VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Szja-bevallás: mi maradt ki a NAV által elkészített tervezetből?

2023.03.16. Szja-bevallás: mi maradt ki a NAV által elkészített tervezetből?

2023. március 15-től elérhetővé válnak a NAV által készített 2022. évi szja-bevallási tervezetek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az adózók nyugodtan hátradőlhetnek anélkül, hogy bármit módosítanának a tervezeten. Ezekre érdemes figyelni annak érdekében, hogy szja-bevallásunk hiánytalanul ki legyen töltve, és egyrészt elkerüljük az adókockázatot, másrészt minden jogszabály által biztosított adócsökkentési lehetőséggel éljünk.

tovább

Így készül a gazdaság a „védelmi és biztonsági eseményekre”

2023.03.16. Így készül a gazdaság a „védelmi és biztonsági eseményekre”

Hétfőn megjelent és kedden már hatályba is lépett a kormány rendelete „a nemzetgazdaság védelmi és biztonsági felkészítésének, mozgósításának, valamint a tartalékolás végrehajtásának szabályozásáról”.

tovább

Krisán László: „értjük, érezzük, megoldjuk”

2023.03.16. Krisán László: „értjük, érezzük, megoldjuk”

Néhány nappal a legmagasabb kamarai elismerés, a Mercur Díj átvétele után Krisán László újabb elismerésben részesült: március 14-én a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki. A kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére Novák Katalin köztársasági elnök adományozta a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatójának, akit ebből az alkalomból kérdeztünk.

tovább

Március 15-én is változik a benzin és a gázolaj ára

2023.03.14. Március 15-én is változik a benzin és a gázolaj ára

Nő a benzin nagykereskedelmi ára, míg a gázolajé csökken szerdán.

tovább

Elindulnak a közbeszerzések gázturbinás erőművi blokkok megépítésére

2023.03.14. Elindulnak a közbeszerzések gázturbinás erőművi blokkok megépítésére

A Tiszai Erőmű tiszaújvárosi és a Mátrai Erőmű visontai telephelyén összesen 1600 megawattnyi korszerű energiatermelő kapacitás létesülhet a növekvő áramigények kiszolgálására. Az MVM Csoport nyílt, feltételes közbeszerzési eljárásokat indít kombinált ciklusú gázturbinás erőművi blokkok megépítésére a Borsod és Heves vármegyei helyszíneken.

tovább

MOKK: 9 százalékkal csökkent a fizetési meghagyásos eljárások száma

2023.03.14. MOKK: 9 százalékkal csökkent a fizetési meghagyásos eljárások száma

Lejárt tartozások miatt 409 ezer fizetési meghagyást kezdeményeztek tavaly, 9 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban – közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) hétfőn.

tovább

Továbbra is mélyponton a cégalapítás: válság vagy tisztulás?

2023.03.14. Továbbra is mélyponton a cégalapítás: válság vagy tisztulás?

Öt éve nem alakult ilyen kevés cég, mint januárban (1710), kivéve a Covid első lezárt hónapját, de szezonálisan a februári cégalapítás is az elmúlt öt év legalacsonyabb értékét hozta. Ismét 1000 feletti az újonnan indult felszámolási eljárások száma. A megszűnt cégek több mint 70 százaléka végelszámolás volt.

tovább

VOSZ-FIVOSZ KLUB: üzleti tippek, trükkök, titkok Neked!

2023.03.13. VOSZ-FIVOSZ KLUB: üzleti tippek, trükkök, titkok Neked!

A VOSZ Ifjúsági és kezdő vállalkozások szekció, valamint a VOSZ BPMRSZ és a FIVOSZ közös szervezésében tartanak üzleti klubot.

tovább

Negyedmillió adózónak kell majd kiegészítenie a NAV szja-tervezetét

2023.03.13. Negyedmillió adózónak kell majd kiegészítenie a NAV szja-tervezetét

Március 15-től elérhetővé válnak a NAV által elkészített szja-bevallási tervezetek, amelyeket mintegy negyedmillió magánszemélynek kell majd kiegészítenie olyan jövedelmekkel és fizetési kötelezettségekkel, amelyek nem szerepelnek a NAV nyilvántartásában.

tovább

Uniós pályázatok: a fűtési időszakra felfüggeszthető a fenntartási kötelezettség

2023.03.13. Uniós pályázatok: a fűtési időszakra felfüggeszthető a fenntartási kötelezettség

Az irányító hatóság a kedvezményezett kérelmére a fenntartási kötelezettség teljesítését a kérelemben megjelölt időtartamra, de legfeljebb a fűtési időszak utolsó napjáig felfüggeszti – rögzíti egy nemrég megjelent kormányrendelet.

tovább