdekképviselet egyik fő feladata.” Ezért határoztak úgy, hogy az Egyensúly Intézettel közösen országos rendezvénysorozatba kezdenek. Hozzátette: a VOSZ stratégiai célja a jövőben is az, hogy a vállalkozókkal rendszeresen találkozzon és meglátásaikat minél több gazdasági vonatkozásban időről-időre megismerje, ami a jelenlegi környezetben nagyobb jelentőséggel bír, mint valaha.

 

 

 

 

vissza