VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 19. héten?

2024.05.05.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 19. héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a május 6-án kezdődő héten.

Kiemelt ellenőrzési témakörök

A NAV 2024-re a rendelkezésére álló adatvagyon felhasználásával, célzott kockázatelemzéssel és a gazdasági folyamatokhoz igazodva határozta meg az ellenőrzések irányát. A NAV az ellenőrzések típusát az adózók magatartásának függvényében választja meg; kiemelt figyelmet kap idén az adózói adatszolgáltatások adathelyességének biztosítása.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai május 6. és 12. között
– hétfőn Pécsett, az edzőtermeket,
– kedden szintén Pécsett, a Zsolnay Vilmos utcai és a Nagykozári úti üzleteket és vendéglátóhelyeket,
– szerdán pedig Kozármislenyben a vendéglőket ellenőrzik.
– A hét minden napján ellenőrzésre számíthatnak a vármegyében árusító szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítők is.
– A revizorok megjelenésére számíthatnak továbbá Pécsett, a „Pécsi Egyetemi Napok” rendezvény árusai is. 
Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.
A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Békés vármegye

Május 6. és 10. között. NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az élelmiszerüzletekben a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgép használatát ellenőrzik.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a nyári időszak közeledtével a szezonális zöldséget és gyümölcsöt árusítóknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Győr-Moson-Sopron vármegye

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 28. és május 31. között a szezonális gyümölcsöket és zöldségeket árusító vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is vizsgálják.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 11. és 12. között a debreceni Mihály-napi vásáron és annak környékén ellenőrzik a kiskereskedőket, a vendéglátókat és a szolgáltatókat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.
A vármegye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 29. és május 31. között a szezonális zöldség- és gyümölcstermesztőket, valamint a vendéglátás tevékenységet végző vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a számla és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága május 6. és 10. között Salgótarjánban és környékén ellenőriz. A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a környékbeli vállalkozásoknál. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest vármegye

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
– április 10. és május 31. között a kertészeteket, szezonálisgyümölcs-árusokat,
– május 1. és 7. között a virágkereskedőket, ajándéküzleteket
ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei a 19. héten a közterületen árusító szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőknél, az építőanyag-kereskedőknél és az építkezéseken ellenőriznek. A vizsgálatok a vármegye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 6. és 10. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– május 6. hétfő: Bátaszék
– május 7. kedd: Nagydorog
– május 8. szerda: Szekszárd
– május 9. csütörtök: Ozora
– május 10. péntek: Decs

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 5. és május 5. között a jövedéki termékeket értékesítőknél ellenőriznek; a revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, a pénztárgépekkel, valamint a jövedéki termékek értékesítésével kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

vissza