VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Krisán László: A hazai vállalkozások reálisan látják saját helyzetüket

2023.02.24. Krisán László: A hazai vállalkozások reálisan látják saját helyzetüket

Az energiaárak csökkenése időt ad a vállalkozásoknak arra, hogy ne esztelen, túlárazott, rohamtempóban lezavart energetikai beruházásokban, hanem észszerű, tudatos tervezés mellett végrehajtott innovatív és fenntartható fejlesztéseket valósítsanak meg – mondta az Indexnek adott interjújában Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

tovább

Minden eddiginél olcsóbb és hatékonyabb napelemek jönnek

2023.02.23. Minden eddiginél olcsóbb és hatékonyabb napelemek jönnek

A megoldás kulcsát egy amerikai-kanadai-svájci kutatócsoportnak sikerült megtalálnia, és ha sikerül piacra jutniuk, az paradigmaváltó lesz a megújuló energiaforrások tömeges felhasználásában.

tovább

A benzin és a gázolaj is 6 forinttal lesz olcsóbb pénteken

2023.02.23. A benzin és a gázolaj is 6 forinttal lesz olcsóbb pénteken

Csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára február 24-én.

tovább

Kgfb: egy hét maradt a befizetésre

2023.02.23. Kgfb: egy hét maradt a befizetésre

Annak a közel százezer gépjármű-tulajdonosnak, akik az év végi kampányban, január 1-jével kötöttek új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb), legkésőbb március 1-jén éjfélig kell rendezniük esedékes díjrészletüket – hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége. A határidő az összegnek a biztosítóhoz való beérkezésére vonatkozik.

tovább

Nagy változás jön a magyar egészségügyben - Új ígéreteket tettek

2023.02.23. Nagy változás jön a magyar egészségügyben - Új ígéreteket tettek

Három év múlva, a mostani kormányzati ciklus végére teljesen át fogja hangolni a kormány a fekvőbetegellátás és a szakellátás finanszírozását - jelezte a Magyar Kórházszövetség szerdai konferenciáján Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár.

tovább

Krisán László: Hagyjuk már azt, hogy temetni kell a magyar gazdaságot

2023.02.23. Krisán László: Hagyjuk már azt, hogy temetni kell a magyar gazdaságot

A gazdasági trendek változását a vállalkozások szinte azonnal megérzik, és reakcióik mindig lakmuszpapírként rajzolják körül a valós folyamatokat. A múlt év őszi első energiapánik után mostanra újra érzékelhetővé kezd válni a fejlesztésekben való gondolkodás – mondta az Indexnek Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

tovább

A versenyhivatal szerint miattuk lett olcsóbb a vaj

2023.02.23. A versenyhivatal szerint miattuk lett olcsóbb a vaj

Február elején jelentette be az Aldi, hogy húsz százalékkal csökkenti legkeresettebb vajtermékei árát. Két nappal később a Lidl is lépett, a cég szintén a vajak árának mérsékléséről adott ki közleményt. A vásárlók szempontjából örömteli közlésekre a Gazdasági Versenyhivatal is reagált.

tovább

Új VP-felhívás: 2 milliárd forint a mezőgazdasági minőségrendszerekhez való csatlakozásra

2023.02.22. Új VP-felhívás: 2 milliárd forint a mezőgazdasági minőségrendszerekhez való csatlakozásra

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Mezőgazdasági termelők EU-s és nemzeti minőségrendszerhez történő csatlakozásának támogatása” című (VP3-3.1.1-22) felhívás.

tovább

Vegyesek a hazai vállalatok 2023-as várakozásai

2023.02.22. Vegyesek a hazai vállalatok 2023-as várakozásai

A hazai vállalatok menedzsmentje óvatosabb várakozásokkal néz 2023 elé – derül ki a Randstad legfrissebb „HR Trends 2023” kutatásából, melynek célja, hogy betekintést nyújtson a Magyarországon működő cégek jelenlegi gazdasági helyzethez történő alkalmazkodásába, illetve az előttük álló HR-kihívásokba.

tovább

NTAK regisztráció

2023.02.22. NTAK regisztráció

Ahogy az Ön előtt is ismert 2023. július 1-jétől kötelező lesz a vendéglátó üzleteknek, illetve a turisztikai attrakcióknak az adatszolgáltatás a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) felé a 2016. évi CLVI. törvény szerint.

tovább